Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123817 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #300 dnia: Grudnia 22, 2012, 17:14:45 »
    Device/Null
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2012, 22:14:40 wysłana przez harry »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #301 dnia: Grudnia 22, 2012, 17:40:13 »
    Nie wiem czemu wysnułeś taki wniosek. Akurat teraz Hobbit jest na czasie. Chcesz, to zarzuć temat o ormiańskim kinie offowym, z pewnością jest bardziej ambitne. Ale ja osobiście w kinie szukam rozrywki. Po całym dniu zapieprzania mam ochotę się zrelaksować, oderwać od szarej rzeczywistości. A filmy typu Hobbit, Władca Pierścieni, Indiana Jones etc. idealnie się do tego nadają. Mimo że do bardzo ambitnych nie należą.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #302 dnia: Grudnia 22, 2012, 17:48:10 »
    Device/Null
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2012, 22:14:04 wysłana przez harry »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #303 dnia: Grudnia 22, 2012, 18:04:39 »
    Czyżbyś był miłośnikiem sztuki wyższej, brzydzącym się komercją?
    Też kiedyś przechodziłam przez ten etap. Na szczęście z wiekiem mi przeszło.
    Harrego Pottera można przeczytać w bardzo łatwy sposób. Trzeba tylko pamiętać, dla jakiej grupy jest ta książka skierowana- dla dzieciaków i nastolatków. Tak samo jak Hobbit czy Opowieści z Narnii.
    Co nie oznacza, że mając więcej niż naście lat nie można czerpać przyjemności z takich książek czy filmów. Można, a nawet powinno się. Dla zwykłego odstresowania i resetu mózgu.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #304 dnia: Grudnia 22, 2012, 18:14:39 »
    Device/Null

« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2012, 22:13:07 wysłana przez harry »

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #305 dnia: Grudnia 22, 2012, 18:27:02 »
    Wiesz że filmy czy muzyka które dzisiaj są uważane za klasykę też kiedyś były oceniane przez takich krytyków jak Ty jako czysta komercha?
    Star Wars, The Beatles, Elvis, Iron Maiden, Indiana Jones, Dracula Coppoli i wiele wiele innych. To też komercja. Jak wszystko.
    Teraz są uważane za klasykę. Co będzie klasyką za 20-30 lat, nie wiem. Ale nie mam zamiaru rezygnować z przyjemności pójścia do kina bo ktoś uważa film za komerchę. Po prostu jeszcze nie zdziadziałam na tyle.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #306 dnia: Grudnia 22, 2012, 18:34:46 »
    Device/Null
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2012, 22:12:05 wysłana przez harry »

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #307 dnia: Grudnia 22, 2012, 20:11:01 »
    Nie jestem daleko od komerchy. Żeby być od niej daleko, musiałabym siedzieć w pustelni i żywić się korzonkami.
    Komercja zaczęła się, odkąd pierwszy homo jeszcze nie sapiens sprzedał drugiemu banana za garść muszelek. Nie uciekniemy już od tego. Każda forma sztuki jest nastawiona na zysk. Michał Anioł nie mazał po suficie kaplicy z czystej pasji, tylko za papieskie pieniądze. Ot, taki zawód.
    Nie obraź się, ale mam wrażenie, że wpadłeś w typowy stan ludzi w Twoim wieku. Uważasz, że kiedyś to robili filmy, kiedyś to była muzyka, książki, a dzisiaj to tylko gówno. To normalne. Zawsze ludziom zawsze podoba się bardziej przeszłość. Zwłaszcza jeżeli ta przeszłość jest jednocześnie czasem młodości.
    Ale życzę Ci więcej dystansu i umiejętności cieszenia się z każdej pierdoły.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #308 dnia: Grudnia 22, 2012, 20:22:26 »
    Devive/Null
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2012, 22:11:18 wysłana przez harry »

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #309 dnia: Grudnia 23, 2012, 15:10:19 »
    DEVICE/NULL
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2012, 22:10:12 wysłana przez harry »

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #310 dnia: Grudnia 31, 2012, 22:26:40 »
    Device/Null

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #311 dnia: Lutego 02, 2013, 16:23:18 »
    Dzieło Michałkowa ..,,Spaleni Słońcem,,..próba rozliczenia mrocznych czasów stalinizmu, kiedy to wszyscy byli spaleni i nie bez winy. Genialne kino i pełne dygresji o tych mrocznych czasach.

http://www.youtube.com/watch?v=qiZ0M0Qvp1U

http://www.youtube.com/watch?v=KRiq1hZd_eo

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #312 dnia: Lutego 02, 2013, 21:02:24 »
    Harry, dlaczego usunąłeś treść tamtych postów?
    Teraz wygląda to jak spam, a z beanshee robisz kogoś kto gada ze sobą...
    Ja rozumiem, że forum na takie coś pozwala... ale to jest niefajne.

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #313 dnia: Lutego 02, 2013, 21:18:21 »
    Ignorancie, dawno tutaj nie byłeś...moja kobieta usunęła..))

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #314 dnia: Lutego 02, 2013, 22:28:02 »
    Wiesz... może nie powinienem tak mówić, ale... pilnuj swoją kobietę(o ile to nie jest jakiś bluff)