Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 189969 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Misiumen

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 09, 2008, 21:36:42 »
    Ja tam wole CoD 4 nawet se kupilem xD A co do Kane&Lynch to warto kupic ? Czy piracic ? Bo skrupuly mam ...

A naprawde fajna gra jest Clive's Barker Jericho, cos w stylu Painkillera ale widac reke Barkera. Ten klimat jest niesamowity.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 09, 2008, 22:03:52 wysłana przez Misiumen »

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 10, 2008, 08:49:50 »
    Ja tam wole CoD 4 nawet se kupilem xD A co do Kane&Lynch to warto kupic ? Czy piracic ? Bo skrupuly mam ...

A naprawde fajna gra jest Clive's Barker Jericho, cos w stylu Painkillera ale widac reke Barkera. Ten klimat jest niesamowity.

1. CoD4 za krótkie.
    2. K&L też krótkie i konwersja zjebana (tryb coop tylko jesli masz pada do x360 :/). Za takie chamskie zagrywki pod Microsoft nie dam ani grosza.
    3. W Jericho owszem Barkera trochę jest (i tak Undying był 10x lepszy), ale gra pozostaje bezmyślna sieczką z dość kiepskimi pomysłami (ginie mi aktualnie kierowana postać, przeskakuje mi sterowanie na inną, zanim się zorientuje co i jak i gdzie właściwie jestem, to już nie żyję, itd.) Meczące. Przemęczyłem, więcej nie zagram. Btw: ta gra jest naprawdę makabryczna, nie graj młodziku bo jak tata zobaczy to ci da karę na komputer :D.

Offline Dragonit

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:06:34 »
    Crysis nie jest kupą, ale fakt że COD 4 i może też Gears of war lepsze. Misiumen - I co to ma znaczyć? Na twoim kompie mówisz że grasz na wysokim 15fps a są o wiele mocniejsze sprzęty -.-

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:25:47 »
    Crysis JEST kupa. Oprocz grafiki nie ma zupelnie nic do zaaferowania.

CoD od zawsze byl gra glownie multiplayerowa i zawsze taka pozostanie.

http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Komputery_Komputronik/Komputronik_Infinity/Komputery_dla_Graczy__seria_Crysis/Komputronik_Infinity_Crysis_SLI_/pelny,id,49101/ Dragonit to jest zestaw podobno przeznaczony do Crysisa ale niestety powyzej wysokich sobie juz nie pograsz, wiec moge ci od razu powiedziec ze komputer na ktorym pojdzie na maxa kosztuje przynajmniej 1000 zlotych wiecej.

O przepraszam na tym zestawie Crysis pojdzie na bank na maxa a nawet bedzie biegal na nim http://www.komputronik.pl/Komputery_PC/Komputery_Komputronik/Komputronik_Infinity/Infinity_F1_8000/Komputronik_Infinity_F1_8000_VU_K005_/pelny,id,48585/

Przemęczyłem, więcej nie zagram. Btw: ta gra jest naprawdę makabryczna, nie graj młodziku bo jak tata zobaczy to ci da karę na komputer :D.

O to sie nie martw xD Postala przebolal kiedys to i w to sam zagra xD

« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2008, 20:44:00 wysłana przez Misiumen »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 10, 2008, 21:38:26 »
    Chce się pozbyć mojego padła: Radeon 9600(podkręcony dość mocno) AMD Sempron(tm) 2400+ 1.67GHz ,1 GB RAM.
    Jak myślicie ile za niego mogę żądać?

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 10, 2008, 21:41:23 »
    Sprawdzilbym bym ile to na Allegro stoi a potem probwac lekko zawyzyc cene a jak nie wyjdzie to za rownowartosc ceny z Allegro. To raczej najlepszy sposob bo mi zawsze po zawyzonej cenie jakos schodzily.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2008, 21:46:44 wysłana przez Misiumen »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 10, 2008, 22:25:22 »
    http://www.allegro.pl/item293879270_quad_q6600_p31_2gb_800mhz_8600gt_500gb_dvdrwx20.html
    Co powiecie na to?W sumie nie jest drogi.Wiem że na razie nie wykorzystam w pełni 4 rdzeni,ale zabezpieczenie na przyszłość:)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 11, 2008, 07:53:44 »
    Całkiem, całkiem. A tak wogóle to parę dni temu Bill Gates na jakichś targach komputerowych zapowiedział, że za kilka lat znikną PC, a zastąpią je iPody, iPhony itp. (akurat, u nas co najmniej 20 lat będzie na to potrzeba)

