Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 191068 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 22, 2008, 09:47:58 »
    I jeszcze nad jednym sie zastanawiam - gdzie kupic - przeczytalem ze w komputroniku daja gwarancje 36 miesiecy na wszystko, szybka przesylke kurierem i mozliwosc rat. A moze bezpieczniej kupic w lokalnym sklepiku ze wzgledu na wygode?;)

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 22, 2008, 09:50:24 »
    I jeszcze nad jednym sie zastanawiam - gdzie kupic - przeczytalem ze w komputroniku daja gwarancje 36 miesiecy na wszystko, szybka przesylke kurierem i mozliwosc rat. A moze bezpieczniej kupic w lokalnym sklepiku ze wzgledu na wygode?;)
    Moim zdaniem kompa zawsze lepiej jest kupić z gwarancją, bo a nuż będzie miał jakieś usterki... Raty też są pewną wygodą, choć co miesiąc trzeb ao nich pamiętać.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 22, 2008, 10:09:55 »
    To to ja wiem, w lokalnym sklepie tez jest to samo, ale na pewno nie beda miec tego, co maja w komputroniku - zawsze wybrzydzaja przy wyborze sprzetu, i podmieniaja niektore czesci "bo my tego nie mamy", dlatego wolalbym nie korzystac z uslug tych fachowcow. Kupowal ktos kompa przez internet? bo ja nigdy.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 22, 2008, 10:38:47 »
    O nie, przez neta to głupota kupować! Nigdy nie wiesz co dostaniesz. Chyba najlepiej kupować w sklepach typu Media Markt. To znane firmy i dbają o to, żeby trzymać poziom.

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 22, 2008, 14:07:56 »
    Nie powiedział bym pozatym jest drożej. Taki sam zasilacz który w komputroniku kosztuje 139 zł w saturnie jest po 230zł. Pozatym komputronik to zaufana firma ale ja wole kupowac w salonach komputronika.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 22, 2008, 14:30:52 »
    No tak, też masz rację. Ja przy kupowaniu przez neta miałem trochę bardziej na myśli allegro niż komputronika, bo komputronik faktycznie jest znany i solidny.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 22, 2008, 14:31:14 »
    Ja kupowałem i Komputronik jest naprawdę solidny - okazało się, że nie było takiej nagrywarki, której chciałem i konsultant napisał mi o tym i podał własną propozycję (zbliżoną ceną i parametrami) więc powiem jedno - jeśli w internecie to tylko Komputronik.
    A propo gwarancji w komputronik dostajesz gwarancję nie na kompa (jeśli składałeś w konfiguratorze), ale na poszczególne części komputera
    O nie, przez neta to głupota kupować! Nigdy nie wiesz co dostaniesz. Chyba najlepiej kupować w sklepach typu Media Markt. To znane firmy i dbają o to, żeby trzymać poziom.
    KOMP W MEDIAMARKT??? W życiu tam nie kupuj - za tą cenę dostaniesz bestię z 4 gb ramu (czego XP i Vista nie obsłuży bo Vista nie posiada jeszcze odpowiednich sterowników czy uaktualnień) i/lub czterordzeniowym procesorem. ta bestia będzie miała kartę graficzną zintegrowaną lub GF 8600GT ( a od nich lepsze są 7900 i dużo tańsze) - ale pewniejsza jest zintegrowana. Nie dajcie się nabrać na takie sztuczki i nie kupujcie kompów w marketach!!!!!
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 22, 2008, 16:33:13 »
    Tylko ciekawy jestem, czy jak zloze kompa w komputroniku w konfiguratorze to przyjedzie juz zlozony, czy samemu bede musial w domu zlozyc...

