Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124468 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #315 dnia: Lutego 02, 2013, 22:34:19 »
    bluuuff..to za czasów prohibicji..herr moderator
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #316 dnia: Lutego 03, 2013, 15:06:06 »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #317 dnia: Lutego 16, 2013, 14:25:17 »
    Kto nie widział ..niech obejrzy , kawał historii o której nie można zapomnieć.Poza tym mistrzowski scenariusz i reżyseria , najlepsze lata polskiego kina.
    http://www.youtube.com/watch?v=q6dXokgbXek

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #318 dnia: Lutego 16, 2013, 21:02:47 »
    Przedwczoraj TVP wyemitowało całkiem niezły film. "Samowolka" Feliksa Falka. Film o fali w wojsku tuż po transformacji ustrojowej. Krótki, ale bardzo dosadny obraz patologii w armii. Szkoda, że TVP w ramach misji wyemitowała go ok. godziny pierwszej w nocy czasu polskiego.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #319 dnia: Lutego 16, 2013, 21:17:30 »
    Oni go zawsze puszczają o tych porach. Po prostu TVP ma takie a nie inne priorytety. Pomimo tego film jest dobry, ale bardziej wolę "Krolla"

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #320 dnia: Lutego 16, 2013, 21:38:49 »
    Przedwczoraj TVP wyemitowało całkiem niezły film. "Samowolka" Feliksa Falka. Film o fali w wojsku tuż po transformacji ustrojowej. Krótki, ale bardzo dosadny obraz patologii w armii. Szkoda, że TVP w ramach misji wyemitowała go ok. godziny pierwszej w nocy czasu polskiego.
    No tak... "kot" jest niczym...
    Z tego co pamiętam grał tam Gonera. W tamtym roku jakoś, w TVP właśnie, leciał. Skończył się ok. 0:30, więc nie tak późno.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #321 dnia: Lutego 16, 2013, 23:55:36 »
    Obydwa te filmy ..Kroll i Samowolka troche ,,przejaskrawione,,..reżyserowi chodziło tylko o sukces komercyjny i o nic więcej. Byłem we wojsku za czasów komuny , jeszcze służba zasadnicza i z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć,że nie słyszałem o takich przypadkach skrajnego chamstwa i nieposzanowania godności ludzkiej. Owszem ..istniała fala..ale niech zamilcza ci, którzy tego nie przeżyli...co do Falka, szanuje go za 1 film..Wodzirej, niestety..Samowolka czy Kroll to niszowe kino..
    « Ostatnia zmiana: Lutego 17, 2013, 00:06:23 wysłana przez harry »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #322 dnia: Lutego 20, 2013, 13:54:16 »
    Z okazji bieżących wydarzeń postanowiłam przypomnieć sobie film Chrostopha Schrewa "Konklawe". Jest to dramat historyczny. Rzecz się dzieje w 1458 roku. Po śmierci Kaliksta III 18 kardynałów zbiera się w Rzymie aby wybrać nowego papieża. Wśród kardynałów same znaczne nazwiska: Orsini, Piccolomini,  D'Estouteville. Jest też i młody kardynał Rodrigo Borgia. Cały film opowiada o politycznych dysputach, przekupstwach, obietnicach bez pokrycia i zmaganiach frakcji profrancuskiej, prohiszpańskiej i innych. Słowem, brutalna polityka w czystym wydaniu. Oczywiście przedstawione wydarzenia są tylko luźno powiązane z faktami. O tym co naprawdę działo się za zamkniętymi drzwiami możemy się jedynie domyślać.
    Żałuję tylko, że reżyser zrobił z Eneasza Sylwiusza Piccolomini takiego nieokrzesanego gbura. W rzeczywistości był to człowiek dobrze wykształcony, poeta, autor sztuk teatralnych i teolog.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Edmund

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Znany również jako GC.PL.COM
    « Odpowiedź #323 dnia: Lutego 21, 2013, 15:18:27 »
    Helikopter w ogniu o wojnie w Somali
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2013, 20:31:21 wysłana przez Edmund »

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #324 dnia: Lutego 23, 2013, 19:20:38 »
    Miażdżąca scena z miażdżącego filmu, która się adekwatnie odnosi do czasów globalizacji i kultu pieniądza.

