Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92067 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #330 dnia: Lipca 23, 2013, 11:52:06 »
    Co tam jest do rozumienia? :)

Chodzi pewnie oto, aby było coś na wzór bandytów, którzy mają gdzieś swoje małe wioski, a my moglibyśmy je przejąć a po jakimś czasie rozbudować w zamek. Wszystko jest chaotycznie napisane, ale gdyby  tak się dłużej zastanowić, to nie jest takie głupie. Sam się zastanawiam, dlaczego nie można rozbudować wioski i stworzyć z niej zamku.

Offline PrzemkoGST

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #331 dnia: Lipca 23, 2013, 15:49:52 »
    Przepraszam za haos, ale wczoraj mi sie ciezko myslalo. Nexat opisał poprawnie mą myśl ;) Dziękuję.   NEXAT masz rację.  Dla początkujących graczy taki mod byłby nie tylko ciekawszy, ale także łatwiejszy bo nie każdemu uda się albo ma tak dobre wojsko aby podbić stolicę czy zamek. No i też łatwiej było by rozbudować własne państwo.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2013, 16:07:00 wysłana przez PrzemkoGST »

Offline LLares111

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #332 dnia: Lipca 25, 2013, 20:05:25 »
    Ja mam pomysł na zrobienie moda, w czasach późnego średniowiecza, trochę na wzór "Krzyżaków" H. Sienkiewicza. Akcja rozgrywała by się głównie na terenach Polski, Litwy i Zakonu Szpitala Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie(Zakon Krzyżacki), lecz byłyby również inne frakcje. Planowałbym dodać chorągwie, możliwość założenia własnego państwa, pospolitego ruszenia. Dodalibyśmy również kilka pomysłów z moda SOD. Reszta ulepszeń itp. będzie do omówienia na gg, lub innym komunikatorze. Jestem całkowicie zielony w tym, więc prosiłbym jakiegoś doświadczonego modera, który zna się na rzeczy, gdyż chciałbym by ten mod powstał, bo z chęcią bym sobie sam w niego pograł. Pozdrawiam i dziękuję z góry za zainteresowanie, wsparcie itp. ;)

Offline NexaT

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #333 dnia: Lipca 25, 2013, 20:41:34 »
    To w Native nie można zwołać pospolitego ruszenia i założyć własnego państwa?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #334 dnia: Lipca 25, 2013, 21:01:07 »
    LLares chyba nie ma Warbanda, wydaje mi się...

Ale pospolitego ruszenia to nawet w Warbandzie nie ma, jest coś baaardzo uproszczonego.

Offline LLares111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #335 dnia: Lipca 25, 2013, 21:04:00 »
    Z tego co się orientuję, to nie. Nie chodzi mi tutaj o kampanię wojenną(wezwanie lordów), lecz o powołanie pod broń większości(lub całość, ale to się zobaczy) chłopów, co będzie dawało m.in. negatywne skutki w gospodarce itp.

Założyć własnego państwa również nie można, gdyż można zrobić jedynie "rebelię", czyli nie można werbować lordów, zarządzać królestwem, i te pe, i te de.

+HUtH mi chodzi o moda na podstawkę.

Offline huth

« Odpowiedź #336 dnia: Lipca 25, 2013, 21:09:59 »
    No ale są mody na M&B gdzie można założyć państwo, a system wojenny i gospodarczy jest rozbudowany. Teraz już nikt za jakieś nowe duże mody na podstawkę się nie bierze.

Offline LLares111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #337 dnia: Lipca 25, 2013, 21:21:21 »
    Może nie, ale chciałbym stworzyć jakiegoś dobrego moda, również dla swojej satysfakcji. Z tego co zauważyłem, nie ma moda na podstawkę o Krzyżakach. Wszystkie takie mody są na Warbanda (Grunwald itp). Więc chciałbym zrobić tego moda, by usatysfakcjonować graczy, którzy nie posiadają WB, a chcą pograć w tego rodzaju mody. Pragnę się za to wziąć, również dlatego, że chcę nauczyć się modować, tworzyć skrypty itp., gdyż aktualnie jestem całkowicie zielony w tych sprawach, a te poradniki co są na tym forum(i na innych) przydają się, ale wiele razy skuteczniejsze jest, jak uczy się czegoś w praktyce z kimś, kto się na tym na prawdę zna. Dlatego sądzę, że ten mod, może nie będzie miał wielkiej grywalności, ale jestem w stanie się napracować, nawet dla 2-3 zadowolonych graczy. To są główne powody, dla których rozpoczynam pracę nad tym modem, o ile ktoś okaże się skory do pomocy amatorowi;)