A najlepiej by bylo, gdyby komputronik mial jakis sklep w warszawie, z tego co widzialem na stronce to glownie w poznaniu funkcjonuja.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 22, 2008, 17:10:42 »
    Na wszystkie twoje pytania Jason odpowiem w tym poście:

Mam kompa kupionego przez net w Komputroniku. Jestem zadowolony, chociaż czekałem 2 tygodnie (miał być w 3 dni u mnie). W konfiguratorze masz opcję czy chcesz, żeby przyszedł złożony czy w częściach. Wybrałem złożony co zaowocowało chujowo (krzywo) skręcona obudową, ale od razu to poprawiłem :). Nie wiem jak w Wawie, ale w Łodzi mamy salon Komputronika, gdzie można go zanieść w razie gdyby było coś nie tak. Przesyłka idzie DHL za darmo, a kurierzy są wyspecjalizowani w czekaniu (mój czekał na mnie 2 godziny pod blokiem, bo miałem akurat wykład z socjologii :P).

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Stycznia 22, 2008, 18:10:50 »
    Ok, na razie pozbieralem cos takiego:

Nie wiedzialem jaka dac plyte glowna, wzialem ta ktorej bylo najwiecej. Mam wrazenie ze procesor wybralem niepotrzebnie drogi, ale tego tez bylo w miare duzo. Mam jeszcze 100zl na zmiany wiec jakby ktos mial jakies sugestie to bylbym wdzieczny...

Panoczku...po co ci 2 zasilacze? <nie-wi>
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2008, 21:05:01 wysłana przez Puzonix »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Stycznia 22, 2008, 19:15:24 »
    Nie jestem specem ale co do salonów komputronika we Wrocku są 2 więc sprawdziłem w Warszawie a tam.
    Warszawa CH Reduta:
    Warszawa Grochowska:   
    Warszawa Jana Pawła II:
    Warszawa Marszałkowska: 
    Czyli problem z salonem Komputronika z głowy.
    Tak wiem, juz to znalazlem
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2008, 19:16:52 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Stycznia 22, 2008, 20:22:08 »
    Koniecznie dołóż jeszcze 1 gb ramu - najlepiej wziąć filme Gell w komplecie 2 * 1gb, a co do płyty głównej to ważne żeby miała 4 gniazda na rama.

2x 1gb ---> malo? a po co wiecej?

EDIT: napisałem, że 1gb to mało, więc lepiej wziąć 2 gb w komplecie. Dodatkowo w moim poprzednim poście napisałem dlaczego nie więcej niż 2 gb ramu.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2008, 20:46:15 wysłana przez Pablo77 »
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #102 dnia: Stycznia 22, 2008, 20:59:41 »
    Pablo J@$on wybrał dwie sztuki Pamięci 1GB. Czyli nie ma problemu. Według mnie taki konfing jest ok ale to tylko moje zdanie.
    Mi glownie chodzi o to czy plyta glowna jest kontatybilna z reszta sprzetu (bralem ja zupelnie na oslep), no i jak wypada przy tym procek.
    OK płyta pasuje do procesora i do pamięci ram i zasilacza. Ja bym rozejżał się za obudową bez zasilacza ponieważ płacisz niepotrzebnie za 350. Nie wiem co do dysku twardego ale do reszty płyta pasuje jak najbardziej.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2008, 21:19:55 wysłana przez mat berserker »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Stycznia 23, 2008, 11:16:53 »
    Aha myślałem, że to 1gb, ale jeśli jakś część nie pasue do reszty to na dole strony w komputroniku się wyświetla, że konfiguracja niepoprawna.

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #104 dnia: Stycznia 23, 2008, 18:23:32 »

Gdybyś miał trochę ponad 3000, to masz tu zestaw marzeń :).

Co do twojego zestawu, to procek mniej atrakcyjny cena/jakość od tego z powyższego zestawu. Ponadto wybrałeś moim zdaniem za drogą płytę główną (wystarczy to co dałem powyżej). No i z obudową nie pomyślałeś bo wybrana przez ciebie ma już zasilacz. Niepotrzebnie.

Mój werdykt:
    >> chcesz mieć dobry zestaw poniżej 3k zł - bierz to co powyżej wkleiłem + 8800GT/GTS.
    >> chcesz mieć potwora i możesz dołożyć te 2 stówy - bierz zestaw zaproponowany przeze mnie z niesamowitym GTXem.

EDIT: jesli zdecydujesz sie na tańszy zestaw z GTSem, to olej Gigabyte'a. Bierz EVGĘ:

EVGA klik
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2008, 18:31:48 wysłana przez Puzonix »