Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Battlefield (seria)  (Przeczytany 56178 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Battlefield Bad Company 2
    « Odpowiedź #90 dnia: Grudnia 13, 2010, 21:08:18 »
    Deadlus
    ''Dodatkowo zauważyłem, że gdy snajper strzela z ruchu, to kule mają tendencję do '' do czego:P?
    Dowiedziałem się ze są jakieś czujki które się rzuca by widzieć wroga na mapie Da się to jakoś ominąć.Kamuflaż czy coś?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #91 dnia: Grudnia 13, 2010, 21:38:04 »
    Deadlus

Aaaarrrghh.

'Dodatkowo zauważyłem, że gdy snajper strzela z ruchu, to kule mają tendencję do '' do czego:P?

Wessało mi gdzieś końcówkę, zdarza się. ;P  "...do chybiania celów". Lecą nie tam, gdzie gracz by się spodziewał.

Na "czujki" żaden kamuflaż nic nie da, bo wychwytują ruch. Jedyne wyjście, to się nie ruszać. ;)

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Grudnia 13, 2010, 21:42:51 »
    Daedalus**
    A to prawda ,że kazdy patch który wychodzi do tej gry na PC psuje ja?Nadal jest taka sytuacja ,że jest dużo problemów typu wywalanie z gry podczas rozgrywki?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2010, 21:46:35 wysłana przez Feldmarszałek »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #93 dnia: Grudnia 13, 2010, 21:47:44 »
    A to prawda ,że kazdy patch który wychodzi do tej gry na PC psuje ja?Nadal jest taka sytuacja ,że jest dużo problemów typu wywalanie z gry podczas rozgrywki?

He?! O_o Gdzieś Ty to wyczytał? Pierwszy raz słyszę, że: a) każdy kolejny patch psuje grą, b) były/są problemy z wyrzucaniem gry z rozgrywki.

p.s. Snajperzy ssą. ^^ Oni myślą, że są przydatni, a tak naprawdę nikt ich nie lubi. xD

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #94 dnia: Grudnia 13, 2010, 22:05:28 »
    Jasne, że wszyscy narzekają na snajperów, bo kto lubi padać nagle trupem, nie wiedzą co go trafiło i skąd przyleciało. ;) Bardziej wkurzający od snajperów są tylko goście z CG2. :P Nie zmienia to faktu, że uwielbiam w BC2 grę snajperem. Choć do standardowego snajpera mi daleko, bowiem zazwyczaj gram taktyką, którą nazywam sobie AS (assault sniper) czy też SS (suicide sniper). Polega to na bieganiu po planszy i szukaniu tych p***nych camperów.

Patche raczej gry nie psują, ale ostatnimi czasy nie zauważyłem też, by wiele poprawiały. Nadal nie poprawiono bowiem tak oczywistych błędów, jak czarny, migocący ekran (nie każdemu się zdarza, ale ja przynajmniej raz na dzień to widuję), kiepskie hitboxy, zepsute celowniki snajperskie (zoom się czasem cofa) czy "tępy" nóż (kilka dni temu zakradłem się do gościa, sieknąłem go trzy razy, aż krew wszędzie sikała, a ten się spokojnie odwrócił, jak gdyby nigdy nic i strzelił mi w łeb...).

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Grudnia 14, 2010, 05:21:12 »
    W jednej fajnej recenzji kolesie tak mówili ,że to jest największy minus tej gry ,te patche.

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #96 dnia: Grudnia 14, 2010, 09:03:22 »
    Tak, bo lamusy i noobki się wkurzają, kiedy coś się zmienia na lepsze/bardziej realistyczne :) Jak ostatnio, kiedy osłabiono większość LKM`ów. Patche mają z definicji poprawiać błędy w grze, balansować to co niezbalansowane i odkrywać to, co zostało ukryte :P Jeśli wprowadza za dużo zmian, to po prostu trzeba się przyzwyczaić, takie życie. Jak dla mnie teraz się świetnie gra, zwłaszcza na hardcore.

