Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.  (Przeczytany 187292 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Problemy z OiM - pytania i odpowiedzi.
    « Odpowiedź #555 dnia: Maja 29, 2011, 00:42:56 »
    OiM było moim pierwszym M&B, z którym wiąże ogromny sentyment.
    Na początku zawsze jest ciężko, ale jak już zbierzesz chociaż 10-20 doborowej kawalerii, która w OiM - nie oszukujmy się - jest najpotężniejsza, zatem poszukaj rajtarów, bądź zwerbuj husarię - z niewoli, bądź zostań szlachcicem RP.
    1. Musisz w mieście/zamku/twierdzy z danego państwa mieć rotmistrza, którego uzyskuje się przez dobre stosunki z frakcją, za wykonywanie zadań fabularnych, które w Chanacie Krymskim i Szwecji są niemożliwe.
    2. Waść się dziwisz jak ze szwedami trzymasz, to Pan Zagłoba prędzej by się dał rozciąć i podpalać, niźli pałętać się ze szwedzkim pachołkiem - innymi słowy, musisz wykonywać zadania dla RP.
    3. Cóż walka, walka i walka.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Baldor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #556 dnia: Maja 29, 2011, 08:39:25 »
    Super, dzięki.
    Jeśli chodzi o Zagłobę, to bardziej mi chodziło o jakikolwiek wątek fabularny, logiczne, ze nie będzie chciał mojej pomocy, jak ze Szwedami trzymam ^^ Ale jest kolejny powód, aby następną grę po stronie Rzeczpospolite rozpocząć.
    Btw. trochę głupio, że Khanat i Szwecja nie ma wątku fabularnego, ale nic.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #557 dnia: Maja 29, 2011, 10:29:58 »
    Szwedzi nie mają wątku fabularnego? Dałbym sobie głowe obciąć, że wykonałem dla nich jedno zadanie (przyprowadzenie Clermonta).

Offline Moczymord

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #558 dnia: Maja 29, 2011, 11:48:41 »
    To ci ją obetnę, dla zrozumienia zadanie specjalne nie rozpoczynają fabuł, gram w OiM od premiery i jakoś dotąd ani ja ani nikt inny nie spotkał się z fabułą.
    Btw. trochę głupio, że Khanat i Szwecja nie ma wątku fabularnego, ale nic.
    No faktycznie twórcy mogli by się bardziej do tej gry przyłożyć.
    Zbyt wysoka sygnaturka została usunięta. Tak w ogóle 450 pixeli to chyba nowy rekord

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #559 dnia: Maja 29, 2011, 15:56:59 »
    Szwedzi nie mają wątku fabularnego? Dałbym sobie głowe obciąć, że wykonałem dla nich jedno zadanie (przyprowadzenie Clermonta).

Masz rację, musisz jedynie zachęcić Cleremont'a aby udał się tobą, zamiast do Cara.
    Tak samo jest w Chanacie, gdyżotrzmujemy zadanie aby obronić wioskę Siwasz (mogę się mylić gdyż dawno nie grałem), po jej obrnieniu nie mamy co szukać na Krymie - tatarzy jak szwedzi, przelewa się :D Nie potrzebują pomocy.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #560 dnia: Maja 30, 2011, 09:10:12 »
    Heh, no widzicie jaki ja niedoświadczony ;-)

Generalnie w singla nie praktycznie nie gram gdyż ciupie na multi, więc mój stopień zaawansowania na single to pierwszy miesiąc gry.

Offline Wismerin

• Użytkownik
    « Odpowiedź #561 dnia: Maja 30, 2011, 09:44:10 »
    Witam, w grze mam już około 200 dzień, jestem królem RP i strasznie wkurza mnie zasada rekrutacji jednostek. Mianowicie na całe państwo istnieją tylko 3 miasta w których mogę rekrutować husarię z czego 2 należą do mnie i sam je rozwinąłem pod tym kątem.
    Mam już mnóstwo kasy a nie mogę utworzyć potężnej armii bo nie dość, że trzeba czekać na rekrutacje 4 dni to na dodatek za jednym razem mogę zaciągnąć tylko 3 rekrutów.
    Jest jakiś sposób, żeby jakoś zwiększyć szybkość rekrutacji?