http://www.youtube.com/watch?v=Sv7kbtQChJA

Jeszcze chciałbym coś napisać tak apropos filmu, który poleciła beanshee..takie luzne spostrzeżenie, myśle,że katolicy się nie obrażą. wszystko prawda prócz tego... ze zdrowy rozsądek nie można pogodzić z wiarą. Tam gdzie jest zdrowy rozsądek nie może być miejsca dla wiary.. wiara przecież wypełnia to czego umysł nie może pojąć na różnym etapie rozwoju... na obecnym zredukował bogów do kilkuse... to już osiągnięcie^^... Każdy, kto trochę czasu potrafiłby poświęcić na pogłębioną refleksje na myśl o wieczności zrywałby się ze snu zlany ze strachu potem.. wieczne, to niezmienne. Śmierć jest wiecznością, a tę otrzymacie bez tuczenia kogokolwiek... zacznijcie myśleć a pozbędziecie się tumańskiego pasożyta. Natępne konklawe właśnie do tego zmierza, by was bardziej otumanić...AMEN

Najwyższa pora byś nauczył się edytować posty.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2013, 21:28:34 wysłana przez Corleone »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #325 dnia: Lutego 23, 2013, 21:13:37 »
    Wiara w jakiś byt, dogmaty, itp. wywodzące się z jakiejś świętej księgi nie wydaje się zdroworozsądkowa, choć szczerze mówiąc dzisiejsza nauka i jej odkrycia są dla zwykłych ludzi również jak jakieś dogmaty... no ale nie stoi za nimi nieomylny ktoś i jedyna słuszna doktryna(choć pozytywistyczne, scjentystyczne podejście takie niegdyś było...). Poza tym różni są ludzie i dla części w pełni rozsądne jest uznawanie absulutu, patrona, itp.(ale np. dogmatów już nie), więc raczej ciężko powiedzieć, co to jest ten zdrowy rozsądek tak do końca. Jednakże ogólnie "wiara" nie jest sprzeczna ze zdrowym rozsądkiem, w końcu wierzy się w mnóstwo małych rzeczy, zjawisk, czy w ogóle w świat... Inaczej budzilibyśmy się rano pełni wątpliwości o wszystko...

Aha, no i przykro mi Harry, ale ludzie wierzący raczej się obrażą, w końcu to tak, jakbyś mówił im, że nie mają rozumu... :P

A żeby było do tematu... ostatnio widziałem "Poradnik pozytywnego myślenia", świetny film, doskonale wykonany, jedynie końcówka taka raczej typowa. Może sobie zobacz to Harry, przez jakiś czas nie będziesz myślał o Śmierci, co jest Wieczna i Nieunikniona, buuu...

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #326 dnia: Lutego 23, 2013, 21:23:06 »
    Z jednej strony masz racje Huth, jesteś mądrym młodym człowiekiem..w przeciwieństwie do mnie..starego tetryka. Tylko, mnie się nie chce zminiać poglądów i opinii..dla mne empiryzm ..ponad wszystko. Kiedyś też wierzyłem..^^..nie chce już ,,rozpisywać,, na ten temat ..bo i tak 90% populacji tego forum i tak to oleje.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #327 dnia: Lutego 23, 2013, 21:37:28 »
    Heh, od razu tetryka...
    Tak w ogóle to wierzący nie jestem, jakoś nigdy Bozi "nie czułem"... tzn. do takiego stanu uwierzenia, takiego jakby mistycznego zmuszałem się i to się da zrobić... tylko że szybko pojawia się zdziwienie "wtf, przecież to się dzieje tylko w mojej głowie, o kurde..." i znów jest się sam na sam ze swym dziwnym istnieniem.
    Zmienianie własnych poglądów jak rękawiczki jest nierozsądne :P

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #328 dnia: Lutego 23, 2013, 21:59:12 »
    z filmów polecam film Sierota, z seriali Sons of Anarchy

a co do małego off-topicowego wątku o ateizmie, też nie wierze w boga, i wiecie co? nigdy nie wierzyłem. Ludzie myślą że po śmierci będą hasać po chmurkach.. to jest smutne że oni w to wierzą po śmierci nie ma nic i tyle, dlaczego? bo umarliście :D jesteście nowym człowiekiem i tyle tak to sobie wyobrażam, oczywiście nikt nie wie kim był w poprzednim wcieleniu i nie dowie sie nigdy :)

Offline Sefirot

• Użytkownik
    • Piwa: 46
    « Odpowiedź #329 dnia: Lutego 23, 2013, 23:27:20 »
    .
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 21:45:32 wysłana przez Sefirot »
    a to co miało stać się, to już się stało/LSO CMAZ