Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92072 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #375 dnia: Sierpnia 31, 2013, 20:23:50 »
    Ja nieustannie maże o modyfikacji zupełnie zmieniające realia gry.
    Mam na myśli możliwość zakładania wlasnych kryjówek (takich jak mają coponiektórzy bandyci w Warband) oraz w pełni rozwinięte życie przestepcze. Czy to zabijanie na zlecenia, czy to nielegalne handlowanie bronia z możliwością nieoczekiwanego najazdu strażników.
    Chciałbym aby czasy w których rogrywała by się gra to były lata 1700-1800 (broń skałkowa).
    A'la Asassins Creed 3? No cóż, ciekawy pomysł, ale na silniku warbanda raczej by nie poszedł. Jak dajmy na to, chciałbyś zabić cel? Tu trzeba porządnego silnika i mechaniki gry, takiego jaki jest w Asasynie. W warbandzie wyszłoby to bardzo blado. Ale jak już mówiłem jest to spoko pomysł, tylko trochę nierealny.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Dejawu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #376 dnia: Września 01, 2013, 07:21:16 »
    A'la Asassins Creed 3? No cóż, ciekawy pomysł, ale na silniku warbanda raczej by nie poszedł. Jak dajmy na to, chciałbyś zabić cel? Tu trzeba porządnego silnika i mechaniki gry, takiego jaki jest w Asasynie. W warbandzie wyszłoby to bardzo blado. Ale jak już mówiłem jest to spoko pomysł, tylko trochę nierealny.
    Możliwe, ja to nie znam sie na modowaniu. Tak tylko żuciłem pomysł, może komuś by się spodobał, a pomysłów mam wiele. Pewnie masz racje. Ale dzięki ;)
    "By podnieść tarczę potrzebujesz sekundę,
    ja zaś na wystrzelenie strzały jej ćwierć"
    -Deji Kall

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #377 dnia: Września 01, 2013, 20:40:15 »
    Co do kryjówek, umożliwił to Gabribuldo we wszystkich (chyba, nie pamiętam) swoich modach o Ameryce. Natomiast jeśli chodzi o zabijanie na zlecenie, to jest tego ślad w Warbandzie jako misja zabicia kupca, od którego lord pożyczył pieniądze. Lata 1700-1800 - znowu mody Gabribuldo (dwa w XVIII, jeden w XIX wieku).

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #378 dnia: Września 27, 2013, 18:47:44 »
    Mój pomysł: Coś o świecie Metro 2033 (grałem w gre i fabuła to majstersztyk)

Frakcje:
    - Hanza (Związek Stacji Linii Okrężnej)
    - Linia Czerwona (Komuniści)
    - Czwarta Rzesza (Faszyści)
    Postacie:
    (Tu odpadam :P ale moge wypisac kilka)
    Artom
    Brubon
    Chan
    Ulman
    Młynarz
    Anna
    Czarny
    Paweł
    Moskwin
    Korbut
    Leśnicki
    Leonid
    Kowal
    Fiodor
    Siemion
    (tak pomógł mi internet)
    Jednostki: Np. Stalkerzy (Maski Gazowe, mnóstwo uzbrojenia)
    Mutanci
    Mapa to będzie oczywiście Moskiewskie Metro ^_^

PS. A co do tych masek gazowych, będą się tracić co jakiś 1 dzień i noc w grze, czyli co 1 dzień będziemy musieli kupować maskę gazową (coś jak system filtrów z Metro 2033)
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #379 dnia: Września 27, 2013, 20:32:37 »
    Mapa to będzie oczywiście Moskiewskie Metro ^_^
    Jak ty to widzisz? To przecież nie jest otwarty obszar. Ani nie jednopoziomowy.
    PS. A co do tych masek gazowych, będą się tracić co jakiś 1 dzień i noc w grze, czyli co 1 dzień będziemy musieli kupować maskę gazową (coś jak system filtrów z Metro 2033)
    Chyba lepiej zrobić to tak jak z pożywieniem.

Offline Jakubek1230

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Aaaahh
    « Odpowiedź #380 dnia: Września 28, 2013, 17:31:38 »
    [/qoute]
    Chyba lepiej zrobić to tak jak z pożywieniem.

System z jedzeniem to był w stalkerze, a nie w Metro 2033
    O mój boże, ŚWIĘTA!!!!

Offline huth

« Odpowiedź #381 dnia: Września 28, 2013, 20:11:36 »
    Czytaj ze zrozumieniem, ok?
    Piszę, że zamiast wymuszania na graczu ciągłego kupowania filtrów do maski, lepiej zrobić to tak jak z jedzeniem, czyli kupujemy 10 filtrów i się powoli zużywają. Albo w ogóle zautomatyzować, że jak masz kasę, to masz filtr. Może w real-time fpsie takie ręczne kupowanie filtrów jest ok, to w M&B psuje to gameplay.