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #562 dnia: Maja 30, 2011, 10:03:25 »
    Aktualnie trwają prace nad "rozgryzieniem" WFAS pod kątem modowania. Myślę, że już wkrótce coś się zmieni.

Offline Seahawk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #563 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:31:11 »
    Mam pytanie: Czy w ogniem i mieczem (podstawce nie w dzikich polach) można kucac? Jesłi tak to jak to zrobic?

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #564 dnia: Czerwca 25, 2011, 19:23:51 »
    Nie, w żadnym M&B sie nie da (oprócz niektórych modów :) )

Hey mam 100 sławy, 9 szacunku, stosunki z Chmielnickim +50, z innymi koło +10. Co zrobic, żeby do nich dołączyć, bądź zostać chociasz najemnikiem? W rzeczpospolitej to sie pyta o questa i wtedy sie pyta cb czy chcesz być nejemnikiem a w zaporoskim? (Ps chodzi o dzikie pola)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2011, 21:54:16 wysłana przez Szyder »

Offline Pan-Miecio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #565 dnia: Czerwca 30, 2011, 09:05:20 »
    witam mam taki problem (jak bylo to sorry) jak np wychodze z karczmy po najeciu jakisch tam pikinierow albo kawalerzystow gra laguje mi sie i wywala na pulpit pokazujac taki komunikat

Runtime Error!

Program: C:\Pogram files\Ogniem i mieczem-dzikie pola\mb-oim.exe

this application has reqested the runtime to terminate it in an unusualy way
    Please contact the appliations support team for more information

z gory dziekuje

Offline robert1234

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Lipca 11, 2011, 20:41:24 »
    Witam mam mały problem w grze mianowicie podczas oblężenia moi ludzie stoją pod murami i czekają jak ich łaskawie wystrzelają i to także działa niestety w drugą stronę :( oblężenie to porażka na razie :(

Pobrałem patch 1014 ale nie chce mi go zaktualizować mimo moich kilku krotnych prób odinstalowania i zainstalowania.

Jeżeli by ktoś wiedział co z tym zrobić to proszę o radę.

Jeżeli ten wątek był to sorki.

Z góry dziękuje.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2011, 22:14:01 wysłana przez robert1234 »

Offline stuki5

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Lipca 16, 2011, 17:56:07 »
    Mam pytanie: Czy w ogniem i mieczem (podstawce nie w dzikich polach) można kucac? Jesłi tak to jak to zrobic?

Niestety NIE!! ;(
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2011, 18:07:39 wysłana przez stuki5 »

Offline 4Kfiatek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #568 dnia: Lipca 25, 2011, 11:14:52 »
    Ja mam taki problem ,że przez 3 dni gra mi pięknie działała, a wczoraj wyskoczyło mi okienko, że musze pobrać dodatkowe biblioteki.
    Jak potwierdziłem wyskoczył bład i tak już zawsze reinstalowałem gre, ale to nic nie pomogło.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #569 dnia: Lipca 25, 2011, 13:32:26 »
    Witam mam mały problem w grze mianowicie podczas oblężenia moi ludzie stoją pod murami i czekają jak ich łaskawie wystrzelają i to także działa niestety w drugą stronę :( oblężenie to porażka na razie :(

Pobrałem patch 1014 ale nie chce mi go zaktualizować mimo moich kilku krotnych prób odinstalowania i zainstalowania.

Jeżeli by ktoś wiedział co z tym zrobić to proszę o radę.

Jeżeli ten wątek był to sorki.

Z góry dziękuje.

Hmm kliknij F3 podczas oblężania, nawet kilka razy (jeżeli masz DP to najpierw F1 póżniej F3