Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187340 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Das feuer liebt mich
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #150 dnia: Grudnia 30, 2009, 22:08:49 »
    Dzisiejsi producenci gier komputerowych widząc to że gracze godzą się na zbugowany projekt(i nie krzyczą dosyć głośno o tym wszystkim),wydają taki niedopracowany produkt na rynek i jeszcze z łaski mogą robić patche bo gracze proszą...

Offline damiano1055

• Użytkownik
    « Odpowiedź #151 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:06:11 »
    Witam.
    W Mount&Blade Ogniem i Mieczem jest misja o nazwie POTOP.
    Przejąłem dużo miast i wiosek i nadal nic.
    Jak tą misje przejść ?
    Z góry dzięki :)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #152 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:08:25 »
    Po 1 zła nazwa tematu

Edited
    Szukaj zanim założysz temat, jak już napisał kolega niżej
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2009, 10:11:57 wysłana przez Tario »

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:10:23 »
    W innych tematach jest co najmniej kilka razy napisane jak to zrobić.

Jak dostaniesz misję potop, to musisz porozmawiać z jakimś szlachcicem i zapytać, co możesz zrobić dla Rzeczypospolitej... On skieruje Cię do Zagłoby... Idź do pierwszej lepszej karczmy i jak go tam nie ma, to zapytaj podróżnika (jeśli on jest), czy nie widział gdzieś pana Zagłoby... On Cię nakieruje. Później postępuj zgodnie z rozkazami i podpowiedziami.
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #154 dnia: Grudnia 31, 2009, 10:12:48 »
    Chcesz dostać ostrzeżenie za nieznajomość regulaminu? Na razie temat ten scalam z wątkiem ogólnym o problemach z OiM, a ty pamiętaj, że zostałeś właśnie ostrzeżony i za następnym razem dostaniesz warna.

Offline Michail

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Grudnia 31, 2009, 14:28:26 »
    Kolejny (ehhh) bug.

Mimo, że wyszkoliłem jdnego z bohaterów na inżyniera kiedy chcę wysadzić mury miną mówi, że za mało się na tym znam, a jak buduję drabiny okazuje się, że to ja jestem najlepszym inżynierem w oddziale, co jest nie prawdą, bo bohater ma ją na poziomie 7 a ja na 0...

Offline Zalan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 02, 2010, 20:19:45 »
    ma ktos problem z tym ze nie moze wybrac sztandaru? mi okno wyboru sztandaru pojawia sie doslownie na ulamek sekundy

Offline Kenji

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Stycznia 02, 2010, 21:02:18 »
    Kolejny (ehhh) bug.

Mimo, że wyszkoliłem jdnego z bohaterów na inżyniera kiedy chcę wysadzić mury miną mówi, że za mało się na tym znam, a jak buduję drabiny okazuje się, że to ja jestem najlepszym inżynierem w oddziale, co jest nie prawdą, bo bohater ma ją na poziomie 7 a ja na 0...

A może twój bohater był ranny i temu go nie brało pod uwage ;)

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #158 dnia: Stycznia 02, 2010, 23:49:08 »
    ma ktos problem z tym ze nie moze wybrac sztandaru? mi okno wyboru sztandaru pojawia sie doslownie na ulamek sekundy

Ten problem pojawia się u wszystkich którzy grają w starszą wersję,w 1.014 ten problem znika jednak pojawia się kolejny z rekrutacją chłopów...

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Stycznia 03, 2010, 20:35:48 »
    A ja mam takie pytanie. Czy też macie problemy z szybkim spadkiem morali i masową dezercją wynikającą z tego? Nie ukrywam że zaczyna mnie to irytować nigdy wcześniej nie miałem problemów z utrzymaniem morali a tu dupa czego bym nie robił to prędzej czy później te oje morale spadną do jakiś 35. Staram się walczyć,palić wsie itp. no i oczywiście jak tylko kończy się żywność uzupełniam A tak jak teraz ostatnio ledwo miałem bitwe( padłem ale sojusznicy wraz z moimi walczyli),uzupełniłem żywność po bitwie zebrałem jeńców a wojsko tuż zaraz mi zdezerterowało. Jest to wyjątkowo i nie wiem czy to błąd czy tak po prostu ma być(w to wątpię)

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:21:57 »
    Ilu masz żołnierzy? Możliwe jest też, że nie masz pieniędzy na żołd.
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #161 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:28:11 »
    A ja mam takie pytanie. Czy też macie problemy z szybkim spadkiem morali i masową dezercją wynikającą z tego? Nie ukrywam że zaczyna mnie to irytować nigdy wcześniej nie miałem problemów z utrzymaniem morali a tu dupa czego bym nie robił to prędzej czy później te oje morale spadną do jakiś 35. Staram się walczyć,palić wsie itp. no i oczywiście jak tylko kończy się żywność uzupełniam A tak jak teraz ostatnio ledwo miałem bitwe( padłem ale sojusznicy wraz z moimi walczyli),uzupełniłem żywność po bitwie zebrałem jeńców a wojsko tuż zaraz mi zdezerterowało. Jest to wyjątkowo i nie wiem czy to błąd czy tak po prostu ma być(w to wątpię)
    W takim razie jak najczęściej walcz z liczniejszymi przeciwnikami i odnoś zwycięstwa. Zadbaj o zróżnicowanie żywności, kupuj takie towary jak miód, który daje +10 morale, lub masło +8. I zatrzymuj się czasem w tawernach na dzień lub dwa.
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline herzeleid

• Użytkownik
    • Das feuer liebt mich
    « Odpowiedź #162 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:34:13 »

Może zacznij im płacić xD
    A tak na serio możliwe że to jakiś bug-zgłoś to do cd projekt może oni coś konkretniej  doradzą...

Offline Pawllo_xd

• Użytkownik
    • War, war never changes...
    « Odpowiedź #163 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:40:31 »
    To raczej nie błąd. Też tak miałem. Zastosuj moje rady :).
    Miłość bez wzajemności zawsze jest najsilniejsza.

~ Stefan Kisielewski

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:48:03 »
    powiem tak, płace żołd regularnie bo kasę mam i dbam by była, żywność kupuje lub zdobywam i mam pełne urozmaicenie no chyba że zaczyna się kończyć, staram się walczyć i wciąż mało po walce mam np 99 morali a za jakiś krótki czas widzę już np:766 i ciągle spada. Wojska mogę mieć chyba 76. Dlatego też pojęcia nie mam jak mam grać,prowadzić jakąś kampanię gdy podejście do zamku i kombinacje(mówię tu o tych paru nowych możliwościach wejścia do miasta,twierdzy itp) jak tam wejść obniżają mi morale.

Pawllo to że tak się spytam ile ty tego wszystkiego trzymasz w ekwipunku(ile miejsca ci zajmuje), że nie masz problemów z tym( o ile ich nie masz)?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2010, 21:51:05 wysłana przez piti_112 »