Offline adam1971

• Użytkownik
    « Odpowiedź #382 dnia: Grudnia 05, 2013, 14:42:37 »
    Niewiem czy ktoś to już pisał czy może już jest taki mod ale naszła mnie myśl by stworzyć mod w czasie II WW i opowiadałby głównie o polskie partyzantce pojawiły by się :
    Questy typu napadnij wrogie oficera i zabierz jego broń , wysadz magazyn lub urządz pułapkę w lesie.
    Mogły by się pojawić 5 nacji + mniejsze frakcje
    Te większe :
    ZSRR
    III Rzesza
    Alianci
    Włochy
    Polscy partyzanci
    Te mniejsze :
    Partyzantki innych krajów
    Alianccy spadochroniarze
    Banda UPA (Ukraińska Powstańcza Armia)
    I też oddziały SS i NKWD w roli łowców głów
    Prawie bym zapomniał jeszcze Armia Andersa i można by dodać niedzwiedzia Wojtka jako postać :)

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #383 dnia: Grudnia 05, 2013, 16:02:28 »
    Niewiem czy ktoś to już pisał czy może już jest taki mod ale naszła mnie myśl by stworzyć mod w czasie II WW i opowiadałby głównie o polskie partyzantce pojawiły by się :
    Questy typu napadnij wrogie oficera i zabierz jego broń , wysadz magazyn lub urządz pułapkę w lesie.
    Mogły by się pojawić 5 nacji + mniejsze frakcje
    Te większe :
    ZSRR
    III Rzesza
    Alianci
    Włochy
    Polscy partyzanci
    Te mniejsze :
    Partyzantki innych krajów
    Alianccy spadochroniarze
    Banda UPA (Ukraińska Powstańcza Armia)
    I też oddziały SS i NKWD w roli łowców głów
    Prawie bym zapomniał jeszcze Armia Andersa i można by dodać niedzwiedzia Wojtka jako postać :)

Toż to Festung Breslau jest bardzo podobny
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline adam1971

• Użytkownik
    « Odpowiedź #384 dnia: Grudnia 05, 2013, 16:47:11 »
    Nw. jak z tym jest bo dawno nie grałem w Festung Breslau ale czy jest tam singleplayer a mi się bardziej o singla rozchodzi . Coś z nutką fabuły coś jak 1794 Powstanie Kościuszkowskie . I sorry jeżeli mój pomysł zabrzmiał jak plagiat Festung Breslau . :)

Offline Kamil z Częstochowy

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Chawtowanie wycieraczek. Tanio, solidnie.
    « Odpowiedź #385 dnia: Grudnia 14, 2013, 20:50:16 »
    Myślę że ten temat nada się do tego aby o tym wspomnieć. Jakiś czas temu przeglądałem sobie sieć w poszukiwaniu moda do Metka drugiego i znalazłem... Witcher Total War http://empiretw.ru/board/index.php?showtopic=36680. Powstała tylko beta, a potem niestety mod upadł.
    Ważne jest jednak coś innego, mianowicie dostali oni zgodę na to żeby wykorzystywać materiały z wieśka dwójki. Jak później się okazało (po dłuższych poszukiwaniach na Nexusie) twórcy gry pozwalają na to wszystkim moderom pod warunkiem że nie będą wykorzystywać tego w celach komercyjnych.
    Poza tym za rada jednego z użytkowników postanowiłem przyjrzeć się owej mapie Orteliusa: http://sendfile.pl/83865/view/mapa_orteliusa_new1.3.png
    Według mnie gdyby stworzyć mod pod warbanda osadzony w świecie wieśka wcale nie trzeba by było wymyślać nowych lokacji. Z resztą sami zobaczcie.

No ale to tak gwoli informacji. Wiem że mimo wszystko pomysł na taki mod wcale nie jest łatwiutki do zrealizowania.

P.S. W każdym razie materiały z W2 np. teksturki czy soundtrack czekają żyby ich użyć;)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 14, 2013, 23:26:44 wysłana przez Kamil z Częstochowy »
    "Przyprowadźcie tego sk***go syna!" - Wojewoda Stefan Czarniecki
    "Okupacja niemiecka robi z Polaków bohaterów, opupacja sowiecka robi z nich gówno"
    "Póki kopii i husarza staje, będzie Polak pan w polu. Skoro kopia zginie, zginie i polska cnota" - Andrzej Maksymilian Fredro

Offline huth

« Odpowiedź #386 dnia: Grudnia 14, 2013, 23:14:26 »
    heh, no był robiony mod wieśkowy na warbanda, ale autor użył rzeczy z innych modów bez pozwolenia i przepadł z tego forum i potem już wskrzeszenie się nie udało.
    Jakieś nowe lokacje wypadałoby zrobić, bo jednak we wieśku jest takie raczej pseudo-późne średniowiecze czy nawet pseudo-renesans w pewnych miejscach. Wiadomo, że wioski, stare miasta, twierdze będą dobrze wyglądać po staremu, te nowsze również przy użyciu packów Gutekfiutka, ale np. Novigrad, który sam sobie wyobrażam jako taki Amsterdam czy St. Petersburg, gdyby wybudowano go już w XVI wieku, niż jako Wenecja, Brugia czy Lubeka

