Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56262 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    Odp: Battlefield Bad Company 2
    « Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 17, 2010, 22:08:16 »
    Podaję adres TeamSpeaka na którym się spotkamy. TeamSpeak 3.

Address: 188.165.154.122
    Port: 1110
    Hasło: omis

Wejdę na TeamSpeaka kilka minut przed 23:00 i założę kanał o nazwie BFBC2. Hasło na kanał będzie: 12345

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 17, 2010, 22:15:42 »
    Mumble? Wolałbym TS, bardziej dostępny:)

A w jakiż to sposób TS jest bardziej dostępny? Tak trudno znaleźć instalator Mumble na necie? Czy może tak ciężko przeklikać proces instalacji?

Ten, komu choć raz się chciało odpalić Mumble wie, że program jest do obcykania tak prosty, iż poradzi sobie z nim nawet kilkulatek.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 17, 2010, 22:26:55 »
    Sam używam Mumble na co dzień więc wiem że jest to nie problem:) Jednak jeżeli ktoś ściąga go pierwszy raz musi go jeszcze skonfigurować itd.

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:07:57 »
    Jak już wbijecie na jakiś serwer, to podajcie gdzie jesteście. Może wpadnę na chwilę złoić Wam dupska. ;P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #109 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:12:54 »
    Sprawdź po nickach gdzie jesteśmy jak dodasz kogoś do listy. :) Chociaż w sumie już mógłbym wbić, a widzę, że frekwencja przekracza wszelkie bariery... jest tylko Argaleb. :/

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:22:03 »
    Kto wie:) Może się coś rozkręci. Woyo może pomieszał strefy czasowe?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Grudnia 17, 2010, 23:27:45 »
    Coś mi chyba zapraszanie nie działa. Spróbujcie Wy mnie dodać do listy - daedalus.pl

edit: Jeśli kiedyś będziecie grać w tryb hardcore, to możemy pogadać. Nie za bardzo mnie bowiem bawi, gdy trzeba wypróżnić w stronę wroga kilka magazynków, by go chociaż zranić.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 23:45:51 wysłana przez Daedalus »

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:47:39 »
    Właśnie zakończyliśmy grę. Oczywiście graliśmy w trybie hardcore:)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Grudnia 18, 2010, 00:48:25 »
    Graliśmy dzisiaj w trybie hardcore, bo w sumie tylko on daje jakąś zabawę. :) Co prawda było nas tylko trzech ale i tak fajnie się grało, mam nadzieję, że jeszcze kiedyś zagramy i osób znajdzie się więcej.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #114 dnia: Grudnia 18, 2010, 01:26:31 »
    Jak to był Hardcore, to ja jestem powabną baletnicą. :P No chyba że potem zmieniliście serwer...

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Grudnia 18, 2010, 09:09:12 »
    Serwer zmienialiśmy parę razy i później na ostatnim już graliśmy najdłużej - tamten właśnie był hardcore. :) Pierwszy był z tą głupią mapą Heavy Metal, gdzie inna klasa niż mechanik i snajper nie ma racji bytu, później jakiś polski "srebrny hardcore", który się szybko opróżnił i na końcu graliśmy już na klasycznym hardcorze na jakimś niemieckim serwerze klanowym z 500 ticketami na atakujących. :D

edit: Ktoś wczoraj na TS'ie prosił o jakieś spostrzeżenia z Vietnamu. :) Jak się wyrobię z esejem to napiszę ciut spostrzeżeń (ale naprawdę krótko grałem... jedną mapę) oraz wrzucę mały gameplay, który zrobiłem.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 18, 2010, 11:03:28 wysłana przez proud »

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #116 dnia: Grudnia 18, 2010, 12:52:08 »
    Hmm Wietnam to dodatek:p A ja myślałem ,że kompletnie nowa gra.No i cena przystępna wreszcie ,bo ja nie pamiętam by jakiś dodatek wyszedł za 50 zeta.(Chyba ,że za mało jeszcze widziałem)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Grudnia 18, 2010, 13:32:46 »
    Jak pomyślisz to wyrwiesz go za 30 zł tak jak ja to zrobiłem. :) Kupiłem klucz obniżający ceny z EA Store o 35% za... 1,50 i tym samym DLC kosztowało mnie około 30 złotych. :D Pierwsze wrażenie jest jak najbardziej pozytywne i chciałem nawet gameplay wrzucić, ale coś mi kodek nie chce odpowiednio pliku wyeksportować. Jeszcze może wieczorem spróbuję, bo... wietnam czeka. :D

