Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123867 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #285 dnia: Października 23, 2012, 00:43:22 »
    HUtH, już poprawiłem...ostatnie zdanie jest moje..a sam opis w cudzyslowie.

Co do Prometeusza..oczekiwałem wielkiego kina..a wyszło co wyszło. Sam scenariusz jest bardzo uproszczony i podchodzi pod typową komerche.Poza tym sama akcja dzieje się za szybko...i są potężne niedoróbki ..czasy Kubricka i Odyseji 2001 minęły.
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #286 dnia: Października 23, 2012, 01:30:52 »
    Kubrick stworzył wielkie kino, ale w Odysei jak dla mnie na końcu przegiął, no ale to Kubrick... ale jednak nie jest aż tak źle, dzięki Moon... a i Dystrykt 9 czy Księga ocalenia z filmów akcji były świetne, Pandorum w sumie też. No i zekranizowano Drogę, i to w wielkim stylu, choć sci-fi w tym nie ma, a post-apo także nie jest najważniejsze.
    A w produkcji są kolejne adaptacje książkowych hitów: Gra Endera, Neuromancer i Diuna(nie wiem po co znów się w nią pakują, po całkiem niezłych różnych telewizyjnych seriach, ale ok), ciekawe co z tego będzie...

Masz niefajny awatar teraz, btw, ale nie krępuj się, zmień sobie na wersję polską

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #287 dnia: Listopada 13, 2012, 17:05:44 »
    ,,Garść Dynamitu,,- epicka historia pewnego irlandzkiego rewolucjonisty, który ucieka przed prześladowaniami ze swojego kraju i pewnego meksykańskiego rzezimieszka. Dzieło jednego z moich ulubionych reżyserów ..Sergio Leone z przepiękną muzyką Ennio Morricone. Wspaniałe role Roda Staigera i Jamesa Coburna. Ponad 2 godziny genialnego warsztatu reżyserskiego.

http://www.youtube.com/watch?v=N91fqyAzULQ

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&v=TkxLpPXjQe8&NR=1

« Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2012, 17:46:13 wysłana przez dezoo »
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline harry

• Użytkownik
    « Odpowiedź #288 dnia: Grudnia 11, 2012, 12:54:47 »
    Wilcze echa - [1968 Aleksander Ścibor-Rylski] - cały film

Dawne kino PRL, kino akcji które warto zobaczyć..i piękne bieszczadzkie widoki

http://www.youtube.com/watch?v=8R_y8c7NfCw

Offline szakal208022

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Argentum Lupos
    « Odpowiedź #289 dnia: Grudnia 12, 2012, 10:48:19 »
    Na pierwszym miejscu na sto procent stawiam serię "Lord of the Rings" (potem pewnie "Hobbit" tak samo mi się spodoba :) ).
    Niezłe są też "Gwiezdne Wojny".
    Filmami na które również warto zwrócić uwagę są: "Arn the Templar" opowiadający o wyzwolicielu Szwecji(nie jestem pewien czy na pewno Szwecji) i "Żelazny Rycerz(Ironclad)" - Historia templariusza broniącego angielskiego zamku Rochester.

Ale nie tylko takie filmy oglądam :).
    Na przykład "7 Krasnoludków: Historia Prawdziwa", "Gwiezdne Jaja - Zemsta Świrów" i "Noc Żywych Kretynów", to komedie, które niszczą system :D.

Chciałbym też namówić każdego, żeby oglądał różne ekranizacje książek, bo to są często NAJLEPSZE filmy. (Choć niektóre nie są nakręcone jak należy i są niezgodne z treścią książek.)