Offline Kamil z Częstochowy

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Chawtowanie wycieraczek. Tanio, solidnie.
    « Odpowiedź #387 dnia: Grudnia 14, 2013, 23:26:04 »
    Kurczę trochę niewłaściwie się wyraziłem. Zamiast napisać "tworzyć nowe lokacje" powinno być "wymyślać". Niektórym się poprostu wydawało że istnieje za mało wymienionych lokacji w książce by stworzyć zadowalającą mapkę do moda. Całe szczęście fani dokopali się do czego tylko było można i stworzyli mapę orteliusa.
    A twoja wizja Novigradu jest ciekawa;)
    "Przyprowadźcie tego sk***go syna!" - Wojewoda Stefan Czarniecki
    "Okupacja niemiecka robi z Polaków bohaterów, opupacja sowiecka robi z nich gówno"
    "Póki kopii i husarza staje, będzie Polak pan w polu. Skoro kopia zginie, zginie i polska cnota" - Andrzej Maksymilian Fredro

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #388 dnia: Grudnia 27, 2013, 09:23:52 »
    W ostatnich dniach znowu odświeżyłem sobie pewien serial - Spartacus: Blood and Sand. Całkiem niezła, odmóżdżająca rzeź.
    Stąd też mój pomysł na moda. Jeżeli mnie pamięć nie myli to stworzono już boty potrafiące dobrze walczyć 1 na 1, bodajże na serwerze Duel Nditions takich można/możnabyło uświadczyć.
    Pomysł jest prosty, aczkolwiek wymagający nie małych umiejętności.
    Gracz zaczyna od bitwy z Rzymianami, którą musi przegrać.
    Budzi się w celi bla, bla, bla... jakiś tam tekst szkicujący fabułę, utrata rodziny itp...
    Następnie trafiamy do ludus (szkoła gladiatorów). Zaczynamy od treningów, przechodzimy kolejne poziomy walk treningowych aż ostatecznie trafiamy na arenę.
    Pomiędzy typowymi walkami 1 vs 1/2 vs 2, zdarzać się powinny jakieś większe uroczystości czczone większymi walkami, mistrzostwami. Myślę, że każdy mniej-więcej widzi jak ma to wyglądać.
    Z czasem zdobywamy poziomy, rozwijamy nasze umiejętności walki... w każdym momencie mamy opcję rozpoczęcia buntu.
    Zależnie od tego w jakim momencie zaczniemy, tyle "bohaterów" się do nas dołączy i takie będzie nastawienie niewolników w przyszłości wyzwalanych. Oczywistym jest, że więcej osób dołączy się do mistrza całego Imperium, niż do nic nie znaczącego początkującego gladiatora.
    Najważniejszym elementem moda ma być walka o przetrwanie. Coś co wyróżniać będzie od innych modów, jednak wymaga niemałych umiejętności. Mnóstwo patroli rzymskich, miejscami ogromne oddziały w postaci legionów. Oczywiście nie będzie możliwości normalnego wejścia do miasta. Kupienie żywności wiązać się będzie z dużym ryzykiem. Na mapie poza miastami i wioskami, umieszczone będą wille. Tam też zdobywać będziemy fundusze, nowych ludzi oraz żywność.
    Z czasem zyskiwać będziemy towarzyszy, którzy w walce potrafią coś zdziałać.
    Sam nie wiem jak, ale chciałbym żeby awans jednostek z zwykłego wyzwolonego niewolnika na cokolwiek innego wiązał się z zebraniem odpowiedniego wyposażenia. Uzbrojenie zdobywałoby się przede wszystkim na zasadzkach, walce z patrolami i mniejszymi oddziałami.
    Ogólnym celem miałaby być ucieczka z cesarstwa przez Alpy. Jedyną możliwością przejścia jest zdobycie fortu obsadzonego całym legionem (czyt. musisz być wykokszony na maxa, aby coś zdziałać).
    Dodać trzeba by jeszcze możliwość zabijania dowódców przeciwnika, usunąć odradzanie nowych generałów (nikt w kilka dni nie zorganizuje nowego legionu), opcję plądrowania willi, miast, jakieś dodatkowe eventy... pomysłów i opcji jest wiele.
    Oczywiście jest to tylko czcze życzenie. Nie oczekuję, że ktoś się podejmie, ale w razie takich chęci na pewno pomogę.

Pamiętam, że na wersje 0.808 powstał podobny mod, ale nie jest to to czego oczekuję.

Offline huth

« Odpowiedź #389 dnia: Grudnia 27, 2013, 20:57:47 »
    ^ świetny koncept, na pierwszy rzut oka wygląda jakby wszystko dałoby się w grze zrobić bez specjalnego kombinowania(choć mogę się mylić oczywiście), nie trzeba właściwie w ogóle części zarządzania lennami/państwem, ale dyplomację można by jakoś wykorzystać. Również widzę tu dla towarzyszy dużo miejsca.
    Najlepiej byłoby to zrobić na jakimś modzie z dużym realizmem, Brytenwaldzie albo Silverstagu, byle miał formacje, uderzenie tarczą i wpływanie na staty przez wagę czy typ zbroi.

Ale i coś mi się wydaje, że jeśli jest jakiś bardzo modowalny rpg z mapą świata, to może zrobiłoby się takiego moda z mniejszymi problemami?