Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Gry bitewne oraz kącik modelarzy.  (Przeczytany 47381 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Gry bitewne oraz kącik modelarzy.
    « Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 18, 2010, 13:35:23 »
      A ile ty masz lat że ty się czujesz że wyrosłeś z tego hobby ??? Na bitewniaki nigdy nie jest za późno - dla przykładu my w Toruniu mamy jedną z największych średnich wieku która wynosi 37 lat - ja ją niestety zaniżam ale co tam - na bitewniaki nigdy nie jest za późno ale LOTRa owszem sprzedaj za 300 - 350 zeta - kupisz nowy starter do WFB albo starterek wh40k ;)

pozdrawiam
    Sir Leonidas

EDIT: Kurcze zapomniałem ci odpisać eriks - nie pamietam juz bitwy bo bylem pod wielkim wrazeniem - nie wiedzialem ze bitewniaki są takie fascynujące :) jedyne co pamietam to ze rozwalilem jedno rhino chaosu ale i tak mnie wyrżnęli berserkerzy khorna ;)

Ja mam 17, ale ja się tym zajmowałem jak byłem młody. Zacząłem to zbierać jak miałem z 10 lat. Zbierałem przez 5, ale potem jakoś zrobiłem spore zamówienie, figurki przyszły, ale nie znalazłem czasu na pomalowanie, no i już tak od lat stoją zakurzone. Nie mam kasy na farby, a nawet jak mam to wydaję wszystko na muzykę, żarcie i takie tam. Nie mam już czasu i chęci na rozstawianie armii i w sumie też nie ma nikogo w pobliżu do gry, a mi się nie chce jechać nigdzie. Kiedyś wpadał kumpel do mnie, to rozstawialiśmy i graliśmy. Przez te lata figurki pokryły się ogromną warstwą kurzu i szkoda patrzeć jak się marnują, a kiedyś byłem największym zapaleńcem i wszędzie je zabierałem... No cóż. Za 300 zł chyba nawet nie opłaca mi się sprzedać.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 18, 2010, 14:32:37 »

Ja mam 17, ale ja się tym zajmowałem jak byłem młody. Zacząłem to zbierać jak miałem z 10 lat. Zbierałem przez 5, ale potem jakoś zrobiłem spore zamówienie, figurki przyszły, ale nie znalazłem czasu na pomalowanie, no i już tak od lat stoją zakurzone. Nie mam kasy na farby, a nawet jak mam to wydaję wszystko na muzykę, żarcie i takie tam. Nie mam już czasu i chęci na rozstawianie armii i w sumie też nie ma nikogo w pobliżu do gry, a mi się nie chce jechać nigdzie. Kiedyś wpadał kumpel do mnie, to rozstawialiśmy i graliśmy. Przez te lata figurki pokryły się ogromną warstwą kurzu i szkoda patrzeć jak się marnują, a kiedyś byłem największym zapaleńcem i wszędzie je zabierałem... No cóż. Za 300 zł chyba nawet nie opłaca mi się sprzedać.

Co to przyszło żeby 12 latek uczył 17 letniego global moderatora :D

ALKHADIAS SŁUCHAJ MNIE TERAZ UWAŻNIE :

Po pierwsze: spróbuj sprzedać te Twoje LOTRowe figurki ale nie jako całość - bo nikt ich nie kupi tylko w grupkach np. 20 wojownikow easterlingow a nie od razu cala kolekcja - wtedy kto wie? Może zarobisz 4 stówy a nie 3

Po drugie: powiedzmy że nie masz z kim grać , nie chce ci się dojeżdżać i w ogóle hosojuken dupa madafaka - ale spójrz na to z innej strony - wiem masz 17 lat i pewnie koledzy nabijają się z ciebie że bawisz się żołnierzykami u mnie też tak było jak poszedłem na boisko to nie mogłem grać bo koledzy mi docinali żebym te swoje dzidziusiowate żołnierzyki posklejał. Ale pewnie masz jakiegoś kumpla ( tylko nie mów że nie XD ) weź go kiedyś zagadaj może złożycie się na dwóch na starterki do WFB albo wh40k i dokupi sobie kazdy z was farbki - chociaż jeśli nie masz czasu to nie musisz ich malować - najważniejsze to 30 minut na posklejanie figsów.

Także alkhadias sprzedaj LOTRowy kurz i poszukaj kogoś z kim mógłbyś grać. Bo smutno mi bardzo że w wieku 17 lat - kiedy ujawniają się najlepsze talenty strategiczne ty chcesz ot tak sobie nagle przerwać z bitewniakami.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 18, 2010, 14:42:17 »
    Nie, WFB, czy inne Warhammery odpadają. Grałem w lotra nie dla samej gry czy coś, ale dlatego, że jestem fanem literatury Tolkiena i świata, który stworzył. Dlatego padło na lotra, bo klimat jak i sama gra w Warhammera mi nie pasuje.
    Co do znajomych, to nie jest to żaden problem, ale ich nie kręcą tego typu rzeczy. Pograć bym czasem pograł, ale nie potrafię niepomalowanymi figurkami, a malować mi się nie chce i nie mam kasy. Przez co tak leżą od lat i w sumie najlepiej byłoby to sprzedać, ale cena jakaś mało satysfakcjonująca.

