Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 191489 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #105 dnia: Stycznia 24, 2008, 17:32:47 »
    Ok, wkoncu stanelo na tym sprzecie:

Cuz.. pozostalo tylko skompletowac skany dokumentow (zakup na raty) i wsio... dzieki wszystkim za pomoc.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #106 dnia: Stycznia 25, 2008, 15:15:50 »
    Nie rozumiem wyboru karty graficznej...Eeh...A rozmawialiśmy o tym...:(

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #107 dnia: Stycznia 25, 2008, 15:31:48 »
    Sorry musialem zapomniec - w momencie zamawiania nie bylo juz prawie zadnych kart EVGA, wiec musialem szybko jakakolwiek wybrac, ale mysle ze przezyje to...

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 26, 2008, 15:37:36 »
    Podkrecona wersja 8800gt daje wyniki nizsze od 8800gtx jedynie w rozdzielczosciach od 1600x1200 wzwyz (a zeby gtx rozwinal skrzydla trza core2 duo kreconego do 3ghz lub quada)  wyniki takie same jak podkrecony 8800gt posiada 8800gts (W wersji z 512 mb ram bo ta z 654mb działą na wolniejszym chipsecie i jest słabsza od 8800gt ) ktory rowniez moze byc podkrecony wiec nie rozumiem po co te "ŚwietnY" GTX???

Ty chyba nie wiesz o czym mówisz. Jesli wyczytałes te brednie na stronie z benchmarkami, lub sam je uzyskałes z jakiegoś 3dsmarka...to mozesz je sobie wsadzić. Żaden benchmark nie odzwierciedla prawdziwych osiągnięć sprzętu. Co do GTXa każde dziecko wie, że jest to od dawna najlepsza karta jaka powstała i z GTSem wygrywa w każdej rodzielczości (pod warunkiem, że ustawimy wszelkie wygładzania i dynamic lightingi). Zgadzam sie tylko z twoja opinią co do 640mb - są to kastrowane po taktowaniach karty, które mamią ludzi ilością ramu...

Gdybyś miał trochę ponad 3000, to masz tu zestaw marzeń :).

Co do twojego zestawu, to procek mniej atrakcyjny cena/jakość od tego z powyższego zestawu. Ponadto wybrałeś moim zdaniem za drogą płytę główną (wystarczy to co dałem powyżej). No i z obudową nie pomyślałeś bo wybrana przez ciebie ma już zasilacz. Niepotrzebnie.

Mój werdykt:
    >> chcesz mieć dobry zestaw poniżej 3k zł - bierz to co powyżej wkleiłem + 8800GT/GTS.
    >> chcesz mieć potwora i możesz dołożyć te 2 stówy - bierz zestaw zaproponowany przeze mnie z niesamowitym GTXem.

EDIT: jesli zdecydujesz sie na tańszy zestaw z GTSem, to olej Gigabyte'a. Bierz EVGĘ:

EVGA klik

Edit: Chodzi mi o to, że zamiast w GTX-a lepiej inwestować w quada, a jesli chodzi o core2duo to gtx ma podobne wyniki jak gt i gts, a więc nie ma sensu dokładać skoro Prawie nic to nie da
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2008, 12:32:48 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 31, 2008, 11:13:23 »
    Na dzień dzisiejszy kupowanie quada jest równie sensowne jak upychanie w kompa 4gb ramu. Owszem, kiedyś quad będzie standardem, ale na razie kosztuje zdecydowanie za dużo, żeby kupować go "na później".

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 31, 2008, 22:04:41 »
    Zresztą nie musicie koniecznie wszystkiego kupować w Komputroniku, niekiedy może nawet wyjść drożej bądź trzeba czekać nawet miesiąc z powodu braku towaru w magazynach. Według mnie najlepiej jest sprawdzić "co dzieje się" na www.ceneo.pl (IMO najlepszy tego typu serwis, są też inne choćby www.skapiec.pl czy www.nokaut.pl) i mieć wtedy jawny wgląd na rynek.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #111 dnia: Maja 06, 2008, 08:23:17 »
    Kupiłem sobie nową kartę graficzną. Radeon HD 2600 XT. Wersja 0.951 na max detalach chodzi płynnie. Koszt poniżej 300 zł.

