Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187211 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #585 dnia: Lipca 31, 2011, 20:50:44 »
    Tja... Kniazia Jurija Boratyńskiego podpytałem nie w czasie wojny, i wszystko ok... Przeczekaj wojnę, lub w miastach pytaj o misje włodarzy, może będziesz miał misję, aby doprowadzić do pokoju...

Offline Baldor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #586 dnia: Lipca 31, 2011, 20:54:21 »
    Tak też zrobię, wojnę chciałem pociągnąć, bo nam Smoleńsk odbili (Nieudolność komputerowych marszałków u frakcji gracza jest straszna). Dzięki.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #587 dnia: Lipca 31, 2011, 21:00:48 »
    Swoją drogą, jestem w trakcie pisania solucji wszystkich wątków fabularnych w OiM (Tajemnica Czarnego Hetmana, Potop, Dimitir). W przyszłym tygodniu zostanie wydane na forum^^ Lecz na razie, życzcie mi powodzenia ;)

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Lipca 31, 2011, 22:28:11 »
    Fail. Nic się nie zmieniło. Dokładnie tak samo. Musiałem 10 razy walczyć, bo uciekał. Po walce włącza się dokładnie ta sama rozmowa, co przed. Na którąkolwiek wypowiedz (Podarowanie pierścienia, Próba odejścia, albo rozmowa o Hetmanie) reaguje tak samo, każe mnie zaatakować, ale przecież dopiero co ja go pokonałem i jego osoba znika...

Polepszenie stosunków nie wchodzi w grę, rozmowa odpala się automatycznie, a nie mam zapisu sprzed rozpoczęcia tego etapu q.
    Jakieś pomysły? Nie wiem czy będę miał siłę na grę od początku...

O, bym zapomniał. tak, zawarłem już pokój.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Lipca 31, 2011, 22:43:37 »
    Hmm. A wiem, ja jak się go pytałem miałem z nim relacje kilkanaście... Ech, a ile masz szacunku?

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #590 dnia: Lipca 31, 2011, 22:44:54 »
    378 Czy coś koło tego...

Dół: Zero...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2011, 22:53:48 wysłana przez Baldor »

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Lipca 31, 2011, 22:51:05 »
    Noo raczej nie ;D A jakie relacje z nim?

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #592 dnia: Sierpnia 02, 2011, 12:19:41 »
    Pomocy ! Pan Zagłoba nas zdradził a ja powiedziałem nie pokonałem go i postanowiłem zniszczyć niemieckie pułki ale ostatni się gdzieś ukrył  to pojechałem do króla po zadanie dla zabicia czasu. Król kazał mi ściągnąć podatki z pewnej wsi niedaleko Twierdzy Briańsk. Ale kiedy wracałem do króla gra się skończyła ! Wiem czemu trzeba dołączyć do Zagłoby ale ja jestem w twierdzy Briańsk a Zagłoba nieopodal Krakowa mam niecały dzień lub dwa dni by tam dotrzeć. A bardzo polubiłem grę i nie chcę jej kończyć jest jakieś rozwiązanie np. (po zapisach dojść do Krakowa bo mam chyba ciągle tyle samo czasu ! mógłbym zapisać przy Mińsku iść do Lublina zapisać dalej zapisać i szukać Zagłoby co wy na to ?)  ale proszę o pomoc !
    P.S Szukałem Chowańskiego trzy dni ! Z Chanem było trudno i w ogóle proszę o pomoc !

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Sierpnia 02, 2011, 14:05:46 »
    Czemu piszesz w 4 tematach?
    Już pisałem. Nie ma rady, musisz wczytać save'a, jak nie masz, to przykro mi. Do Zagłoby można dołączyć kilka razy, jak się nie zgodzisz, to koniec gry, bo buntu nie da się stłamsić.

Offline Kuba67

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Sierpnia 02, 2011, 23:20:59 »
    Zabłysła nadzieja waćpanie jadę na urlop na północ na granice dawnych Prus ! Tam informatyk jest może trzeba usunąć savy pewne może nie ? Nadzieja jest ! Trzeba tą szanse wykorzystać inaczej hordy Rosjan,kozaków,tatarów, Turków,Szwedów zaleją Polskę ! Do broni czas przywrócić moją ulubioną grę ( i moje jedyne konto nad postacią godzinę siedziałem bo chcialem by do czasów pasowała mam super wąsy yea ). A co trzeba robić w save'ach ? Jestem gotów dać pewną radę do gry mój przepis na te sukcesy.

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Sierpnia 07, 2011, 12:24:27 »
    Mam problem-otóż jestem na początku tej gry (mam Dzikie Pola 1.143) i po 2 zadaniach zlecanych przez starostę Zamosza (tym z rozbójnikami i tym z towarami) chcę zrobić trzecie (gdzie mam pogadać z wojewodą) Niestety sprawa się trochę skomplikowała. Moskale przejęli Smoleńsk, a ten wojewoda "przegrał bitwę, ale zdołał uciec"... Jednak nigdzie go nie ma. Pytam się różnych Polskich dowódców, i wszyscy odpowiadają, że nie wiedzą, gdzie jest Wojewoda Fidor Obuchowski (tak on się chyba nazywa). Przez kilka dni (czasu gry oczywiście) zajmowałem się innymi zadaniami i codziennie wypytywałem różnych dowódców o tego gościa. Jednak ciągle słyszę "Nie wiem, gdzie jest Wojewoda Fidor Obuchowicz".
    Więc... Jak mogę go znaleźć?

Offline Baldor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Sierpnia 07, 2011, 12:38:28 »
    Musisz czekać, skoro nie dostał się do niewoli, to jest na wygraniu, wróci za jakiś czas. Nie łatwiej zacząć grę pod nowa? Przecie Zamosze to samiuteńki początek.

Edit: Powinieneś zobaczyć wojewodę. Czasem tak jest, mi raz Król na 8 dni znikł, pytałem się i miałem taką samą odpowiedź. W końcu wrócił.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2011, 19:01:36 wysłana przez Baldor »

Offline Kacper

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Sierpnia 07, 2011, 14:14:08 »
    @Baldor-Wiem, że to początek, jednak już trochę sobie ćwiczyłem (nie grałem przez sam wątek główny, zrobiłem dużo zadań od lordów i mam z nimi dość dobre stosunki), więc, jeśli jest taka możliwość, to wolę kontynuować rozgrywkę. Ale jeśli musiałbym grać od początku to też raczej bym nie płakał. Po prostu bałem się, że to jakiś bug i już tego wojewody nigdy nie zobaczę. A tak to dzięki za informację o wygnaniu.

Offline Alex3245

• Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Sierpnia 07, 2011, 22:10:19 »
    Mam problem,otóż Król Jan Kazimierz strasznie długo po klęsce odnawia swój oddział i w dodatku jak już go ma to liczy 30-90 ludków (mam Dzikie Pola 1.143).Jest to jakiś bug czy to zmiany wprowadzone z patchem?Pamiętam ,że w dawniejszych wersjach miał on z 200 woja i normalnie się respił.

Offline piti_112

• Użytkownik
    « Odpowiedź #599 dnia: Sierpnia 08, 2011, 14:23:16 »
    Mam pytanie może i już było ale go nie znalazłem. A więc, podczas oblężenia z użyciem drabin wojsko blokuje się gdzieś tak w ich połowie i dalej nie idzie. Czy to jest problem nie rozwiązany jeszcze przez żaden pach, błąd gry czy usterka którą można w jakiś sposób rozwiązać?