Wersja to 1.017 i nie mam nigdy pełnej listy, ani u płatnerza (Odkąd gram, nigdy nie miał ani 1 zbroi) ani u zbrojmistrza, który ma bronie do wyboru tylko jak mam odpowiednią ilość złota.
CO do wątku fabularnego, to wczytałem zapis, poparłem od razu Zagłobę. NIFN, Cara po stronie Króla nie było, musiałeś się pomylić. Po propozycji Zagłoby jak się do Króla przyłączy, oraz po pokonaniu Zagłoby (?? miał 60 husarzy 60 dragonów i ze 100 żołnierzy) Król postanawia zostać władcą absolutnym i albo odmawiamy, a naszym zadaniem jest pokonanie także przekokszonych oddziałów niemieckich, sprowadzonych przez Króla na pomoc (Po tym Zagłoba po raz ostatni daje nam propozycję, jeśli odmówimy, to konieec)
Dobra, wiem, że strasznieee męczę, ale momentami mam ochotę kupić ten karabin 2-lufowy i po wystrzeliwać każdego Atamana, Hetmana, Pułkownika, Setnika, Kniazia, Bojara, Cara, Króla, Radcę, Generała i Murzę.
Jako, że uznałem za niepotrzebną stratę czasu, pokonywanie 3 państwa, grając po stronie RP. Stworzyłem nową postać, tym razem chcąc stanąć po stronie Zaporoża.
Z początku wszystko fanie, standardowe q, walka solo z buntownikami koło Lwowa, w celu nabicia sławy, aż trafiłem na zadanie specjalne, "Tajny Azyl" się chyba nazywało.
Trzeba do wsi pod Kamieńcem pojechać i złoto od starosty odebrać, hasłem ma być zawołanie Kozaków...Wszystko super, pytam się zlecającego o to zawołanie, odpowiada, że "Ogniem i Mieczem". Po drodze spotkałem Murzę Tatarskiego, do którego list miałem zaadresowany (Inne zadanie), list przekazałem i przy okazji także się zapytałem, o owe zawołanie, ten z kolei odpowiedział "Sława". Nieważne, idę do Dunajowców czy jak to się tam nazywa i rozmawiam ze starostą... Za pierwszym razem, odpowiedziałem "OiM" Nie zadziałało, potem "Sława" też nie, wykorzystałem inne dostępne możliwości i nic, tak więc jak rozwiązać tego nieszczęsnego questa?
Edit: Dzięki ;)