Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187219 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zgrzybek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #525 dnia: Stycznia 21, 2011, 23:32:17 »
    Aby uprzedzić reakcje niektórych użytkowników forum, informuję, że skorzystałem z opcji "szukaj", ale odpowiedzi nie znalazłem.
    Gram w OiM. Mam ok. 1200 sławy.

Chodzi o misję "ZDOBYCIE MIASTA". Zdobyłem ich już kilka i za każdym razem jedyne teksty jakie się pojawiały to "nadszedł czas, żeby król usłyszał nowinę o zwycięstwie" i opcja "nie prosić o nagrodę", u króla dialogi też są standardowe. Nie mogę wypełnić misji i kontynuować kampanii, gdyż miasto nie zostaje mi przyznane.

Po posadzeniu na krymskim tronie Mehmeta Gireja pograłem parę dni jako rebelia i zdobyłem dla siebie Kraków i Briańsk (należały do Szwedów i Kozaków). Po tym udałem się do Króla Jana Kazimierza i znowu walczę dla Polski, a zdobyte miasta pozostały w mym władaniu. Wszystko szło bezproblemowo aż do misji "Zdobycie Miasta".

Czy komuś przytrafił się podobny problem i czy istnieje rozwiązanie?

Rany, ta "profesjonalnie wydana" gra ma więcej baboli niż którykolwiek amatorski mod w wersji beta.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2011, 13:48:18 wysłana przez Zgrzybek »

Offline Hayaku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #526 dnia: Lutego 02, 2011, 20:54:13 »
    Gdzie są areny i jak mogę szkolić swoje jednostki ?

Offline Renji11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #527 dnia: Lutego 03, 2011, 16:24:37 »
    @Hayaku
    W OiM-ie areny nie występują. Nie uważasz że to by było głupie że w takim wieku by się napierdzielali? Ulepszanie jednostek bodajże u kogoś w mieście :D

Offline Hayaku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #528 dnia: Lutego 04, 2011, 16:15:14 »
    A ja mam problem - Czy to bug czy nie to nie wiem. Podbiłem sobie Lublin, bo był słaby garnizon. Po wygraniu udaję się do wsi, która też po tym jest moja i otrzymuję od niej kilka milionów w podatku. Niby fajne, ale teraz mam około 15 milionów i to już nie jest fajne...

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #529 dnia: Lutego 26, 2011, 13:23:12 »
    To jeden z długiej listy bugów. Ktoś już to zgłaszał. Masz patcha 1. 017 ?
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Lonester

• Użytkownik
    « Odpowiedź #530 dnia: Marca 10, 2011, 16:36:31 »
    Witam mam problem z misją zdobycie Warszawy, a raczej z Pospolitym ruszeniem.
    Otóż każdy w kraju, nieważne co by nie robił, zawsze odpowiada że ma coś innego do zrobienia.
    Kilka razy z ciekawości sprawdziłem co robią przed oraz po i za każdym razem gdy odpoczywał, to po daniu mu listu zaczyna robić coś innego.
    Jak coś mam najnowszy patch 1,36 lub 1,37 bodajże.

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #531 dnia: Marca 10, 2011, 17:49:54 »
    Cóż zawsze tak jest, że ktoś się chodzi albo nie, po prostu ktoś ma farta.
    PS. W OiM najnowszy patch to 1. 017.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #532 dnia: Marca 10, 2011, 18:08:13 »
    Sądząc po numerku mówi o dzikich polach.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Lonester

• Użytkownik
    « Odpowiedź #533 dnia: Marca 10, 2011, 20:52:25 »
    Tak mówię o dzikich polach.

:/ nie ma to jak polska szlachta

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #534 dnia: Marca 11, 2011, 18:59:23 »
    Polepszysz z nimi stosunki to się przyłączą.
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Moczymord

• Użytkownik
    « Odpowiedź #535 dnia: Marca 11, 2011, 19:35:30 »
    Sory za oftop ale do pomocy w DP istnieje specjalny dział.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #536 dnia: Marca 12, 2011, 10:01:59 »
    Czy ktoś wie, jak wyłączyć autorozstrzygnięcie po przegranej bitwie w single player?

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #537 dnia: Marca 13, 2011, 12:25:18 »
    Witam Wszystkich.
    Przegladalem tematy i posty zamieszczone na tej stronce. Wiele osob pytalo o spolszczenie OiM i w dalszym ciagu nie uzyskali odpowiedzi. Moim zdaniem jest to wazna kwestia. Ja na ten przyklad mam wersje angielska - TYLKO i niech mi nikt nie wciska, zebym kupil oryginal, bo mam takowy i chce do tego spolszczenie. Prosze wiec o jasna i klarowna odpowiedz gdzie to spolszczenie moge dostac? Czy nie byloby latwiej zrobic dzial download i umiescic tam wszystko co potrzebne. I PROSZE nie wymadrzajcie sie co to nie Wy i nie naskakujcie na ludzi jak ktos zalozy osobny temat. Szczerze gdyby moderator tej strony mial nad nia wladze to bylby tutaj porzadek. To co sie dzieje na tej stronce wola o pomste. Burdel niesamowity...wiec nie dziwcie sie, ze niektorzy nie potrafia sie tu odnalezc. Jezeli ktos wie co z tym spolszczeniem to prosze o odp prosta np: tak jest spolszczenie tu , lub jak zainstalujesz patch jakistam to bedziesz mial soplszczone.
    Najbardziej wkurzajacy sa cwaniaczki, ktorzy caly bozy dzien siedza przy kompie, napierdzielaja az im sie odlezyny robia i wygladaja jak wielki hamburger i wlasnie przez to, ze tak jest nie chca pomagac innym. Tak na zasadzie "bo on nie ma lustrzycy to mu nie pomoge tylko bede sie wymadrzal na burdelowym forum". ZAL JEST MI TAKICH OSOB. Pozdrawiam normalnych i czekam na odpowiedz.

Offline Araden

• Użytkownik
    « Odpowiedź #538 dnia: Marca 13, 2011, 13:40:19 »
    Skoro chcesz spolszczenie to kup sobie grę po polsku. Nikt się nie bawi w spolszczenie gry która jet po polsku. Na przyszłość radzę najpierw sprawdzić czy takie spolszczenie istnieje, a później kupować angielską wersje.

Offline Pan Vlad

• Użytkownik
    « Odpowiedź #539 dnia: Marca 13, 2011, 17:10:13 »
    Niestety nie mialem zbytniego wyboru w anglii.