Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190051 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raven18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 02, 2009, 13:45:50 »
    Dodam jeszcze, że od kiedy się to dzieje, to komputer chodzi głośno niczym Boeing.
    Tak jak by coś się przegrzewa, sprawdź grafikę, procek (znaczy się pastę czy nie wyschła, przedmuchaj radiatory, być może radiator dobrze nie styka z rdzeniem procka i szedłbym właśnie w kierunku procesora). Być może również że coś jest nie tak z windowsem, choć to mało możliwe skoro błędami sypie losowo, ewentualnie możesz odpalić jakiegoś linuksa (livecd). Jeśli jest coś uwalone/bądź nie, to teoretycznie wyrzuci coś bardziej konkretnego/będzie działał. Jeszcze co do bluescreenów, można zatrzymać restart po pojawieniu się powyższego ale i tak to nic raczej nie da (ppm na mój komputer itd.)
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Sharp87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 02, 2009, 14:52:40 »
    @Alk: A próbowałeś kombinować z RAMem na różnych slotach?

Możesz mieć uszkodzone sloty, albo pamięć skoro dostajesz BSODy. Mogłeś niechcący ukruszyć kawałek procesora podczas wymiany RAMów, albo kartę graficzną. Innego wyjścia raczej nie widzę, chociaż problemu dokładnie nie znam.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 02, 2009, 14:57:57 »
    Jeśli będziesz miał możliwość, to spróbuj podpiąć swojego kompa pod lepszy zasilacz (taki, co nie tylko ma więcej Wat, ale i solidną markę) i zobacz, czy dzieje się to samo. Może być tak, że Twój już dogorywa i nie dostarcza stabilnego napięcia podzespołom.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #168 dnia: Marca 07, 2009, 20:00:49 »
    Otóż poraz kolejny zakupiłem płytę CD RW no i  się po raz kolejny się zespuła- żaden komputer jej nie odczytuje aczkolwiek ją wykrywa. Wie ktoś w czym tkwi problem?
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #169 dnia: Marca 07, 2009, 20:12:34 »
    Jak to komputer ją wykrywa ale nie odczytuje? Nagrywałeś coś na nią? Jaka firma? Może jest porysowana?

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #170 dnia: Marca 07, 2009, 20:14:18 »
    Wiruje w czytniku, ale komputer jej nie odczytuje. Porysowana nie jest.
    Czasami głupota ludzka mnie przeraża! Objawia się ona najczęściej u "mroocznych" nastolatek które zakładają bezsensowane blogi w których wstawiają foty jak zamierzają sie zabic.. zazwyczaj jest tak, że
    właścicel bloga napisze że tak bog go nienawidzi nie pozwala mu sie zabić... oho trochę się rozpisałem. ale powiedzcie. Czy taką głupotę da się streścic?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #171 dnia: Marca 07, 2009, 22:55:04 »
     Kurde skąd mam wiedzieć co z nią jest przecie nic o tym nienapisałeś,jest+ czy - twój czytnik może nie obsługuje +lub-.

PS do adminów czemu nikt nie używa opcji sprawdź ortografie bo jak ostatnio czytam posty sonerka itd to po prostu niewidze polskich znaków ,Sorka za czepialstwo.;d

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #172 dnia: Marca 08, 2009, 07:14:48 »
    Jak jest  nowa- to każdą odczytuje. Dopiero po jakimś czasie przestaje ją odczytywać.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #173 dnia: Marca 08, 2009, 10:49:31 »
    Musisz sobie skombinować nowy czytnik chyba nic innego nieporadzisz ,Możesz jeszcze iść z tym czytnikiem do kumpla jakiegoś i u niego zamontować i sprawdzić czy uniego będzie git.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #174 dnia: Marca 08, 2009, 13:57:15 »
    Płyta nie działa w żadnym kompie, czytnik jest ok,

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #175 dnia: Marca 08, 2009, 14:20:32 »
    A jak stara jest ta płyta. Płyty potrafią się przeterminować i strzelić focha. Najszybciej dzieje się to z najtańszymi. Polecam zmienić producenta płyt.

Offline Dzumol

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #176 dnia: Marca 08, 2009, 15:14:56 »
    z 2 tygodnie ma lyta, inne psuły sie po tygodniu.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #177 dnia: Kwietnia 14, 2009, 20:16:49 »
    Ja, nienawykły do zakładania tematów mam do Was prośbę. ;]
    Otóż planuję kupić sobie Joystick do symulatora lotu, ale nie mam pojęcia co wybrać. Zależy mi na tym aby joystick był wygodny, trwały i by nie było problemów z rozkalibrowaniem. Przyznam szczerze nie poświęcę na to zbyt dużego budżetu, więc mam nadzieję, że ktoś zaznajomiony z tematem doradzi mi coś.
    Chcę też kupić sobie Microsoft Flight Simualtor X i jeżeli ktoś może to niech napisze, czy to dobry symulator. Póki co latałem tylko na Microsoft Combat Flight Simulator 3, ale według mnie to bardziej zręcznościówka, bo strasznie proste. Do tej pory używałem pożyczonego Joysticka. Dokładnie Logitech Attack 3 i jestem w miarę zadowolony, mam w planach zakup takiego samego, lecz już wyłapałem w nim kilka upierdlistw. Czesto gdy po prostu go dotknę to ster sam skręca w prawo i to dosyć ostro i miałem problem z kalibracją. Oto ten joystick http://www.bitcomputer.pl/product.php?id=721
    Więc z góry dziękuję za porady i pozdrawiam.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #178 dnia: Kwietnia 14, 2009, 20:56:25 »
    Nie zrażaj się tym ze joy automatycznie skręca. Może kolega go tak użytkował że jest tak zniszczony ;) Sam sprzęt wydaje się bardzo dobry, i nie jest drogi :)

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #179 dnia: Kwietnia 15, 2009, 00:47:26 »
    Osobiscie posiadam i polecam ten model - http://www.allegro.pl/item601797701_promocja_saitek_cyborg_evo_nowy_tanio.html, jest najlepszy w tym przedziale cenowym a jak widze teraz jeszcze bardziej staniał. Właściwie nie opłaca się oszczędzać na joyu i kupować coś poniżej 100 zł bo sprzęt musi być przede wszystkim wygodny a moj saitek na pewno taki jest, w dodatku jest w pełni regulowany i w ogole jestem bardzo z niego zadowolony. Polecam tez ten tekst do przeczytania - http://yoyosims.pl/joysticki.html.

Z symulatorów to właściwie liczy się obecnie tylko kilka tytułów:
    Il2 sturmovic 1946 - do maszynek z okresu II wojny światowej
    Lock On, Black Shark, FALCON 4.0 - współczesność
    no i Flight Simulator X - maszyny cywilne wszelakie - jeśli interesuje cię lotnictwo cywilne oraz ogromna baza najróżniejszych samolotów (wg mnie pozycja obowiązkowa, aktualnie FSX z dodatkami zajmuje mi troche ponad 40 gb).

Na koniec polecam forum wyzej wspomnianej strony, jest tam wszystko co warto wiedziec o kazdym symulatorze - http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php

A jak już się wciągniesz to warto by zainwestować w Track IR (sam na niego powoli zbieram, bo drogie cholerstwo) - bardzo ułatwia kontrolę nad kamerą.
    No i topic o symulatorach powstał tu - http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1117.0 Także jak chcesz pogadać o jakiejś gierce to chętnie się wypowiem.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 01:03:31 wysłana przez Józef Sztacheta »