EDIT: Mam teraz: AMD Athlon 2500+ (1.83 GHz), Radeon HD 2600 XT, 768 MB RAMu, zasilacz Chieftec 500W.
    « Ostatnia zmiana: Maja 10, 2008, 07:45:37 wysłana przez Warlang »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #112 dnia: Maja 08, 2008, 08:43:37 »
    No to może napiszesz coś więcej o swoim sprzęcię :)
    Mam takiego pomysła, żeby pokazywać tu swoje konfiguracje... Co o tym sądzicie??
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #113 dnia: Czerwca 18, 2008, 18:18:50 »
    Moglby mi ktos polecic dobre glosniki do grania i sluchania muzy ? Moga byc 5.1 moga byc 2.1 moga byc i 10.1 byle bylyby niedrogie i dobrze lupaly :)

BTW mi sie te widza, co o nich sadzicie ? http://www.komputronik.pl/Glosniki/Creative/Inspire__glosniki_o_bardzo_dobrym_wspolczynniku_jakosci_do_ceny/Creative_Inspire_T6100_5_1_retail/pelny,id,42544/
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2008, 18:21:48 wysłana przez Misiumen »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #114 dnia: Czerwca 19, 2008, 00:55:26 »
    Jak dla mnie, to za dużo ich. Nie na każdy pokój. Ja mam takie, tylko 2.1 i nie jest źle.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Czerwca 19, 2008, 11:02:06 »
    Ja bym chcial miec cos z subwooferem, wiec podazajac tym tokiem myslenia znalazlem cos takiego. Ani to drogie ani jakos specjalnie duze ale wg mnie powinno byc wydajne

http://allegro.pl/item378631065_zestaw_glosnikow_partita_pro_db_gleboki_bas_.html

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #116 dnia: Czerwca 19, 2008, 12:04:51 »
    Nie polecam tego zestawu z allegro. Polecam natomiast:

http://allegro.pl/item384797370__creative_p5800_pelne_5_1_.html -
    Sam takie posiadam. Są bardzo głośne i wyraźne( w sensie dźwięku) , jedynie estradówki mogą je przebić. A subwoofer? Bardzo mocny... Kiedy widzę teraz cenę-eh kilka lat temu wydałem na nie fortunę:P Nie znajdziesz lepszych głośników 5.1. Nawet te za 600 zł niczym szczególnym się nie wyróżniają
    ( prócz wyglądem oczywiście).

EDIT: Te głośniki nadają się do większych pomieszczeń.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2008, 13:01:47 wysłana przez Oktawian »

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Czerwca 19, 2008, 12:47:05 »
    No dobra to zestawy 5.1 mam juz oblukane teraz pozostalo cos mniejszego, moze ktos wiec wie jakie bylyby najlepsze 2.1 ?

BTW Oktawian z tego co wiem te glosniki do idealnego dzialania wymagaja Sound Blaster a karte dzwiekowa mam zintegrowana, czy to bedzie jakas wielka roznica w brzmieniu czy tylko to reklama Creativa ?
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2008, 13:13:12 wysłana przez Misiumen »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #118 dnia: Czerwca 19, 2008, 14:46:57 »
    Misiu: nigdy, przenigdy nie kupuj nic Media-Techa, Manty itd, bo to złom. Jeśli chodzi o głośniki średniej klasy, to tylko Creative i Logitech. Polecam dwa zestawy 2.1:

Logitech: http://www.allegro.pl/item380757215_glosniki_2_1_logitech_x_230_x_230_soczysty_bass.html

Creative: http://www.allegro.pl/item380087169_glosniki_creative_t_3100_okazja_wyprzedaz_.html

Z oboma zestawami miałem styczność. Graja podobnie, z lekkim wskazaniem na Logitechy.

PS: Creativy wyglądają trochę tandetnie imo :P

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Czerwca 19, 2008, 15:10:35 »
    Dzieki za pomoc, dam znac co kupilem ;)

Aha i nikt mi nie odpowiedzial czy karta dzwiekowa ma jakies wieksze znaczenie co do wrazen dzwiekowych czy to tylko chwyt marketingowy. Ofkors wiem ze przy graniu czuc roznice bo pamietam co bylo jak mialem Sound Blastera ale nie wiem czy brak karty zmienia brzmienie muzyki. Dlatego tez prosze o odp.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2008, 15:12:40 wysłana przez Misiumen »