Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaką frakcją grasz?

Swadia
    Rhodoks
    Vaegirs
    Khergits
    Nords
    Rebelia

Autor Wątek: Jaką frakcją grasz?  (Przeczytany 84416 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    Odp: Jaką frakcją grasz?
    « Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 07, 2008, 10:06:11 »
    Tak, niemiecki - zwolf ;P
    Teraz gram rebelią w modzie Age of Machinery. Całkiem dobrze mi szło, bo na początku werbowałem Nordów i Swadianów oraz trochę Khergitów. Trenowałem ich na bandytach a później na dezerterach. Gdy zdobyłem znaczącą coś armię, od razu zaatakowałem jednego z lordów Rhodoków.
    Gdy zdobyłem Jelkalę, moje "Imperium Jelkali" rozrosło się o 1 lorda. Trenowałem dalej, broniłem Jelkalę oraz sąsiednie zamki, razem z moim lordem udało nam się podbić jeszcze kilka zamków, aż moje IMPERIUM zniszczyło Rhodoków, a reszta lordów gniła w lochach Jelkali. Wzięliśmy się za Chanat i po około dwóch tygodni udało nam się ich rozwalić. Jednak zginęła na tym moja cała armia, gdyż podczas oblężenia Narry zamiast połowy wojsk mojego lorda i moich, tamci się gdzieś schowali i ja razem ze swoim wojskiem ruszyliśmy na oblężenia, a tamci na posiłki poszli -.-. Moich zostało około dziesięciu, a ten zdradziecki lord miał prawie wszystkich...
    Następnym moim celem będą.... Vaegirowie!
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline casanunda

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 07, 2008, 12:03:59 »
    Znudzila mi sie ostatnio gra Szwabia. Kazda bitwa wygladala tak samo: moja szybka jazda z 20-stoma rycerzami, staranowanie przeciwnikow, podejscie lucznikow, 2-3 kolejne szarze kawalerii i na koniec atak wszystkimi silami. Zwykle konczylo sie praktycznie bez strat.
    Dlatego doprowadzilem do rebelii u Nordow. Fajnie sie gralo, bo na starcie bardzo male sily i duzo przeciwnikow. Koniec koncow zdobylem wszystkie zamki  i teraz pozostalo mi wylapac paru lordow ktorzy jeszcze sie po mapie szwedaja.

PS: swoja droga jedyne straty jakie mnie irytuja to smiertelnosc rycerzy przy szturmie na zamek. Juz chyba lepiej wypuscic chlopow na zamek - przynajmniej mniej kosztuje ich wyszkolenie :P
    Ostatnio wycofuje rycerzy za huskerow (w ustawieniu). A ze mam huskerow zwykle 20 wiec rycerze wchodza juz bezposrednio na mury. Niestety nie zawsze o tym pamietam. A co gorsza pozniej zdarza mi sie zapomniec i bitwe stoczyc ze schowanymi rycerzami :P

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 08, 2008, 14:23:05 »
    Co by nie było i ja się wypowiem. Trochę wstyd się przyznać, ale cheatuję Swadianami :] Dlaczego cheatuję? Bo szarża 50 rycerzy która bezstratnie potrafi rozwalić armię 300 chłopa (z 500 by se poradziła, ale raz próbowałem, to mi do bitki wyszło tylko 8 ^^) to żadna frajda dla zmysłu taktyka. Zastanawiam się nad przejściem do Vegów (wtf, nie podkreśliło słowa "Vegów"?) bo niby się opierają na łucznikach, a to może być zabawne :P

Offline arkhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 09, 2008, 21:59:00 »
     Gram frakcją Vaegirów. Dlaczego? Hmm, dlatego, że mają świetnych łuczników, nigdy nie zawodzą podczas obrony oblężeń, jak i ataków. Dlatego, że mają nie najgorszą piechotę i konnicę. W gruncie rzeczy to konnicy używam do szarży na wroga , ja wbiegam między piechotę i zbieram żniwo łukiem, a konnica ściera się z konnicą. Potem piechota i łucznicy podchodzą i jest rzeźnia. Denerwuje mnie jedynie to, że zawierają oni pokój zbyt szybko. Chodzi mi o to, że gdy wstąpiłem do Vaegirów była wojna z Nordami i Swadianami. Ale po tygodniu walk i zajęciu 2 zamków zawarli pokój. Idę w wyszukiwarkę klepnąć coś na temat wojen i ich zaczynania bo mnie szlag trafia z nudy, noszenia listów i zabijania morderców.

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 10, 2008, 02:01:17 »
    Arkhir, zapisuj grę co pewien czas, jak wyskoczy pokój, po prostu wczytaj, gwarantuję że to się więcej nie trafi :D

Offline arkhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 10, 2008, 21:40:19 »
    Dzięki na przyszłość nie wiedziałem o tym :D zapisałem po tym i koniec zabawy. Podbiłem zamek Khanatu w pojedynkę, zacząłem rekrutować siły ale mnie najechali... w 600 ludzi na 90 moich w zamku, więc ewakuowałem najlepszych wojowników i zostawiłem zamek z 41 osobami na pastwę losu a raczej wroga. Jak mi to zajmą to jest szansa na wojnę?

