Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331176 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    Odp: 1257 AD
    « Odpowiedź #1170 dnia: Lutego 02, 2018, 21:01:03 »
    Mam własne królestwo i niech mi ktoś powie jak mieć własnych wasali?
    O ile działa to tak samo jak w podstawce WB, to wasalem możesz uczynić swojego kompana, poprzez opcje dialogową w której dajesz mu jakieś lenno, w wersji angielskiej coś typu "Are you interested in holding a fief".

Ewentualnie, jeśli pokonasz jakieś państwo, to jego lordowie mogą się do ciebie przyłączyć.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2018, 21:02:11 wysłana przez Johny_Nawalony »
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline seba2417

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1171 dnia: Lutego 02, 2018, 22:05:55 »
    A skąd zdobyć kompanów, bo tak patrze to zbytnio ich dużo w tawernach nie ma, ba prawie wcale chyba :P

Offline Johny_Nawalony

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    • GGR-Nr. 3 na zawsze w moim sercu
    « Odpowiedź #1172 dnia: Lutego 03, 2018, 08:55:29 »
    Sam w tego moda za dużo nie grałem, ale kompani raczej jacyś są, tylko masz małe szanse na ich znalezienie, bo z tego co pamiętam to 1257 AD jest bardzo dużo miast
    ᛋᚴᛅᚴᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛅᛚᛘᛅᛚᛏ:ᛋᚴᛁᛚᛏᛁᛦ:ᛁᛦᚢ:ᚴᛚᚢᚠᚾᛁᛦ:ᚢᛁᚾᛏᛅᛚᛏ:ᚢᛅᚱᚴᛅᛚᛏ:ᛅᚦᚱ:ᚢᛁᚱᛅᛚᛏ:ᛋᛏᛅᚢᛒᛁᛋᚴ

Offline Mannerheim

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #1173 dnia: Lutego 03, 2018, 21:42:36 »
    Kompanów nie znajdziesz w tawernach. Możesz ich zrekrutować z menu miasta (recruit mercenary companions) albo we własnej wiosce (invite local nobles to a hunt).

Offline Nitsi

• Użytkownik
    Mod AD 1257 - prośba o pomoc
    « Odpowiedź #1174 dnia: Maja 21, 2018, 22:30:15 »
    Witam. Dzisiaj zainstalowałem moda do M&B Warband - AD 1257 i mam pewien problem z kamerą. Gra pięknie działa, ale bardzo martwi mnie kamera, a dokładniej przybliżanie terenu na mapie. Na maksymalnym przybliżeniu ledwo widzę postacie i niestety jest to dla mnie wielki problem. Dla przykładu w czystej wersji gry można przybliżyć nawet 2x bliżej. Ktoś wie czy można to zmienić?

Żyje ktoś na tym forum? Szukam kilka dni już rozwiązania i nie mogę nic znaleźć...

Nie piszemy kilku postów pod sobą. // Kradus
    « Ostatnia zmiana: Maja 22, 2018, 17:50:11 wysłana przez Kradus »

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #1175 dnia: Maja 22, 2018, 16:52:16 »
    Żyje, żyje. Po prostu pewnie nikt nie wie jak rozwiązać Twój problem (albo i wie, ale jest leniwy ;)). Mi się wydaje, że spowodowane jest to dużą mapą i tak niestety musi być .

Offline Nitsi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1176 dnia: Maja 22, 2018, 20:05:10 »
    W plikach gry jest coś takiego jak "module.ini", ale niestety nie znalazłem żadnej komendy odpowiadającej za przybliżanie kamery. Jedynie coś takiego :
    "map_min_x   = -248
    map_max_x   = 275
    map_min_y   = -293
    map_max_y   = 212"

Tylko, że to dotyczy możliwości przesuwania kamery po mapie, a nie przybliżania. :/
    Może ktoś z moderów wie jaka komenda jest odpowiedzialna za ustawienie kamery przybliżania? Pewnie w podstawce jak i modzie jest jedno i to samo.
    Odświeżam i proszę o pomoc.

