Ale to zapewne dlatego, że na WB czekałem naprawdę długo i generalnie gustuję w realizmie jak np. ARMA2 czy PR. Ale bawiłem się nieźle, przez jakiś czas przynajmniej. ;)
No widzisz, a mnie śmieszy mieszanie gier komputerowych z realizmem i czytanie na różnych forach specjalistów z "OFP" tłumaczących zachowanie się broni w RL. Gra zawsze będzie grą i z realizmem będzie miała tyle wspólnego co Kaczyński z demokracją.
Anyway - odnośnie BC2: ładne, początkowo bardzo grywalne, po pewnym czasie odkrywasz, że "to już tyle".
Może masz rację, ale to się okaże jak dobiję do tego "to już tyle". Na razie jest świetni i nic nie zanosi się by w najbliższym czasie coś się zmieniło.
Gra jest "mała" pod wieloma względami, poczynając od wielkości mapy (...). Ot, po prostu ładniutka produkcja dla niedzielnych casuali, którzy chcą się rozerwać oglądając przy okazji domy rozsypujące się na elementy składowe. Mało trybów (właściwie to dwa: Rush zerżnięty z ET i Conquest, dosyć żałosny - reszta to są dodatki), mało map, mało klas, mało pojazdów, licha perspektywa e-gamingowa (brak przystosowania np. choćby pod jakiś odpowiednik HLTV), obecnie brak modów.
Wielkość mapy? Do tej pory nie zauważyłem... Dla mnie są bardzo dobre. Jednocześnie nie trzeba potykać się o wrogów, a zarazem biec przez 10 minut by zginąć po dobiegnięciu i zaczynać "podróż" od początku. Co jednak najważniejsze. Są one zrobione z pomysłem oraz nie straszą pustką.
Mało trybów? Są zarówno CQ, Rush, TDM oraz drużynowy odpowiednik Rush jak i CQ (po 4 w drużynie). Mi to całkowicie starcza, a coś że jest zerżnięte z innej gry... Trudno żeby po niemal 20 latach elektronicznej rozgrywki cały czas były mega nowości do odkrycia. Tak samo można powiedzieć o każdym trybie i w każdej grze.
Mało map? Niepotrzebne demonizowanie. Może nie ma dziesiątek map, ale też nie ma ich znów tak mało. Do tego twórcy co jakiś czas wypuszczają dodatkowe, które automatycznie pobierane są przez launcher gry.
Mało klas? To ile według Ciebie ich powinno być? Cztery to za mało? Nie rozumiem w ogóle tego hipokrytycznego argumentu skoro wzorem dla Ciebie jest Warband gdzie... klas jest mniej.
Mało pojazdów? Patrz wyżej. Nie dość że są np. Cobra, HMMWB, czy Vodnik w pojazdach 4WD (Quad pomijam) to do tego 3 pojazdy opancerzone (M3A3 i dwie wersje BMD-3), a na koniec po czołgu (M1A2 Abrams oraz T90). Oczywiście jeszcze są śmigłowce (AH-64, Mi-28, UH-60 Blackhawk oraz Mi24) plus dwie łodzie bojowe. Jeśli tego jest mało to... nie wiem czy Ty chcesz FPS'a czy strategii...
Co do e-gamingu się nie wypowiadam bo mnie prawdę mówiąc śmieszy cała ta dziedzina. Ja jestem takim właśnie każualem o którym piszesz i siadam na tą godzinkę dziennie by się odstresować i mi to starcza...
Na koniec... Oczywiście gra ta ma również swoje mankamenty (która ich nie ma?) i każdy ma swój własny gust, a ja po prostu piszę wszystko ze swojej perspektywy. ;]