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #97 dnia: Grudnia 14, 2010, 10:08:23 »
    Cóż...ja nie grałem w tę grę od Września, odpaliłem ją wczoraj i szczerze mówiąc według mnie patche na prawdę ją ulepszyły. Wystarczy że teraz nie widzę samych medyków latających po mapie i już jestem szczęśliwszy:) Dodatkowo dodano świetne mapy (mi wyjątkowo przypadła do gustu Heavy Metal) które bynajmniej nie są zrobione na odwal. Więc i ja również nie rozumie ludzi płaczących że jak patch to zło. Zagraliby w Warbanda to przekonaliby się co znaczy zły patch:)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #98 dnia: Grudnia 14, 2010, 10:47:33 »
    Dziwicie się ludziom, którzy narzekają na patche? To wyobraźcie sobie sytuację, że macie wolne popołudnie, czy nawet dzień urlopu, chcecie sobie zagrać, włączacie grę, a tu informacja, że trzeba pobrać patch. Spoko, niech się pobiera. Nagle okazuje się, że patch ma jakieś 2GB, czyli dzień lub dwa ściągania na polskie warunki. No to pograne. Ale co tam, pewnie ten patch wprowadzi jakieś super rzeczy - szukasz więc sobie informacji o zmianach w patchu, a tu podane jest tylko kilka drobnych pierdółek, jak możliwość zmiany celownika na G3. Dowiadujecie się też, że patch zawiera dodatki, jak np. nowe mapy, ale to zostanie odblokowane dopiero za ładnych parę dni, czy tygodni i niekoniecznie będziesz chciał z tego korzystać. Normalnie taka faaajna niespodzianka, taka radość w sercu...

Tutaj kwestia nowych map. Są świetne. Są tak świetne, że za każdym razem, gdy kończy się rozgrywka na starej mapie i wgrywana jest nowa - wychodzę z serwera. Nie za bardzo mam czas biegać po wszystkich budynkach i szukać pochowanych w nich graczy, zwłaszcza że tych budynków na każdej nowej mapie jest przynajmniej o połowę za dużo. Nowe mapy to przede wszystkim zabawa w chowanego i raj dla kamperów, przynajmniej jeśli chodzi o tryb SQDM.

Z tego co pamiętam, to spora część patchy tak właśnie wyglądała - pliki olbrzymich rozmiarów, a zmiany takie, że nie powinny "ważyć" więcej, niż kilka MB. Nie dziwota więc, że są osoby, które narzekają. Nie wyobrażam sobie ściągania takich patchy na łączu 512Kb, zwłaszcza jeśli komputera używa się do innych rzeczy i odpada zostawienie go włączonego na dzień lub dwa, z praktycznie zablokowanym netem, by gra się mogła spatchować.

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Grudnia 14, 2010, 18:56:26 »
    A jak ściągnie się te patche to będę je miał na dysku to przy reinstalce obędę się bez kolejnego ściągania ich?Czy za każdym reinstalowaniu będę musiał te patche ściągać?

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Grudnia 17, 2010, 12:11:09 »
    Dobra...jest i weekend. Kiedy gramy?  Dziś 23:00?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline woyo-sensei

• Użytkownik
    • Piwa: 3
      • Wątek o modzie na oficjalnym forum TaleWorlds
    « Odpowiedź #101 dnia: Grudnia 17, 2010, 12:45:30 »
    Jak dla mnie bomba. Ustalmy jeszcze tylko jak się zgadamy. Mumble?
    Proponowałbym również podać nicki w grze, żebyśmy mogli pododawać się do znajomych itd. Polepszyłoby to znacznie komunikację :)

Offline Argaleb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Grudnia 17, 2010, 16:01:33 »
    No problem...mój nick to Argaleb.
    Mumble? Wolałbym TS, bardziej dostępny:)

EDIT: Jeżeli chodzi o TS to ja mogę się zająć podaniem informacji o nim:)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2010, 17:58:42 wysłana przez Argaleb »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #103 dnia: Grudnia 17, 2010, 17:52:11 »
    Ja w sumie też mogę dziś o 23 zagrać. :) Nick proud_pl i też proponuję TS'a*.

*Wstyd się przyznać, ale przez prawie rok nie założyłem jeszcze sobie konta na tawernianym mumble... :/

Offline Feldmarszałek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Grudnia 17, 2010, 20:35:29 »
    A ja jeszcze gry nie mam bo koleś wczoraj dopiero wysłał:(
    Zróbcie jakiś gameplay z rozgrywki:D