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 18, 2010, 14:54:54 »
    Alkhadiasie trzeba wierzyć w dobre czasy ;P Nie każę ci już teraz grać ale próbuj znaleźć gracza próbuj próbuj i próbuj - a daleko zajdziesz. Amen

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 18, 2010, 15:22:49 »
    Leun ty masz 12 lat? ja mam czynaście (we wrześniu):D hiehie.
     @flame mode lotr ssie i f okóle to folem łalhalmela i ten tego f okóle dalk fantasy FTW @flame mode off -bez urazy ;D

Alkhadias gdzie mieszkasz? po prostu napisz na jakimś forum,że szukasz do gry kogoś ;) może ktoś z okolic będzie chętny. Ja też tak mam z malowaniem -spać mi się chce myśle nie pomaluje ,ale się przemoge to nie mogę przestać i maluje,maluje i maluje :)

PS Leun(tak będe tak do ciebie mówił ;D) masz za rozkaz ;D napisać raport bitewny :D i co mnie obchodzi ,że ci się nie chce ;D

PS2 mam ciękawą alternatywe od bitewniaków : idż pod krzyż ,albo rzucaj fekaliami w tablic ,chociaż moher army(inaczej fanatics) oferuje cały wachlarz możliwość. Możesz dołączyć do oddziału mocherowych beretow,drużyny zwiadowczo dywersyjnej,uderzeniowo ogniowej. Jak dusza zapragnie -nie miałem zamiaru tutaj obrazać uczuć religijnych ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 18, 2010, 15:26:13 wysłana przez eriks281 »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 18, 2010, 15:31:44 »
    Wiesz, jak ja siadałem do malowania to też potrafiłem siedzieć bardzo długo. Mój rekord to malowanie zwiadowców Uruk- Hai od godziny 11 rano, do 3 w nocy. Gdybym ja tylko potrafił wtedy malować. Strasznie pomalowane to wszystko, ale ja nie jestem wymagający, a że figurki były w zasadzie tylko do mojego wglądu, to i nie przeszkadza mi to bardzo. Nawet nie o samą grę chodzi, ale o czas spędzony przy malowaniu. To było fajne, a teraz jakoś nie mam ochoty, dlatego czuję, że raczej nie ma szans, bym do tego wrócił. Nie zależy mi tak bardzo na grze z kimś, tylko o sam fakt, że nawet nie chce mi się tego malować i coś, czym się fascynowałem tyle lat sobie leży, a ja nawet dobrej ceny za to nie wytarguje. Za 400 zł, miałbym sporo albumów... ale ponad 400 to ja na ostatnie zamówienie dałem.

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 18, 2010, 15:41:00 »
    http://gameplay.pl/screen.asp?ID=167
    hoho marinsy :D i tam są ludzie w środku ;D z gamescomu

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 18, 2010, 22:10:43 »
    Tak jest drogi komisarzu - lecz g***no mnie to obchodzi że mam ci zdać raport - jutro musimy orkasów rozwalić a ja lasguna musze wypolerować - ( gwardzista został rozstrzelany za heretyckie kazania )

A więc co ci będe gadał  sony eriksonie model 281 ( możesz na mnie mówić leun - niech ci będzie) raport zdam jutro i już ;P

PS Tak naprawde to tylko nabiłem se posta hahaha

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 19, 2010, 13:26:09 »
    No i widzisz jak to nie ładnie jest się tak odzywać do starszych rangą ,a teraz leć pisać raport z walki z parszywymi xenos i heretykami!

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 19, 2010, 14:04:00 »
    Ja jestem starszy rangą panie komisarzu mam 50 postów i jestem Ursarkar E. Creed Lord Komisarz Gwardi a Teraz słuchaj mnie uważnie psie!!!

----Relacja z bitwy dnia 16 sierpnia bieżącego roku---
    Nagrania odnalezione wśród ciał zakonników Kosmicznych Wilków:

- dzień 28. krucjaty przeciwko Xemitonowi - lordowi chaosu

Nasz niewielki odział Kosmicznych wilków wraz z 2 opancerzonymi rhino Ultramarines i ich zwiadowcami przemierzał duże połacie lasu zachodniej Tilei. Zwiadowcy ratlingów - sprzymierzonej rasy - podali informacje o niewielkim oddziale chaosu - był on najprawdopodobniej złożony z 2 rhino 16 berserkerów khorna i 5 strzelcow wyborowych nurgle'a.

-Widzimy już wroga zbliża się ( słychać odgłosy ładowania broni)

- CHARGE!!!!! ( okrzyk sierżanta )

- Blood for the blood GOD!!!!! ( krzyczy berserker zdeformowanym głosem )

- ( słychać odgłosy brzęku stali i upływu krwi )

- AARRRGHHHHH

- wybuchło nasze rhino!!!!

-ŁAAAAAA ( Ultramarines usmarzyli się w srodku )

-Przerwanie połączenia.........

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 19, 2010, 22:18:05 »
    :) Ahh chaos was ładnie powyżynał ,a pozatym jest coś w wh40k takiego jak Tilea? W wfb to jest państwo ludzikie :)

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 20, 2010, 11:00:11 »
      Tak w jednej z gier Dawn of war był rejon tilea północna - coś na kształt syberi - lasy iglaste i kupa śniegu

EDIT : Skąd bierzecie kase na figurki ? Nie chodzi mi o kase od rodziców ale o własne sposoby ;)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2010, 13:38:50 wysłana przez Sir Leonidas »

Offline eriks281

• Użytkownik

Offline Sir Leonidas

• Użytkownik
    • For the Emperor!!!
    « Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 22, 2010, 15:10:56 »
    Eeee tam ;( Premiera za dwa lata - ultrasy i orkasy wyjdą z mody. Gwardia i eldrady będą się naparzać ;P

A skąd bierzecie kase na figsy ? Podajcie wasze sposoby proszę :D

Offline eriks281

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Sierpnia 23, 2010, 11:32:14 »
    Nie znam sie na wh40k ,ale szarża spejsów na berserkerów khorna to chyba nie jest za dobry pomysł. ;D