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 11, 2008, 11:08:53 »
    Mówię tak ja wolęsam wybierać z jakich części będzie się składał mój komputer. Moja najnowsza "bestia" ma dwa tygodnie i kosztowała mnie prawie 4 tysiące! rodzice dołożyli połoe jako , ze mam dwóch braci i oni płakali że chcą mieć dobry komputer. Nagrodę jest dla mnie to że Crysis (kto nie wie jaka gra to jest ten nie jest graczem) chodzi mi w wysokich detalach aa x2 i rozdzielczości 1280x1024. Więc radzę ci w komputronik wybrać konfiguratora i samemu wybrać jakie czesci chcesz miec w komputerze.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline MrocznyBaton

• Użytkownik
    • Śrama
      • pasztetowa-probably the best in the world
    « Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 11, 2008, 11:42:20 »
    ale rozne czesci wspolgraja ze soba bardziej lub mniej a nieraz wcale, takze jesli sie na sprzecie nie zna za dobrze to zestaw jest dla niego dobrym rozwiazaniem.

drunken masta

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 11, 2008, 13:07:02 »
    Nie to żebym sie nie znał,ale taki "składak wyjdzie drożej".Mam trochę o tym wiedzy bo ostatnio kilka godzin spędziłem na wykładach w sklepach komputerowych.Mam ograniczone możliwości finansowe...Jednym słowem chodzi mi o coś w miarę taniego.A 2400zł to nie 4000zł;)

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 11, 2008, 16:15:16 »
    http://www.allegro.pl/item293879270_quad_q6600_p31_2gb_800mhz_8600gt_500gb_dvdrwx20.html
    Co powiecie na to?W sumie nie jest drogi.Wiem że na razie nie wykorzystam w pełni 4 rdzeni,ale zabezpieczenie na przyszłość:)

Moim zdaniem lepiej by było olać taki wypasiony procek. Dać normalnego core'a, duuużo tańszego. Dzięki temu oszczędzisz pieniądze na zakup DOBREJ karty np. GF 8800GT albo Radeona HD3870. 8600GT sam posiadam i o ile jest w miare dobra do mojego dual core, to czterordzeniowca zrobi bezuzytecznym.

Ogólnie moim zdaniem kupowanie zestawów z Allegro jest tak samo bezsensowne, jak kupowanie kompów w hipermarketach. Wejz na komputronika i złóz sobie porządny zestaw za tyle ile możesz wydać. Ja miałem do wydania 1700 i złozyłem znacznie lepszy komputer niż mógłbym mieć w zestawie za takie pieniądze.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 11, 2008, 16:25:26 »
    Dzięki za radę,w zasadzie już wcześniej wspominałem o procesorze,że  nie będę z niego w pełni korzystał.Tylko pytanie czy za  rok(czas może znacznie bliższy) nie będę musiał znowu wymieniać.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 11, 2008, 16:50:32 »
    Dzięki za radę,w zasadzie już wcześniej wspominałem o procesorze,że  nie będę z niego w pełni korzystał.Tylko pytanie czy za  rok(czas może znacznie bliższy) nie będę musiał znowu wymieniać.

Akurat procek nie jest najważniejszą częścią komputera jeśli chodzi o domowe zastosowania. Jego rola w wydajności w grach jest naprawdę znikoma w porownaniu do roli grafiki czy ramu. Dlatego ja polecam jakiegoś słabszego core'a (ostatecznie mozna jeszcze go ładnie podkręcić) i naprawdę dobrą grafikę. Warto, żebys zwrócił uwagę na płytę główną. Niezbyt fajnie byłoby, gdyby sie okazało, że można jej wsadzić tylko 2048 ramu, a takich parówiastych płyt jest niestety coraz więcej. Ramu na razie w zupelności wystarcza 2GB. Zwróć uwagę na to, żeby nie był noname i miał taktowania 800, bo teraz to już raczej mus.

Zamiast słabego 8600GT polecam ci tego Radeona. Jest bardzo podobny wydajnościowo do serii 8800, a tańszy. To naprawdę dobra inwestycja.
    http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/PCI_Express_x16/chipset_ATI/Radeon_3800_rodzina_/Radeon_3870/Radeon_3870_Gigabyte_512MB_2xDVI_HB/pelny,id,48808/
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2008, 16:59:34 wysłana przez Puzonix »

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 11, 2008, 17:25:56 »
    Dzięki za odpowiedzi.
    Będę miał na wydanie coś koło 2,500 PLN (stówka do przodu ewentualnie)
    Możecie mi doradzić co za to mogę kupić?Myślałem o karcie którą proponowałeś wcześniej.Nie wiem czy się zmieszczę w cenie.

Jeśli macie trochę czasu i chęci moglibyście mi zapodać najlepszą opcję(w komputroniku) za 2500zł?Nie wymagam za wiele:)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 11, 2008, 17:37:33 wysłana przez Oktawian »