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #290 dnia: Grudnia 12, 2012, 19:09:40 »
    Arna polecam znaleźć w wersji oryginalnej, szwedzkiej. Wersja angielskojęzyczna jest bardzo okrojona, a przez to trochę nielogiczna. Po prostu z dwóch filmów zrobili jeden.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #291 dnia: Grudnia 13, 2012, 21:04:14 »
    No dobra to może czas przenieść dyskusję na bardziej porządny temat? Mowa o niczym innym jak o najnowszej produkcji twórców Władcy Pierścienia, o filmie pt. Hobbit - Niezwykła podróż. Już jutro w prawie wszystkich kinach (poza polskimi oczywiście) pojawi się ten produkt. Na polską premierę poczekamy sobie jeszcze ponad dwa tygodnie, a dokładnie do 25 grudnia. Jak się okazało z wczorajszego newsa film pojawi się także w wersji z polskim dubbingiem, co jak dla mnie jest porażką, bo... zresztą sami posłuchajcie:

http://www.youtube.com/watch?v=3pPgKtFlc4A

Bilety zaraz rezerwuje, ba dum tssss.

Wybiera się ktoś?

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #292 dnia: Grudnia 13, 2012, 21:13:21 »
    Ja się wybieram. Jak będę miała wolne, to nawet w ten weekend. Czekam z niecierpliwością, bo zwiastuny wyglądają soczyście.
    A z innych nowinek, to robię sobie smaka na Les Miserables- Nędznicy. Duetu Crowe- Jackman nie można przegapić.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #293 dnia: Grudnia 13, 2012, 21:15:31 »
    A tak z czystej ciekawości pojawi się ktoś w Gdańsku na premierze? ;x

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #294 dnia: Grudnia 13, 2012, 22:37:34 »
    btw w ten weekend są urodziny w Heliosie i bilety za dychę

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #295 dnia: Grudnia 13, 2012, 23:12:20 »
    Ja się wybieram. Jak będę miał wolne, to nawet w ten weekend. Czekam z niecierpliwością, bo zwiastuny wyglądają soczyście.
    A z innych nowinek, to robię sobie smaka na Les Miserables- Nędznicy. Duetu Crowe- Jackman nie można przegapić.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #296 dnia: Grudnia 14, 2012, 16:23:43 »
    No. Ja wybieram się na dzisiejszy wieczór filmowy na zestaw: Batman, Nietykalni, Igrzyska Śmierci. Pierwsze dwa tytuły szczególnie mnie interesują, trzeci ujdzie;) Jakie miasta?

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline Valambir

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #297 dnia: Grudnia 16, 2012, 00:06:20 »
    Jak ktoś chce film taki po którym się zes*a to polecam "Naznaczony" , kupa gwarantowana .
    "Jeżeli już macie pić, to pijcie jak Polacy" - Napoleon Bonaparte

Offline MontBlejdowiec

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JESTEM MONTBLEJDCZYK !
    « Odpowiedź #298 dnia: Grudnia 17, 2012, 20:12:08 »
    Władca Pierścieni ( Wszystkie części ) czekam teraz na 4 część o tym Hobbicie :D
    Starcie Tytanów - Bardzo fajny film , polecam
    Gniew Tytanów - To 2 część po Starciu Tytanów , również polecam :D
    Polowanie na Czarownice - Boski film , taki jak lubię :D
    Dziewczyna w Czerwonej Pelerynie - Radzę obejrzeć , nie patrzcie się że to czerwony kapturek bo film jest godny obejrzenia , jest o wilkołaku podpowiem :P
    Królestwo Niebieskie - Jeszcze nie oglądałem , miałem dzisiaj obejrzeć ale czasu nie miałem :/
    Beowulf - Film zrobiony komputerowo ale fajny :D
    Robin Hood - Film o Robin Hoodzie xd bardzo fajny
    300 - Szczerze dawno nie oglądałem , ale cały czas się napotykam na THIS IS SPARTA !!!! :P

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #299 dnia: Grudnia 22, 2012, 14:45:13 »
    No to Hobbit obejrzany. Naprawdę kawał dobrego kina. Krasnoludy świetne (mimo że bardzo odbiegają od stereotypu), Gollum zasłużył na Oskara. Jak to u Jacksona, mamy i patos i trochę lekkiego humoru. Czasem może zbyt infantylnego, ale trzeba pamiętać, jaką książką jest "Hobbit". Ogólnie rzecz ujmując, film wraca do najlepszych, już sprawdzonych rozwiązań z Władcy Pierścieni. No i perfekcja wykonania zachwyca.