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #118 dnia: Grudnia 18, 2010, 13:45:12 »
    A jak tam bugi?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Grudnia 19, 2010, 13:21:03 »
    Wrzuciłem ten mój lamerski gameplay na YouTube... :| Trochę to nie wyszło, bo, 1)jakość się totalnie zepsuła (nie wiem dlaczego, u mnie normalnie wszystko jest wyraźnie), 2)dźwięk jest baaardzo cicho, bo zapomniałem zmienić głośności, po tym jak z Argalebem i Woyo graliśmy dzień wcześniej... No i trochę tam polamiłem na tym gameplay'u. ;) KLIK

Co do samego DLC. W sumie jestem bardzo zadowolony z tego zakupu, który kosztował mnie ok. 30 złotych. Gra się bardzo przyjemnie, wstawione są fajne otwierające i zamykające mapę komentarze w formie stylizowanej na przekaz wojenny z podłożonym głosem w zależności jak się skończyła (oraz w którym momencie) rozgrywka. Do tego mimo że są tylko 4 mapy to są bardzo przyjemnie zrobione, choć nie ustrzeżono się błędów. Jedna z nich na Rush przy pierwszych m-com'ach jest zbyt przystępna dla snajperów i ciężko zdobyć tę pierwszą pozycję, natomiast druga jest w trybie CQ trochę wąska przez co rozgrywka wygląda tak, że obie drużyny przepychają się po mapie. :) Bardzo przyjemnie oddane są bronie oraz ogólny wizerunek gry. Naprawdę świetna dla oka kolorystyka, która ocieka wszelkimi odcieniami zieleni, brązu i czerni. Nie jest już tak jaskrawo jak w Bad Company 2, za co też plus. Klimatycznie są zrobione modele żołnierzy, w niedbale narzuconych kurtkach, poobdzieranych rękawach, z paczką fajek przyczepioną do hełmu, etc. Bronie również wyglądają bardzo przyjemnie - są brudne i lekko zachodzą rdzą. Obawiałem się o nadmierne używanie miotaczy ognia, ale okazało się, że wcale nie jest on tak potężny i mało kto z nim biega po mapach. Trochę szkoda, że na każdą z klas przypadają jedynie po 3 nowe bronie (plus M870, Thompson, Garand) - ogólnie mogło być ich więcej. Dobrym rozwiązaniem jest też ogólnie trochę podniesieni obrażeń, tak że teraz bez zmiany magazynka możemy zabić nawet 2-3 przeciwników (mówię o zwykłym trybie - nie HC). No i ważna sprawa. Nie ma oczywiście zaawansowanej optyki i, prócz snajpera, strzelamy z przyrządów celowniczych broni. Hmm... Co tu jeszcze. Warto też wspomnieć o kilku minusach, choć w sumie zbyt się ich nie zauważa. Oczywiście minusem są tylko cztery mapy, które mogą się znudzić, ale mam nadzieję, że autorzy nie zarzucą tego i dostaniemy kilka nowych map. O liczbie broni też już wspominałem, ale warto również napisać, że trochę irytują snajperzy... M40 jest ciut za silna i w 80% zabija jednym strzałem, a nie wiem dlaczego w grze snajper wręcz siedzi na snajperze, jakby cholera innych (czyt. lepszych) klas nie było. ;d Wiem o czym jeszcze warto wspomnieć. :D Huey... To cholerstwo daje teraz tak masakryczną przewagę, że klękajcie narody. Z racji tego, iż mechanik nie ma strzałek naprowadzających, to ubicie załogi dobrze współpracującego helikoptera jest bardzo trudne.

Jak coś sobie jeszcze przypomnę to napiszę. ^^