Offline huth

« Odpowiedź #338 dnia: Lipca 25, 2013, 22:34:38 »
    Lepiej robić moda na warbanda, jest więcej opcji, silnik jest lepszy i w ogóle ktoś będzie w niego grał, jeśli będzie godny uwagi.
    Mody z krzyżakami czy innymi zakonnikami(historycznie lub ahistorycznie) są... jedne w pełni wydane, wiele nieukończonych... Jeśli choć uda ci się na sam początek zrobić coś jak choć 1/5 Heart of Europe, to będzie sukces...(bo wiadomo że sam nigdy nie zrobisz czegoś takiego jak niepełne i umarłe Rus XIII Century czy Beer, War and Teutonic Knights)
    Tak w ogóle to może lepiej pomóż w ulepszaniu Kill the Infidel, zobacz sobie w dziale polskich modów.

Offline LLares111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #339 dnia: Lipca 25, 2013, 23:04:48 »
    Zrobić moda na Warbanda... Jest jeden, malutki problemik, a dokładniej, nie mam Warbanda, a nigdzie w sklepach nie widziałem ostatnio. Czyli, jak ktoś będzie zainteresowany stworzeniem ze mną tego moda, to zapraszam na pw, a jak nie, to mówi się trudno i trzeba żyć dalej;)

Offline huth

« Odpowiedź #340 dnia: Lipca 26, 2013, 00:03:13 »
    Nikt nie będzie zainteresowany, bo nic nie masz :P
    A warband jest na allegro i w sklepach internetowych.

Offline LLares111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #341 dnia: Lipca 26, 2013, 00:20:04 »
    Z allegro i innych sklepów w internecie nie kupuję(długa historia, nie chcę mi się jej opowiadać). A może ktoś będzie xD

Offline Michx

• Użytkownik
    « Odpowiedź #342 dnia: Lipca 26, 2013, 13:13:55 »
    Zrobić moda na Warbanda... Jest jeden, malutki problemik, a dokładniej, nie mam Warbanda, a nigdzie w sklepach nie widziałem ostatnio. Czyli, jak ktoś będzie zainteresowany stworzeniem ze mną tego moda, to zapraszam na pw, a jak nie, to mówi się trudno i trzeba żyć dalej;)
    niestety HUtH ma rację, prawie każdy robi mody na warbanda, są one najbardziej popularne. Nie widziałem Zaawansowanego moda na Ogniem i mieczem. Więc jeżeli chcesz żeby w mod ktoś zagrał musisz mieć warbanda innej opcji nie ma.

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #343 dnia: Lipca 26, 2013, 13:27:21 »
    Już tak nie generalizujcie, są ludzie którzy nie mają Warbanda ;)
    A mody na podstawkę są popularne nawet teraz, wystarczy spojrzeć na ilość tygodniowych pobrań choćby na ModDB.

Offline LLares111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #344 dnia: Lipca 26, 2013, 15:22:36 »
    niestety HUtH ma rację, prawie każdy robi mody na warbanda, są one najbardziej popularne. Nie widziałem Zaawansowanego moda na Ogniem i mieczem. Więc jeżeli chcesz żeby w mod ktoś zagrał musisz mieć warbanda innej opcji nie ma.

Ale wiesz, przeczytaj też moje wcześniejsze posty. Nie mam zamiaru stworzyć moda, który przebije, np. SoD, albo TLD. Chcę zrobić moda głównie dla 2 rzeczy. Pierwsza, to, że chcę zrobić moda głównie dla mnie, ew. dla innych osób, które się tym zainteresują. Po drugie, dla tego, że chcę się nauczyć tworzenia modów, z pomocą kogoś, kto jest już w tym bardziej obeznany, bo niby są poradniki, ale z tych poradników i tak raczej żadnego moda bym nie zrobił, bo po prostu nie mam praktyki, nie ma kto wytłumaczyć itp itd.