Offline lemur20

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1177 dnia: Sierpnia 11, 2018, 22:54:35 »
    Witam

Czy po takim czasie temat spolszczenia jeszcze aktualny czy już nikt się tym nie zajmuje ? :)

Offline Esperanto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1178 dnia: Sierpnia 15, 2018, 04:38:28 »
    Ja mam pytanie odnosnie tego moda. Własnie sobie go pobrałem i wgrałem, ale czy w modzie, tak jak w podstawce, można rekrutowac towarzyszy do druzyny? Tak jak w Warbandzie ze ide do tawerny i tam spotykam np. Ymire i mówie jej zeby sie przyłączyła a następnie ubieram ją, daje miecz, konia itp? Obleciałem chyba z 40 tawern i nikogo takiego nie ma. Drugie pytanie- czy w modzie są pretendenci do tronu? Tez oblatałem pół swiata i nie widze nawet u podrózników opcji pretendenta.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #1179 dnia: Sierpnia 15, 2018, 08:57:25 »
    Ja mam pytanie odnosnie tego moda. Własnie sobie go pobrałem i wgrałem, ale czy w modzie, tak jak w podstawce, można rekrutowac towarzyszy do druzyny? Tak jak w Warbandzie ze ide do tawerny i tam spotykam np. Ymire i mówie jej zeby sie przyłączyła a następnie ubieram ją, daje miecz, konia itp? Obleciałem chyba z 40 tawern i nikogo takiego nie ma. Drugie pytanie- czy w modzie są pretendenci do tronu? Tez oblatałem pół swiata i nie widze nawet u podrózników opcji pretendenta.
    Towarzyszy nie rekrutuje się w tawernach tylko masz opcje kiedy wchodzisz do miasta "recruit companions" albo coś podobnego. Nie wiem czy są pretendeci do tronu, nigdy ich nie spotkałem.

Edit. Kilka postów wyżej
    Kompanów nie znajdziesz w tawernach. Możesz ich zrekrutować z menu miasta (recruit mercenary companions) albo we własnej wiosce (invite local nobles to a hunt).
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 15, 2018, 08:59:28 wysłana przez NATjonal »

Offline Esperanto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1180 dnia: Sierpnia 15, 2018, 23:53:47 »
    Nie wiem czy są pretendeci do tronu, nigdy ich nie spotkałem.

W takim razie ich zapewne nie ma. Dzięki za odpowiedz. Ale czy wie ktoś czy i w jaki sposób można przeniesc postacie (towarzyszy) z podstawki do moda? Chodzi mi o dodanie  plików z Warband do AD. Nie znam sie na tym ale szukałem jakiś plików dotyczących postaci w folderach/plikach Warbanda ale nic takiego nie znalazłem. I ciekawe czy coś takiego by zatrybiło?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1181 dnia: Sierpnia 16, 2018, 07:17:41 »
    Informacje o nich są w troops.txt i scripts.txt, ale są skompilowane, więc nic z nich nie wyciągniesz i nie dodasz ich do moda przy pomocy plików .txt.
    Musiałbyś mieć MS moda i MS Native i przenieść linie o nich z Native. 1257AD chyba nie ma wypuszczonego MS, ale na wszelki wypadek: interesujące cię komendy są w module_troops.py, module_strings.py i module_strings.py.

Offline paco1022

• Użytkownik
    ANNO DOMINI - Spoleszczenie
    « Odpowiedź #1182 dnia: Sierpnia 26, 2018, 20:19:14 »
    Witam, mam mega problem z spolszczeniem do ANNO DOMINI 1257. Gdyby tylko ktoś dał mi dobry link do najnowszego spolszczenia i tylko powiedział jak to zainstalować aby działało, będę mega wdzięczny! Pozdrawiam i prosze o pomoc :)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2018, 20:20:16 wysłana przez paco1022 »

Offline Pustelnik.

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    • "You can't wake up, this is not a dream"
    Odp: ANNO DOMINI - Spoleszczenie
    « Odpowiedź #1183 dnia: Sierpnia 26, 2018, 23:39:19 »
    Linka nie dam :)
    paco1022 ciężko tak wpisać w google "spolszczenie ANNO DOMINI 1257" ?
    Pierwszy wynik wyszukiwania u góry Anno Domini 1257 - Polish Language Pack v1.0 addon - na stronie moddb.com

Wrzucasz folder pl z archiwum zip do lokalizacji gdzie masz Warbanda/Modules/Anno Domini 1257/languages i podmieniasz foldery.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 26, 2018, 23:42:51 wysłana przez Pustelnik. »
    "Drzewa i kamienie nauczą Cię rzeczy, których nie usłyszysz z ust żadnego nauczyciela" - Bernard z Clairvaux

Offline Kamilek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1184 dnia: Października 04, 2018, 14:46:54 »
    Mam mały problem, otóż zbudowałem swój własny zamek w którym stacjonuje odział liczący 70 osób w tym moja postać(?), jak się go pozbyć? Również gdy oblegali mi ten zamek nie mogli go zdobyć bo moja postać będąca w tym zamku w ogóle nie gineła i mogły by walki trwać do końca gry, oco chodzi?