Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56266 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    Odp: Battlefield Bad Company 2
    « Odpowiedź #75 dnia: Sierpnia 31, 2010, 11:13:12 »
    Snajper nie po to dostaje snajperkę i kamuflarz, żeby biegać jak osioł z innymi :P Bez urazy, ale doskonale rozumiem kiedy mnie snajper ściąga nawet nie wiem skąd. I dobrze! Bo taka właśnie ich rola. Ze względu na broń główną, czyli snajperki, klasa ta nie nadaje się do biegania po polu bitwy, a właśnie do robienia zwiadu i eliminowania celów odległych, jednak mogących zagrozić reszcie naszej ekipy. Ile razy wam snajper życie uratował zrzucając atak moździerzowy na jadący do was czołg? Taka ich właśnie rola i tak lepiej żeby zostało.
    Bieganie z CG2 to głupota, jak Daedalus wcześniej wspomniał, jest to broń przeciwpancerna i jako taka powinna być używana. Z tym bywa różnie, dlatego na wielu serwerach hardcore spamowanie z CG2 i podobnych jest karane.
    Co do ukrywania się na dachach. Wielu, nie tylko snajperzy tam siedzą i naprawdę nie jest to problem, żeby takiego delikwenta potraktować granatem/nożem/z pistoletu/z defibrylatora :) A jak ktoś jest ślepy i ma gąbkę zamiast mózgu, to się będzie wkurzał, zamiast przejść od słów do czynu :)

Polać mu!
    Jak już komp mi wróci z naprawy to kupie sobie BC2 i z przyjemnością pogram z Wami :). Wy się jakoś na Mumblu ustawiacie do gry?

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 09, 2010, 20:31:04 »
    Zamówiłem tą grę i mam pytanie.Ile muszę patchy teraz ściągnąć i ile zajmują?Żebym mógł grac w multi ofc.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 11, 2010, 00:48:21 »
    W folderze z grą masz pliczek, chyba BC2 - Updater albo coś takiego. Klikasz, aktualizuje ci się AUTOMATYCZNIE i grasz. Tyle.
    @DOWN: Nie, nie ma patchy osobno, z tego co wiem. Nie ściągają się długo, więc możesz spokojnie poświęcić te 10 minut po instalacji. Przy okazji, pamiętaj o aktualizacji PunkBuster`a po instalacji BC2, bo ten, co jest w standardzie jest lekko przestarzały i będzie cię wywalało z serwerów.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 14:20:08 wysłana przez woyo-sensei »

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 11, 2010, 13:59:41 »
    Tej gry jeszcze nie mam i właśnie teraz chciał bym zacząć ściągać potrzebne patche żeby mieć je już na dysku i nie ściągać drugi raz po reinstalacji.Da się tak zrobić czy trzeba za każdym razem ściągać?

Offline acoaco122

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 11, 2010, 14:02:14 »
    Ja sobie dziś kupiłem i instaluję.
    Pozdrawiam!
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 11, 2010, 16:17:20 »
    Pozdrawiam!

Jak zainstalujesz to daj znać, możemy pograć na jakimś serwerze. :) Zresztą zachęcam innych żaby czasami zagrać "razem".

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 11, 2010, 18:51:39 »
    Pozdrawiam!

Jak zainstalujesz to daj znać, możemy pograć na jakimś serwerze. :) Zresztą zachęcam innych żaby czasami zagrać "razem".

Hmm...powiem szczerze że to nie jest taki zły pomysł:) Można by się też zgadać na jakimś TeamSpeaku i pograć drużynowo.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:25:04 »
    Właśnie, tyle czasu minęło, a nawet nie zagraliśmy razem. To skandal, że nie mam jeszcze Waszych nieśmiertelników! :P

Offline acoaco122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:27:45 »
    Jakby co to ja jestem acoacokko.
    Gram na różnych serwerach.
    "Aut inveniam viam aut faciam"

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 11, 2010, 19:30:45 »
    A jak mówiłem tyle razy, żeby pograć, to oczywiście nikt mnie nie słuchał :P

Jestem ZA, tylko zgadajmy się jakoś i wpadamy do jednego teamu :)

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 11, 2010, 20:22:18 »
    Ja jak dostane grę w swoje pazerne łapska(:P) to chętnie się dołączę tylko czy ktoś mi powie czy mogę już teraz ściągać te patche i je zainstalować jak będę miał grę czy tylko po przez grę da się te patche ściągać:(?I Milo by było gdybyście dali mi linki do patchy które muszę ściągnąć by mieć najnowsza wersje.Bo czasami można niektóre pominąć i zawsze te parędziesiąt MB się oszczędzi.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 11, 2010, 20:52:09 »
    Już na pw Ci odpowiadałem, Woyo w temacie Ci odpowiedział, a ciągniesz dalej ten problem. ^^ Patche same instalują się przez auto update i trochę to będzie ważyć, ale nie trwa znów tak długo. Z tego co wiem waży to tak dużo, ponieważ gra "pobiera" Vietnam, który później odblokowujesz dostając (tj. kupując) klucz od EA.

EDIT: No i oczywiście jestem chętny na wspólną grę, tylko nie jutro, w poniedziałek, ani we środę w tym tygodniu bo po prostu nie dam rady. :) Ja bym proponował jakoś następny weekend - piątek(?), sobota(?).
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 11, 2010, 20:55:17 wysłana przez proud »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 11, 2010, 22:46:32 »
    Mnie jak najbardziej pasuje. Jak napisałem wyżej moglibyśmy umówić się na jakimś TeamSpeaku.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 12, 2010, 21:54:07 »
    Gra snajperem w tej grze jest banalna czy mi się wydaje ?Bo oglądam filmiki z gameplayow i to wygląda trochę lamersko bez wstrzymania oddechu.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 13, 2010, 00:00:23 »
    Karabiny snajperskie mają różną celność. Im ona mniejsza, tym bardziej buja się celownik (i nie ma sposobu, by go ustabilizować, trzeba strzelać "na czucie'). Dodatkowo zauważyłem, że gdy snajper strzela z ruchu, to kule mają tendencję do

Kolejnym utrudnieniem jest to, że tylko na kule z karabinów snajperskich oddziałuje grawitacja, czy jak kto woli "bullet drop". W efekcie trzeba podczas strzelania brać pod uwagę odległość od celu oraz ukształtowanie terenu, gdyż pociski wędrują po paraboli. Pozostała broń palna strzela równiutko po prostej na dowolną odległość.

Największym utrudnieniem dla snajpera są jednakże kiepskie hitboxy. Problem jest widoczny głównie wtedy, gdy strzela się do postaci, które się szybko poruszają. Bardzo często zdarza się tak, że trafiasz kogoś idealnie, widzisz, jak tryska z niego krew, a mimo to gra nie nalicza żadnych obrażeń (trzeba bowiem celować tak, by trafić tuż ZA cel, nie w niego - idiotyczne, ale prawdziwe). Nieraz jest tak, że gra co prawda nalicza obrażenia, ale bardzo małe i nawet z M95 wspomaganej amunicją magnum trzeba komuś "poprawić", by wreszcie padł (i to w trybie Hardcore!). Rekordzista zebrał ode mnie w trybie Hardcore trzy trafienia z M24 (+magnum) na klatę i padł dopiero po czwartym. Paranoja.