Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)  (Przeczytany 92067 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    Odp: Pomysły na mody (pisz tu zamiast zakładać osobny temat)
    « Odpowiedź #300 dnia: Czerwca 07, 2013, 19:40:56 »
    Huh.. To jest projekt na razie ;)

Czekam, aż Matowi skończy się sesja to mi trochę wytłumaczy ;D
    Polacy nas do mieszka wsadzili, zapomnieli go jeno zawiązać.

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #301 dnia: Czerwca 07, 2013, 20:01:42 »
    Nie chce zniechęcać, ale moim zdaniem totalna konwersja (a taką byłby mod umieszczony 1031), wymaga zbyt dużo pracy od kogoś początkującego.
    Zdecydowanie większe szanse na ukończenie miałby mod bardziej czasowo zbliżony do Warbanda (możliwość wykorzystania istniejących zasobów). Jeśli zależy ci na modzie historycznym to ciekawym tematem są na przykład krucjaty północne.
    Pomysł moda "Europa Środkowa 1031" jest bardzo ciekawy, ale radze ci odłożyć go do czasu aż nabierzesz więcej doświadczenia.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #302 dnia: Czerwca 07, 2013, 21:20:20 »

Ehh chyba Rybopiotr ma rację - zrobić taki duży mod to ciężki kawał chleba. Ze względu na mój słomiany zapał dotyczący modowania mogę Wam tylko udzielać rad. Próbowałem obczaić tutorial modderów, ale to strasznie dla mnie skomplikowane. SantaClaus jeśli naprawdę masz chęć zrobienia tego moda to masz u mnie dużegi plusa. Mogę Ci pomóc w kwestii historycznej. Może ktoś inny się zgłosi do pomocy?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #303 dnia: Czerwca 07, 2013, 22:15:38 »
    Na początek radziłbym spróbować zrobić chociaż wszystko co jest potrzebne dla Polski. Rozumiem przez to bronie, pancerze, stroje(męskie i kobiece), budynki i skrypty. Spróbujcie sobie chociaż z tym poradzić.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Dastan95

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #304 dnia: Czerwca 08, 2013, 11:09:48 »
    ale po co od razu samemu wszystko robić można do tego moda użyć przedmioty z Warbanda lub je trochę pozmieniać np. kolczuga którą mają zazwyczaj nordyccy weterani może się nadać jako zbroja dla szlachty polskiej lub skandynawskich wojowników(wiem że ci najemnicy bardziej pasują do czasów Mieszka I ale tutaj też mogą się raczej nadać)

a poza tym to ja jestem na tak z tym pomysłem na mod i mam nadzieję że będzie robiony taki właśnie mod

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Czerwca 08, 2013, 19:21:30 »
    Gdzie jest SantaClaus? W sumie to on organizuje tego moda, więc musimy się zebrać razem. Nawet nie mam z nim kontaktu.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Dastan95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Czerwca 08, 2013, 19:32:03 »
    jak co to mogę wam pomóc ale jestem bardzo słaby w grafikach kilka dni temu rozpocząłem zabawę z Wings 3D ;D

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #307 dnia: Czerwca 08, 2013, 22:55:40 »
    Jestem, jestem. Dziś mnie nie było. Kontakt ze mną: Steam (bulczak lub TańczącySoczekZagłady), TS 178.217.191.226:6330 (rzadko bywam) lub GG 5514048 (najlepiej!)

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #308 dnia: Czerwca 11, 2013, 22:46:38 »
    Więc zamiast robić Europę Środkową 1031, zaczniemy od wojny polsko-bolszewickiej 1920. Będą tylko dwie rozległe frakcje, multum bandytów (zarówno Polscy jak i Rosyjscy dezerterzy; tzw. Biali.). Ja mam pomysł, potrzebuję kogoś, kto mógłby pomóc ten pomysł zrobić :)

Ogólnie można powiedzieć, że jestem szalony, mam około dwa pomysły na mod na tydzień :D

Offline Dastan95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Czerwca 12, 2013, 13:51:39 »
    wolałem ten pierwszy pomysł na moda ;/ale bolszewii też fajne ;D dokopie swoim pobratyńcom XD

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Czerwca 12, 2013, 14:02:00 »
    Też wolałem pierwszego moda, ale jak innym podoba się bardziej bicie bolszewików niż łupienie Rusi Kijowskiej. Na pewno już Ci nie będę mógł pomóc bo moja wiedza historyczna ogranicza się do początku XX w.

Offline SantaClaus

• Użytkownik
    • Hej! Hej! Tuhaj-Bej!
    « Odpowiedź #311 dnia: Czerwca 13, 2013, 13:56:10 »
    Najpierw popróbuję coś z Bolszewikami, potem jak się uda zajmę się Europą Środkową 1031 :)
    Jakby ktoś miał coś z tamtego okresu (modele w sensie: konie, taczanki, maxim, karabiny, hełmy, mundury.. Modele, bo tekstury zrobi kolega)

Offline Leinnan

• Użytkownik
    • Piwa: 61
    • Szczęść Boże, służby i loże
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #312 dnia: Czerwca 13, 2013, 15:29:57 »
    O ile pierwszy miał jakieś szanse wydania ten jeszcze bardziej nierealny, przykro mi.
    Mit der Dummheit kämpfen die Götter selbst vergebens
    steam | slavic castles |  last.fm | moddb.com | Stary, najlepszy lider Sclavinii

Offline Waldzios

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • "Let me see your war face."
    « Odpowiedź #313 dnia: Czerwca 13, 2013, 16:52:43 »
    Najpierw popróbuję coś z Bolszewikami, potem jak się uda zajmę się Europą Środkową 1031 :)
    Dawno tak się nie uśmiałem, dzięki :).  Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile pracy wymaga ukończenie moda, szczególnie singleplayer. Historyczny mod umieszczony w okresie wojny polsko-bolszewickiej to praca na kilka lat dla sporego zespołu.
    Stawiając sobie nierealne cele odstraszasz potencjalnych pomocników, a zapewniam cie ze znalezienie solidnych ludzi z umiejętnościami nie jest łatwe.
    "There Ain't No Such Thing As A Free Lunch"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #314 dnia: Czerwca 13, 2013, 23:02:03 »
    Chyba kiedyś był robiony mod o rewolucji bolszewickiej... no coś go nie widać...

Ten pomysł na moda w XX wieku jest bez sensu... OSP jest znacznie mniej, cały świat trzeba przerabiać, no ogólnie więcej wszystkiego razy 100.
    Jeszcze może jakoś dałoby się z modem, który traktowałby o Bitwie Warszawskiej... Ogólnie im mod w mniejszej skali, ogólnie mniejszy, tym lepiej dla początkującego i może nawet kiedyś będzie grywalny.