Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56260 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Battlefield Bad Company 2
    « Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 27, 2010, 19:21:08 »
    Chodziło mi o specjalne naboje do shotgunów, które można wybrać w dodatkach i które sprawiają, że shotgun staje się takim ulepszonym karabinem snajperskim, tyle że bez celownika optycznego - http://www.youtube.com/watch?v=vPxsinjSRj0

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #136 dnia: Marca 02, 2011, 11:11:11 »
    Ok, trzech minut gameplay'u ze zbliżającego się Battlefield'a 3 (KLIK).

Offline Ozwan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #137 dnia: Marca 02, 2011, 14:06:39 »
    Fajny klimat, fajny engine i żałosne napieprzanie a'la Call of Duty. Ech, gdyby tylko PR był na BF3, żeby zrobić z tego porządny quasi-simulator, a nie kolejną zręcznościową "wojnę" dla dzieciaków z ładnymi wybuchami.
    « Ostatnia zmiana: Marca 02, 2011, 14:10:31 wysłana przez Ozwan »

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #138 dnia: Marca 02, 2011, 20:07:38 »
    Fajny klimat, fajny engine i żałosne napieprzanie a'la Call of Duty. Ech, gdyby tylko PR był na BF3, żeby zrobić z tego porządny quasi-simulator, a nie kolejną zręcznościową "wojnę" dla dzieciaków z ładnymi wybuchami.

Porządny symulator to Arma 2 i dodatek do niego Operation Arrowhead :D Takiej fizyki nigdzie nie widziałem, ogólnie panowie z Bohemii prawie zawsze robili dobre symulki(prócz pierwszej Army, która była totalnym crapem).

Co do filmiku, w sumie dużo nie pokazuje względem poprawek do BC2

Offline Ozwan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Marca 02, 2011, 22:12:18 »
    Dziękuję za informację, tak jakby gram w OFP i jego kontynuacje od jego początku. :)

Co nie zmienia faktu, że ARMA2 jest praktycznie sieciowo niegrywalne obecnie i mam nadzieję, że ARMA2:PR uratuje tę grę.

Offline Mangust

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #140 dnia: Marca 02, 2011, 23:40:29 »
    Po tym gampley-u można się spodziewać kolejnej napieprzanki tak jak napisał Ozwan a'la CoD ale wszystkie po 4 bo zwykłe MW czyt. 4 było boskie ^^ ale i tak kupię ponieważ uwielbiam Iraq Iran, Afganistan itd. nie trawie wojen w ameryce broniąc Burger Kinga jak to było w MW2 bądź walk w kosmosie jak Mass Efect chociaż ME nie było aż takie złe, natomiast wracając do BF3 zastanowie się nad kupnem owej gry poszukam wersji DEMO może Bete...

Arma 2 świetny symulator ale nie zapominajmy o Operation Flashpoint chociaż najnowsza odsłona Dragon Risin większość ludzi oceniła źle osobiście grę posiadam i jestem zadowolony jak również z Red Orchestry gdzie fizyka też jest na poziomie ;).

Co prawda jednak wole Arme OF RO niż BF-a bo w tych grach trzeba walczyć myśleć i rozwarzać każdy ruch a w takim BF-fie dostaniesz kulke schowasz się i strzelasz dalej taka zręcznościówka, liczą się szybkie palce i dobra myszka bo wystarczy skanować ;>

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Marca 03, 2011, 10:43:49 »
    Widać rozbieżność. ;) Ja całkowicie i zupełnie nie poszukuję żadnych żałosnych symulatorów (via Arma2, która znudziła mnie po ~2h). Oczywiście każdy ma własny gust i jeden oczekuje quasi-symulatora (choć zawsze powtarzałem, że śmieszne jest robienie symulatorów militarnych jako gry), a inny rozrywkowej, dynamicznej gry. Podoba mi się engine, podoba mi się klimat i podoba mi się dynamizm - co za tym idzie zręcznościowość - zbliżającego się tytułu. Podejrzewam, że będzie to jeden z tych tytułów na które będę czekał w tym roku.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #142 dnia: Marca 03, 2011, 11:26:03 »
    Ja już odkładam kasiorę. Na temat rozgrywki się wypowiadał nie będę, bo niewiele można powiedzieć po obejrzeniu kilkunastu sekund strzelaniny. Warto jednak zwrócić uwagę na fantastyczną grafikę i - przede wszystkim - fenomenalne dźwięki. Wojenne strzelanki robią kolejny krok naprzód...

Wcześniej BF3 był mi raczej obojętny, lecz teraz będę czekał z niecierpliwością, nawet zwłaszcza jeśli to ma być "napieprzanka".

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Marca 03, 2011, 15:16:32 »
    Dopiero co cieszyłem się na wieść o nowym BF3, a... już wiem że w niego najprawdopodobniej nie zagram. ;D DICE od razu zapowiada, że wymagany będzie system 64-bit'owy, a nie mam w najbliższym czasie w planach wymiany mojego XP'ka, bo po prostu szkoda mi forsy. ;|

Uff... Całe szczęście były to tylko niepotwierdzone plotki. ;) Twitter z Johan'em Andersson'em rozwiał wątpliwości.

Cytat: Pytanie:
    t's true that only 64bit OS are supported?

Cytat: Johan Andersson:
    no that is false, #bf3 runs on both 32-bit and 64-bit OS. though I would recommend in general a 64 bit one
    « Ostatnia zmiana: Marca 03, 2011, 20:24:21 wysłana przez proud »

Offline proud

• Użytkownik
    Odp: Battlefield (seria)
    « Odpowiedź #144 dnia: Października 03, 2011, 20:58:08 »
    Krótka piłka. Właśnie pobrałem betę Battlefield'a 3. Jeśli ktoś byłby chętny na wspólną grę to beta testy trwają do 10 października i może wziąć w nich udział każdy chętny. Wystarczy pobrać Origin od EA, założyć darmowe konto i ściągnąć przez ten program demo BF'a 3. Jak ktoś będzie chętny to czekam na info, a tymczasem idę sprawdzić co i jak z nowym dziełem DICE...

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #145 dnia: Października 04, 2011, 01:32:24 »
    I jak wrazenia?Slyszalem juz kilka opinni ze ta grafa wcale nie jest taka rewelacyjna z kolei jakis koles(grajac w cRPG) pisal ze grafa jest wspaniala.Czekamy proud.
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Make My Day

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Go ahead. Make my day.
    « Odpowiedź #146 dnia: Października 04, 2011, 06:21:19 »
    Mi osobiście się podoba, ale nie jest to tak jak zapowiadano. Może się jeszcze zmieni - nie wiem. Totalnej destrukcji nie ma. Filary się nie niszczą, tylko kafelki odpadają. Jest też kilka innych niedociągnięć, ale ogólnie strzela się miło.

https://www.youtube.com/user/Wojakson <-- mój kanał na YouTube (lets pleje, tutoriale 3D)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Października 04, 2011, 14:41:29 »
    Później napiszę dłuższy post o tym Bugfiledzie 3, bo teraz nie mam za bardzo czasu.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #148 dnia: Października 04, 2011, 18:50:55 »
    Bo następstwem rozwalenia filarów byłoby zawalenie się sufitu, a to w mapie o metrze kiepski pomysł. Ogólnie muszą ograniczyć zniszczenia aby gra przypominała BF2. zresztą zniszczenia są teraz lepsze, a ściany w budynkach na zewnątrz całkiem nieźle się rozlatują. No i cegłą można zebrać:D
    Sława!

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #149 dnia: Października 04, 2011, 20:30:46 »
    I tam, trochę podrasowane bad company 2, ot co.
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.