Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 124426 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #360 dnia: Kwietnia 13, 2013, 16:04:38 »
    Dowód ..eksperymenty z psyche nie prowadzą do niczego dobrego. Świetny ..troche zapomniany film z bardzo dobra obsadą.

http://www.youtube.com/watch?v=oCm_NMU6Phw
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #361 dnia: Kwietnia 20, 2013, 18:29:59 »
    ,,Bydgoszcz, 31 sierpnia 1939 roku. O poranku grupa młodych niemieckich bojówkarzy rozładowuje broń z przycumowanej na kanale bydgoskim barki. Na moście pojawia się patrolujący teren polski policjant. Pada strzał – człowiek w granatowym mundurze stacza się w dół. Policja nie może przeprowadzić rewizji w domach niemieckich bojówkarzy. Nie wolno podsycać i tak napiętej sytuacji w mieście... ,,

Baardzo dobry dramat wojenny...autentyczne wydarzenia przedstawiajace między innymi krwawą bydgoską niedzielę..troche historii dla tych , którzy jej za bardzo nie znają.

http://www.youtube.com/watch?v=kA--2rd60yw
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #362 dnia: Kwietnia 21, 2013, 21:05:15 »
    Wojenna trylogia, najlepsze filmy ..
    Westerplatte
    Wolne Miasto
     Orzeł

kto nie ogladał, niech popatrzy kawał dobrego kina..i kawał naszej historii..

http://www.youtube.com/watch?v=DYEpZ1UvPxA

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Maja 11, 2013, 19:48:24 »
    Odpowiadam sam sobie.

Prawo i Pięść ..film zza żelaznej kurtyny jak kto woli. Warto obejrzeć ..kawał dobrego kina +świetna muzyka Krzysztofa Komedy.

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=lj_P1cW9Snk&feature=fvwp

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #364 dnia: Maja 11, 2013, 21:15:10 »
    Do moich ulubionych filmów należy Dzień Świra, Więzień Nienawiści ( inaczej American History X ), Braveheart, Gladiator, Ostatni Samuraj, Zapach Kobiety, Milczenie Owiec oj długo by wymieniać.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Pocreso

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #365 dnia: Maja 13, 2013, 22:06:52 »
    Moje 3 ulubione AKTUALNIE filmy to:
    Hobbit niezwykła podróż
    Niezniszczalni 2
    Leon Zawodowiec
    cały czas mi się zmieniają ulubione filmy :D

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #366 dnia: Maja 13, 2013, 23:40:52 »
    Hmm w sumie to wypadałoby się odmóżdżyć tymi Niezniszczalnymi... takie kino wprowadza mnie w inny stan świadomości :P

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #367 dnia: Maja 14, 2013, 16:38:00 »
    predatora oglądałem chyba 5 razy i nigdy mi się nie znudził. Obcy 4 był przeze mnie wałkowany co najmniej 4 razy. Po prostu takie filmy można oglądać setki razy, a się nie znudzą - jeśli chodzi o mnie ( przenośnia z tą setką ).
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #368 dnia: Maja 14, 2013, 18:51:38 »
    Hmm w sumie to wypadałoby się odmóżdżyć tymi Niezniszczalnymi... takie kino wprowadza mnie w inny stan świadomości :P

A oglądałeś Komando? :p

Offline huth

« Odpowiedź #369 dnia: Maja 15, 2013, 00:05:48 »
    A oglądałeś Komando? :p
    Jako dzieciak z rodziny robotniczej oczywiście, że kiedyś oglądałem to na Polsacie lub czymś podobnym :P Teraz nie wiem czy dałbym radę. Ale już wtedy od takich filmów z wybuchami wolałem chociażby filmy z Eastwoodem czy Bronsonem.

Ostatnio obejrzałem Misję(i przez to stoczyłem kolejną dyskusję na filmwebie, eh ten internet) - bardzo dobry film oraz Miłość od Hanekego... drugi film jaki od niego widziałem po Białej wstążce... o ile Bw była jak dla mnie zbyt rozwleczona, to w Miłości to dłużyzny i cisza naprawdę pasują i są niezwykle wymowne, film bardzo spokojny i również daje spokój(a pewnie niektórym dobry sen :P).

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #370 dnia: Maja 15, 2013, 01:12:26 »
    Misja, piękny film i wspaniała muzyka Ennio Morricone..))...Huth wrzuć linka z filmwebu chętnie poczytam co tam naskrobałeś..))..Twoje teksty chętnie czytam.

Offline huth

« Odpowiedź #371 dnia: Maja 15, 2013, 08:38:05 »
    No daj spokój, że będziesz moje wypociny z forumowej dyskusji czytał :P Jak chcesz... ale pośle na pw(choć i tak to przecież raz dwa da się znaleźć, no ale mniejsza z tym)

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Maja 15, 2013, 10:51:58 »
    Marnujesz sie Huth, gościu beknął przy sile Twoich argumentów i przestał pisać głupoty na temat tego filmu. Swoją drogą dziwi mnie ,że ludzie którzy mają inaczej ukształtowany sposób ,,odbierania,, tgo świata zaczynają pisać o filmie , którego raczej nie powinni oglądać...bo po kiego grzyba sie przymuszać do tego by pozniej pisać bzdury? Sam jestem ateistą, ale Misja jest przykładem filmu , który przde wszystkim powinni zobaczyć wszyscy wierzący by zrozumieć czym jest prawdziwa wiara przepełniona humanizmem i bezinteresowne wsparcie dla maluczkich tego świata. Tam cos pisał ten gościu o nudzie i dłużyznach..jestem ciekaw jak by ,,zrecenzował,, Czas Apokalipsy, gdzie te symboliczne ,,dłużyzny,, pokazywały beznadzieje sytuacji  i nieuchronną porażke mentalną na którą jest skazany Kurtz. Widać niekórzy sie zatrzymali na kinie akcji czy na gniotach typu Kac Wawa..Także ..tak trzymaj Huth...miło się czyta to co piszesz, nie zmarnuj tego daru w przyszłości.
    « Ostatnia zmiana: Maja 15, 2013, 11:03:22 wysłana przez harry »

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #373 dnia: Maja 15, 2013, 15:50:30 »
    A oglądaliście Waterloo Siergieja Bondarczuka?
    Jedna z większych klap finansowych w historii kina. Ale film warto znać, chociażby ze względu na pokazanie bitwy. Bondarczuk miał zaplecze w postaci Armii Czerwonej. 20 tysięcy soldatów w historycznych mundurach+samodzielna brygada kawalerii robią wrażenie nawet po 40 latach od nakręcenia tego filmu.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Maja 15, 2013, 16:06:03 »
    Dobrze, że wspomniałas Towarzyszko o tych epickich dziełach Bondarczuka, oglądałem chyba wszystkie jego filmy..ale 2 mi szczególnie zapadły w pamięć..Los Człowieka ..Wojna i Pokój. Chociaż te filmy zrobiono za czasów realnego socjalizmu, ale glęboko zapadaja w pamięć...przynajmniej dla mnie..nie sposób o tym świetnym kinie zapomnieć.

http://www.youtube.com/watch?v=3nhzdUMuwyE