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 11, 2008, 14:04:47 »
    Najlepiej rozwal im kilka karawan, czasem nawet są misje z podżeganiem do wojny :P

Offline Szymson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 11, 2008, 17:47:19 »
    Swadianami uczestniczyłem w oblęrzeniu i zaoferowali mi prace

Offline arkhir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 12, 2008, 17:24:48 »
    Najlepiej rozwal im kilka karawan, czasem nawet są misje z podżeganiem do wojny :P

Tak też zrobiłem, teraz mam problem ze Swadianami, Rhodokamii Khanatem... Chociaż jak ostatnio pokazałem im jak się walczy :> Wojna jest , ale personalna - lord Arkhir vs. Khanat + Rhodocy i Swadia... Król Yaroglek ani myśli mi pomóc inni lordowe też. Nordowie jedynie czasem pomogą bo mają z ww. wojnę. Vaegirowie siedzą cicho w kątku... Zastanawiam się nad rebelią ;>

Offline Kita

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 13, 2008, 02:07:11 »
    Ja znów problemu nie mam, gram Vaegirami i Mistrzowie Łuku koszą niemiłosiernie, ale problem mają z Nordami co głównie z tarczami idą :P No i uczę się atakować nachyloną lancą, ciężko idzie, ale niedługo cały świat zadrży :DD

Offline Ramirez

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 13, 2008, 21:54:02 »
    Ja gram Nordami.
    Nie lubię być jazdą.
    Poza tym uwielbiam ich piechotę.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 14, 2008, 01:21:29 »
    Bo huskarle to najprzedniejsza piechota w całej grze :)

I teraz, jako rebeliant, mam armię ośmiu towarzyszy i ponad 140 huskarli właśnie. Khergickie zamki i miasta padają jedno po drugim...
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 16, 2008, 13:04:55 »
    I się skończyło, zostali tylko Rhodocy....gram jako rebeliant, prawie wszystkie zamki i miasta zdobyte:), później zajmiemy się modami....mam nadzieje, że Gedus ukończy swoje wielkie dzieło i zrobi nam prezent na nowy rok...

Offline Vincent Valentine

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Lutego 17, 2009, 22:55:09 »
    Hmmm. Ja nie wiem czemu dla was walka rebeliantami jest trudna. Sam gram na normalnym poziomie trudności z battle size 100 (komp nie uciągnie więcej xD) - Trudność 96 czy coś koło tego. Chodzę na turnieje, nabijam lvl na tych całych korsarzach czy rabusiach, a jak nabiję taki, by mieć dobre zdolności bojowe i jednocześnie liczną armię, to zbieram rekrutów (najczęściej jednej nacji) i expię dalej :P. Jak już rozwinę all do mniej więcej połowy drzewka, to szukam jakiegoś zamku tej samej frakcji (kocham jednolite armie ^.^). Rozwalam jedną karawanę i huzia na zamek :)

Podbić jest nie trudno (łukiem zdejmuję większość tych silniejszych jednostek). A jak zdobędę to zaczynam robić questy dla wioski, którą zdobyłem z zamkiem. Zostawiam z 20 chłopa w zamku (Czasowo, by dobiec do zamku wystarczy ;]), a jak dana nacja wróci odzyskać swoje ziemie, to dołączam do oblężenia i rozbijam all w pył :). Po paru walkach, prawie wszystkie jednostki są już na wysokim, jeśli nie maksymalnym poziomie rozwoju. Biorę wtedy rekrutów i zaczynam szkolenie od nowa. Podbijam dalej i zdobywam całą Calrathię czy jak to się tam zwie xD.

Kończę już grę Nordami (grałem na łuk, a żołnierze tylko wręcz xD). Planuję teraz rozpocząć Rhodokami, a sam walczyć pieszo z mieczem, tarczą, młotem lunacerskim i nie wiem czym jeszcze xD
    Bo niezbyt podobają mi się wasze komentarze jakie to cieniasy :/
    A powiadam wam. Dobrze zgrupowana piechota jest w stanie pokonać nawet pełną kawalerię swadiańskich rycerzy (A np. jak się rozpędzą to wzrasta także bonus do obrażeń moich jednostek dla tych co nie wiedzą  :))

Ale dość o mojej grze :P

Chanat niezbyt mi odpowiada. Zarówno jako sojusznik, jak i wróg. Niby mobilni, ale słabo opancerzeni i mało wytrzymali. Także (jako wróg) upierdliwi bo spieprzają na drugi koniec mapy xD.

Nordami gra się za łatwo. Te chodzące bunkry rozniosą wszystko w pył przy odpowiednim prowadzeniu.

Swadia... Nie zastanawiałem się. Ale wyglądają też ciekawie. Tutaj idzie bardziej na taktykę. Zgrupować się > Szarża > Zwiać > Zgrupować się > Szarża i tak rozgromić można setki żołnierzy.

Vaeringowie? Nie preferuję wykorzystywania łuków u moich żołnierzy. Szansa trafienia jest znikoma, no chyba, że ochraniam zamek, ale obsadzam go tylko uwolnionymi jednostkami, czy jeńcami, którzy się do mnie przyłączyli. Ogólnie mam jedną zasadę: Jak strzelać to tylko ja (I tylko łuk. Kusza za wolna, a miotanie dziwnie mi wychodzi xD)

Rhodocy. Jak masz full oddział to jesteś niepokonany. Jak to się mówi, "Kiedy wrogów kupa i Herkules (w tym przypadku rycerz czy huskarl) dupa" xD
    Do tego kusznicy. Cud, miód i orzeszki :)

Nie mogę doczekać się wprowadzenia Multi (jeśli w ogóle będzie). Gra z żywym graczem jest ciekawsza niż z słabym AI piecyka. Wtedy trzeba się naprawdę natrudzić, żeby poznać swoją taktykę :)

OHO. Ale się rozpisałem xD
    Tak więc nie lekceważcie innych nacji. Spróbujcie pograć innymi ;]

Pozdrawiam. Vincent
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2009, 23:00:00 wysłana przez Vincent Valentine »

Offline Tobias

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Lutego 18, 2009, 17:17:02 »
    Ja tam wole vergojskich albo rohorodow