Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1257 AD  (Przeczytany 331629 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Inqi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [MOD] 1257 AD
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 12, 2010, 19:24:51 »
    Witam, mam problem z modem. Dzieje się tak rozpoczynam nową grę i jest ten ekran wyboru pochodzenia postaci wybieram 1 lub 2 rzeczy i gaśnie ekran i widać tylko myszkę . Próbowałem przeinstalowywać moda ale to nic nie dawało. Proszę o pomoc

To się dzieje tylko na tym modzie, i pisze że mod pod najnowszego patcha więc jest sens instalować starsze?
    « Ostatnia zmiana: Września 13, 2010, 11:23:50 wysłana przez Inqi »

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 12, 2010, 23:33:57 »
    to dzieję ci się tylko na tym modzie czy na innych aplikacjach, jeśli mod to pobaw się w ustawieniach powyłączaj rzeczy mało ważne, możliwe że wystąpił jakiś błąd przy rozpakowywaniu moda lub jego kopiowaniu bo opcja ze masz za słabego kompa jest nie wiarygodna pacząc na wymagania m&b, lub zainstaluj jakiegoś starszego patcha
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Spartan Hoplitai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 13, 2010, 20:13:53 »
    Moim zdaniem każda frakcja powinna mieć uniwersalne jednostki . Nie widzę sensu gry ,gdy idę z moją milicją walczyć z milicją ;/

Offline wachu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 13, 2010, 22:10:30 »
    to akurat jest realistyczne i moim zdaniem normalne, starożytna gracje miała milicje jak i rzym, różniło je tylko wyposażenie jak i w modzie, każda frakcja też ma uniwersalne jednostki tylko ze wysoko levelowe, nie możliwe jest zrobić większe różnice między jednostkami na silniku m&b gdyż jest tu spore ograniczenie ekwipunku
    Po co się martwić rzeczami na które się nie ma wpływu

Offline Torghal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 15, 2010, 15:27:29 »
    Korkoranek, wielki ukłon dla Ciebie z mojej strony. Jeszcze nie zainstalowałem spolszczenia, ale po postach widać, że podchodzisz do polonizacji poważnie, a nie jedynie ze słomianym zapałem.

Tak trzymaj, pozdrawiam :)

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 15, 2010, 18:29:33 »
    Jak miałbym robić coś ze słomianym zapałem to bym tego nie robił :). Nie mam zbyt czasu na sprawdzenie każdego aspektu nowej wersji, więc mam pytanie: Chcecie, abym uaktualniał moje spolszczenie?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #126 dnia: Września 15, 2010, 18:36:12 »
    Oczywiście że tak!
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline kubas246

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Września 15, 2010, 22:38:32 »
    dużo nowych opcji się nie pojawiło, więc z nową wersją spolszczenia można poczekać do końcowej/stabilnej wersji moda.
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2010, 16:04:25 wysłana przez kubas246 »

Offline zasa213

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Września 18, 2010, 18:01:01 »
    Ja tam czekam na spolszczenie :) Modem jestem zainteresowany, mam nadzieje że będzie w miarę chodził.

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 18, 2010, 18:18:45 »
    Póki co robie spolszczenie pod Brytenwalda i z tego co zrobiłem wnioskuje, żę jeszcze duuuużo przede mną :). Spolszczę tą wersje jak zajmę się tamtym, ale w Brytenwaldzie to jest prawie jak od nowa M&B spolszczać ponieważ jest mnóstwo nowych dialogów, menusów itd. :)

Offline matos44

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 23, 2010, 10:40:38 »
    A teraz coś z zupełnie innej beczki.... Szukałem w dziale o modowaniu ale nie znalazłem. 1)Czy ktoś wie jaki plik należy edytować oprócz "factions" żeby zmienić nazwy państw? 2) Jakie pliki trzeba edytować aby zmienić imiona poszczególnych lordów?
    ... Wtedy będzie za późno. Wkładaj głowę w pętlę ważne są zasady, czym głupsze tym lepsze ...

Offline hajsmaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #131 dnia: Września 23, 2010, 11:08:22 »
    ja mam problem z grą, często po dialogu (czasami nawet przed) po którym walczymy z wrogiem, gra się crash`uje i wyskakuje komunikat "get object failed for mesh : skybox_clear_08". Reinstalowalem moda pare razy i dalej powtarza się ten błąd. Ma ktoś jakiś pomysł na naprawę?

Offline Tomecqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Września 23, 2010, 17:37:26 »
    Sciagnalem sobie dzisiaj tego moda na wersje 1,131 i on tylko troche spolszczony na glownym ekranie oboz raporty itp. a dialogi i opcje sa po angielsku,wie ktos z was czy jest jakies pelne spolszczenie do tego moda? jak by bylo wrzuccie jakis link i ewentualnie jak takie spolszczenie zainstalowac bo nigdy zadnego spolszczenia do modow nie instalowalem,pozdro.

Offline Tomecqi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Września 23, 2010, 18:28:05 »
    Sciagnalem sobie dzisiaj tego moda na wersje 1,131 i on tylko troche spolszczony na glownym ekranie oboz raporty itp. a dialogi i opcje sa po angielsku,wie ktos z was czy jest jakies pelne spolszczenie do tego moda? jak by bylo wrzuccie jakis link i ewentualnie jak takie spolszczenie zainstalowac bo nigdy zadnego spolszczenia do modow nie instalowalem,pozdro.
    Wlasnie skonczylem grac i mialem ten sam blad co Ty wchodzilem na turniej w zagrzebiu i sru w pulpit jesli masz viste to lepiej ja zmien bo warband cos nie lubi tego systemu ja mam na razie viste i czesto mam ,,loty w pulpit''

Offline Araden

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #134 dnia: Września 23, 2010, 21:20:08 »
    Czy tylko ja mam taki błąd, że jak ustawiam flagę za pomocą F1 to jednostki zamiast iść w jej kierunku i utrzymać pozycję to idą w przeciwną stronę i gdyby nie konic mapy to by szły dalej?
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor