Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.  (Przeczytany 190592 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Odp: Komputery-pytania, odpowiedzi, problemy, dyskusje, wasz sprzęt.
    « Odpowiedź #180 dnia: Kwietnia 15, 2009, 07:41:49 »
    Dziękuję za odpowiedź. Wczoraj byłem w sklepie i miałem w ręku ten sam joystick. Przyznam, że był bardzo wygodny i ogólnie lepszego tam nie znalazłem. Chyba się na niego zdecyduję. Jeżeli chodzi o FSX, to chyba niczego więcej nie potrzebuję, wystarczy fakt, że można polatać samolotami cywilnymi po świecie ;] Mam tylko nadzieję, że Flight Simulator pójdzie na moim kompie (Intel Core 2 Quad, GF 8600, Vista.) W każdym razie dziś po szkolę udam się prosto do sklepu.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #181 dnia: Kwietnia 15, 2009, 11:29:52 »
    Hmm zobaczysz, ze po kilku godzinach lotu na FSX zachce ci sie dla odmiany postrzelac i wtedy zostaniesz z niczym jesli sie w nic nie zaopatrzysz - for fun polecam Sturmovika, ale jako ciekawostke wspomne o niskobudzetowej grze wings of vietnam, ktora juz jakis czas temu kosztowala 10zl, jedyny istniejacy symulator (ale zrecznosciowy) w wietnamie, z fajnym klimatem nawet, sluzacy do odstresowania, bo powazniejszej gry od niego nie oczekuje - ot tak zeby sobie postrzelac albo pospuszczac zoltkow sidewinderami w wolnym czasie.

Niedawno wyszedl dodatek ktory musze dorwac - http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=News&file=article&sid=388&mode=&order=0&thold=0

no i topic do poczytania - http://81.210.9.116/~apacz/smf/index.php?topic=8138.0

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #182 dnia: Kwietnia 15, 2009, 12:08:57 »
    Potrzebuje małej pomocy wprawionych w gry graczy w związku z zakupem myszki.....chodzi mi o coś bardzo dobrego i czułego....za bardzo się nie znam i nie chce, żeby w sklepie ktoś mi wcisnął jakiś chłam....kwota do 300 zł, może być troche więcej, ale musi być tego warta:) jeśli macie jakieś propozycje to piszcie, acha myszka ma być stosowana w czymś takim jak np counter strike....

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #183 dnia: Kwietnia 15, 2009, 12:46:30 »
    Dla mnie normalnie miodzio jest "Logitech G9x". Myszka masakra, świetny sensor, profile pamiętane w myszce, wymienne obudwoy oraz genialna jakość wykonania. Ja ją kupiłem za 280 zł, ale uważaj bo są też w niektórych sklepach za prawie 400zł!!!
    Dla mnie lepszej myszki przewodowej nie ma, a tej długo nie zmienię, ale nie bierz pod uwagę tylko tego jednego posta i poczekaj, aż ktoś inny się wypowie.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Kwietnia 15, 2009, 12:50:34 »
    Według mnie jak będziesz chciał sobie postrzelać to polecam Lock On - Modern Air Combat, bardzo dobry symulator myśliwca, a na joy'u poprostu wymiata, na dodatek kosztuje ok.20zł bo jest w "Kolekcja Klasyki".

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #185 dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:12:07 »
    Wg mnie jeśli o myszkę chodzi to tylko i wyłącznie firmy Razer, maja najwygodniejszy kształt idealnie dopasowujący się do dłoni a przy tym świetne wykończenie. Aktuanie używam model DeathAdder http://pclab.pl/art24880.html. No chyba że jesteś leworęczny to musisz znaleźć coś innego, bo z zasady nie lubie myszy dla oburęcznych - są niewygodne.

A logitechy nie podobają mi się ze względu na masywną budowę i ogólnie takie flakowate są;). Kompletnie mi nie pasują do dłoni.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 15, 2009, 15:51:22 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline GutekZiutek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #186 dnia: Kwietnia 15, 2009, 15:31:46 »
    Logitechy mi też się nie podobają, bo zawsze mi się nimi kijowo gra.:P
    Nie ma to jak dobry Razor.
    Polecam od siebie:
    -RAZER Diamondback 3G (świetna mycha i nie jest tak bardzo droga, tylko że jest przewodowa)
    -RAZER MAMBA (jak dla mnie idealna, świetnie mi pasuje do dłoni [użytkuję u brata na kompie:P], pracuje zarówno bezprzewodowo jak i przewodowo, minus - cena).

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Kwietnia 15, 2009, 16:32:22 »
    Ja jakoś Razerów nie kupuje bo dwa z rzędu mi się poszły je***ć, a poza tym potrzebuję ciężkiej i dość dużej myszki bo tylko takie mi odpowiadają.

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Kwietnia 15, 2009, 17:32:31 »
    Ja w tych granicach brał bym Logitech G5 lub G9. Oczywiście przed zakupem najlepiej wziąć do ręki i sprawdzić jak leży.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #189 dnia: Kwietnia 15, 2009, 19:45:22 »
    Od dziś jestem szczęśliwym posiadaczem joysticka poleconego przez Józefa i muszę przyznać, że jest świetny. Kupiłem też FSX i jestem zadowolony. Teraz powoli opanowuję obsługę i jakoś leci. ;] Tak więc dzięki za porady.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #190 dnia: Kwietnia 16, 2009, 08:40:59 »
    Mi każda "myszka" dobrze leży w ręcę.....jestem praworęczny i raczej postanowiłem poczekać aż temat się rozwinie i wydać na nią troche więcej niż 300 zł, w końcu to zakup na dłuższy czas....

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #191 dnia: Kwietnia 17, 2009, 17:16:34 »
    Jeśli chcesz bardzo dobrą myszkę, polecam Razer'a Lachesis, jakkolwiek osobiście preferuję raczej A4Tech'y - tanie, ale długo działają i są dokładne. ;-)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #192 dnia: Maja 04, 2009, 19:28:27 »
    Mam prośbę o poradę. Przez ostatni tydzień miałem problem z kompem. Najpierw musiałem zrobić format, potem natomiast długo walczyłem z fochami sterowników, które się instalować nie chciały. W końcu udało mi się je poinstalować, ale za to pojawił się kolejny spory problem, mianowicie nagle komp zaczął w środku stukać, wydawać dzwięki jakby czymś ostrym przejeżdżano po kamieniu lub metalu po czym wyskakuje niebieskie okno, że zaczęło się zrzucanie pamięci fizycznej. Już na jakimś forum przeczytałem, że w zaawansowanych właściwościach systemu w ustawieniach uruchamiania i odzyskiwania przy zapisywaniu wiadomości o debugowaniu należy ustawić "brak". Problem w tym, że to nie pomogło. Zrzut pamięci pojawia mi się zwłaszcza jak próbuję coś ściągnąć z internetu, ale przy korzystaniu z winampa choćby też bywa. Będę wdzięczny jak ktoś mi przynajmniej w miarę prostym językiem wytłumaczy co z tym zrobić, bo cholery powoli dostaję. -.-
    Pozdrawiam.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Maja 04, 2009, 19:40:12 »
    Miałem niemal identyczny problem jak Ty i rozwiązanie niestety nie było zbyt łatwe, ale o tym za chwilę. U mnie było tak, że najpierw robiło się tak przy gierkach, później zaczęło przy jakichś aplikacjach, a na koniec dopadło przeglądarki internetowe. Szukałem na "specjalistycznych" forach, byłem w pobliskim sklepie z naprawą. Koleś w sklepie wziął 50zł (co za złodziej!) i powiedział, że nie mam wystarczającego napięcia na Ram'ie i on to poprawił (dupa poprawił) oraz, że mam nie taki zasilacz i grafika może cierpieć na zbyt małą moc. Myślałem że koleś się zna do czasu, aż sobie pościągałem darmowe programy i sam się męczyłem z diagnozą kompa. Sprawdzałem dyski, temperaturę, napięcia oraz RAM i wyszło, że to ostatnie było uszkodzone. Odesłałem RAM na gwarancji i po tym jak mi go przysłali wszystko działa już bez zarzutu. Więc sprawdź sobie tak kompa. Szkoda, że nie pamiętam nazwy tych programów to bym Ci je podał.

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Maja 04, 2009, 19:47:57 »
    No że też mnie nie zdziwiło, że to wina ram. -.- Już wcześniej, jeszcze przed formatem miało toto czasami zwiechy typu włączania worda przez 3 minuty. o.0 Ok, poszukam sobie jakichś programów i zobaczę co jest nie tak, dzięki.