Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 332708 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tomecqi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 24, 2010, 09:31:38 »
    Co do tego moda mam jeszcze takie pytanie czy podczas grania w niego a dokladnie poruszania po mapie gra strasznie chrupie,no i strasznie dlugo sie czeka  jak sie oboz zaklada i czeka az leci dzien noc itp tez  chrupie no i mod sie tez bardzo dlugo wczytuje to samo sie tyczy jak wchodze gdzies do miasta albo wsi, nie bede pisal jakiego mam procka bo gram na tym modzie na najnizszych detalach na directx-cie 9 a jak go wylacze strasznie zamula mi komputer jak po graniu w ogniem i mieczem ,wykorzystuje mi 25 % ramu,czy ktos z was kto ma viste( bo zakladam ze problem dotyczy tylko uzytkownikow tego systemu) ma takie sam problem z tym modem co ja?

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 24, 2010, 12:37:08 »
    Ja mam xp , ale problem z chrupaniem na mapie występuje u wszystkich. Dużą mapę zrobili i gra się nie wyrabia.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 25, 2010, 10:11:49 »
    nie chodzi o jej wielkość, twórcy brytenwaldy zrobili mapę podobnej wielkości z większą liczbą elementów na mapie i chodzi płynnie. Po prostu twórcy 1257 AD coś źle zrobili.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 25, 2010, 11:36:35 »
    Mojm zdaniem mapa brytenwald jest podobnej wielkości co Nativa, tylko ma wiecej miast, zamków i wsi dlatego moze sie wydawac wieksza. Odległosci miedzy poszczególnymi osiedlami ludzkimi są niewielkie.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Aldarim

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 25, 2010, 12:01:37 »
    Mam dziwny problem : mam warbanda w wersji 1.131 zainstalowany na wersji 1.103 z oficjalnej strony, wczoraj ściągnąłem najnowszą wersję 1257 ad włączam grę i błąd:
    hlsl_data_handles[9] is not valid  apotem to samo tylko zamiast cyfry 9 jest cyfra 45, a potem gra sie włączyła jak kliknąłem ok , ale zamiast normalnych liter są krzaczki jakieś, co z tymz robić?

Offline Czarny_PL

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 25, 2010, 13:52:11 »
    Dla wszystkich ktorzy maja problem z Modem informuje ze jest duzy patch z 20 Wrzesnia.
    Tu jest link:_
    http://www.mbrepository.com/category.php?id=10
    Powiem tylko ze po tym patchu mod 1257 u mnie jest bardziej stabilny (albo inaczej:_zero problemow nawet z batlesizerem na 400 chlopa podczas bitew,grafa na FULL!!!,bardzo rzadko jakies zaciecia,ani razu nie wywalilo gry na pulpit!!! - ) od Brytenwaldii ktora podobno jest wersją finalną:))
    Jedno co mnie ubawilo po tym patchu to jest to ze  w Zamku ELBING na uczcie wszystkie Damy ucztuja w majtach niczym w charemie:))))
    Mozna zaliczyc to do baboli ale jaki mily dla oka:))
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2010, 14:16:10 wysłana przez Czarny_PL »

Offline Chidori

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #141 dnia: Października 01, 2010, 10:07:55 »
    Można prosić o wrzucenie najnowszej wersji spolszczenia (1.42) na jakiś inny serwer? Gdyż z hostuje nie da się pobrać.

EDIT DOWN@

Dziękuje : )
    « Ostatnia zmiana: Października 02, 2010, 12:37:49 wysłana przez Chidori »

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #142 dnia: Października 01, 2010, 20:13:51 »
    witam!
    Już troszkę czasu minęło, od kiedy zainstalowałem tą najnowszą wersję...wrażenia?
    Mod dalej kuleje na płynności, ale da się to przeżyć(przynajmniej nie wyrzuca ;] )...Jeżeli chodzi o bitwy, tu pojawił się problem!Za każdym razem Rutine Error C++ i tak dalej...Z niecierpliwością będę oczekiwał finalnej wersji bo jak na razie jest dla mnie niegrywalny...a szkoda!

Pozdrawiam!

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #143 dnia: Października 02, 2010, 09:00:05 »
    1257pl_v1.42.rar <------ Proszę :).

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 07, 2010, 21:37:48 »
    A ja mam takie pytanie: czy do zdolności Posługiwanie się tarczą można dokładać punkty bo u mnie mam czerwony napis Na granicy rozwoju i jakiej bym nie wybrał opcji w tworzeniu postacji zawsze to jest zablokowane. I nie wiem czy ta blokada jest przy każdej kombinacj czy może jest to odblokowywane przy którejś.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 08, 2010, 00:03:30 »
    Ja również próbowałem wszystkiego i nic.Wygląda to na ogranicznik założony przez twórców, w celu zbalansowania potyczek,m.in. łatwiejsze uszkodzenie tarczy, itp...

Offline carson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 19, 2010, 20:03:50 »
    Nie wiem w czym może leżeć problem, ale wywala mnie zaraz po zakończeniu pojedynku na początku gry. Zabijam gościa - crash.

Offline Krzpl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 22, 2010, 08:40:07 »
    Spróbuj zmniejszyć rozdzielczość. Powinno pomóc.

Offline Sidorf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 23, 2010, 14:00:54 »
    Mógłby ktoś napisać, w którym pliku zmienia się wysokość żołdu? Niestety tutejsza wyszukiwarka oraz google nie pomogły :/

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 24, 2010, 13:02:32 »
    Mógłby ktoś napisać, w którym pliku zmienia się wysokość żołdu? Niestety tutejsza wyszukiwarka oraz google nie pomogły :/

pobierz Troops editor, i tam sobie pozmienia, choć nie wiem, czy zmiana nie będzie wymagała rozpoczęcia nowej gry.

PS.Jeżeli masz pytanie tylko odnośnie zmiany w plikach, to masz dział "Modding", a w nim "Modowanie - pytania i odpowiedzi"
    A tu edytor - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=5018.0