Wybaczcie ale dzis wrociłem dopiero z instruktarzu survivalu ktory musialem poprowadzic ;p
Film jest nie skończony jeszcze niestety, ponieważ nie sądziłem ze to takie trudne coś wogóle skręcić aby to miało ręce i nogi :(
Następna sprawa--> Po tych 3 dniach przemyślałem wszystko i stwierdziłem że NIE MA JESZCZE NIC CIEKAWEGO DO POKAZANIA :( i sam nie jestem jeszcze z mojej pracy zadowolony.
Jeszcze chcę popracować nad tym i dopiero wydam film ;]
Dlatego przepraszam zainteresowanych!
----------------------------------------------------------------------------------------------
Co do koni i ich wykorzystania: Konie będą rzadkością, konie będą drogie, konie będą mało i trudno dostępne, a co za tym idzie "cenne"
Co do mieczy dwuręcznych i uzbrojenia: hmm zobacz sobie Stygionie kiedy miecze były w miarę częstym użyciu na polu bitwy, zobacz/poczytaj jak walczyło wojsko pierwszych Piastów, porównaj poziom "skilla" kowali z X wieku. Wogóle rzadkością były topory "wojenne" przeznaczone tylko do bitwy. Na Pomorzu za to były popularne toporki na wzór góralskich ciupag ;] stosowane powszechnie.
Co do pancerzy: Kolczugi tak jak konie będą drogie i rzadkie wyposażeni w nie będą tylko elity tzn zamożniejsi, reszta musi sie zadowolić skórzniami, lnianymi koszulami, jak i niczym ;]
Co do saxów: To przecież na pierwszej stronie dałem kilka modeli już oteksturowanych saxów, zrobiłem juz Lanxsaxy i będę robił scramsaxy(wybaczcie zapomniałem jak sie to pisze)
Do Blitzwinga: Chciałem zostawić "na razie" arena tuniki ponieważ nawet pasują do ówczesnych standardów(oprócz niebieskiej), Linen tunic, shirt, mail shirt i pewnie coś jeszcze ale pisze z pamięci. Oczywiście to działanie tymczasowe ponieważ będę reteksturował wszytko.
Chciałem użyć vikings model pack ale sądzę że z moimi umiejętnościami teksturowania te modele będą zbyt zaj.. świetnie wyglądały w porównaniu z moimi. Nie mniej jeszcze nie zadecydowałem ostatecznie.
ufff.. Jakieś jeszcze pytania na które nie odpowiedziałem? :D
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit: Dodałem kilka jednostek Wielkopolan do 1 posta.
Ogłaszam też konkurs(?) na najlepszą nazwę dla jednostki "Lekki Jeździec" :) Proszę pisać propozycje i pamiętać że to X wiek