Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Filmy na poddaszu  (Przeczytany 123865 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    Odp: Filmy
    « Odpowiedź #375 dnia: Maja 15, 2013, 18:19:45 »
    Hmm, do takich romantycznych filmów na pewno należy dodać Noce i Dnie z wspaniałą muzyką Waldemara Kazaneckiego. To był klasyk.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline beanshee

• Użytkownik
    • Piwa: 175
    « Odpowiedź #376 dnia: Maja 15, 2013, 20:49:53 »
    A jak ktoś lubi długie sekwencje bitwy to polecam Gettysburg z 1993. 3 godziny porządnie zrealizowanej bitwy. Czyste kino wojenne.
    Łowy zaczęte! Bij, kto w Boga wierzy!
    I grzmij: "Bóg, Anglia, król i święty Jerzy!"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #377 dnia: Maja 15, 2013, 23:00:47 »
    Kiedyś muszę się zabrać za te klasyki... nawet Das Boot nie widziałem.
    W ogóle trailery tych filmów Bondarczuka mnie rozłożyły na łopatki, ja tu myślałem, że taki rozmach bitewny dopiero od niedawna był możliwy do zrealizowania(Władca Pierścieni, Królestwo Niebieskie), a tutaj takie coś, wow.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #378 dnia: Maja 16, 2013, 16:25:57 »
    W Związku Radzieckim nie mieli z tym problemu. Brało się kilka tysięcy poborowych et voila. I wygląda to o niebo lepiej niż kopiuj+wklej.
    Co do Waterloo- włoski producent filmu wspominał, że już kilka miesięcy przed rozpoczęciem zdjęć na planie skoszarowano wojsko. Rano, po apelu porannym, szli czwórkami do przebieralni i po kwadransie wychodzili w mundurach historycznych. A potem cały dzień trenowali musztrę wg. regulaminów epoki napoleońskiej i strzelanie z muszkietu.

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #379 dnia: Maja 16, 2013, 20:05:49 »
    Hobbit i LOTR najlepsze ! iron man też fajny
    Follow the damn train CJ

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #380 dnia: Maja 16, 2013, 20:12:02 »
    Hobbit mi się mniej spodobał niż LOTR. Taki mniej poważny.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #381 dnia: Maja 17, 2013, 17:55:18 »
    Wolne Miasto-jedna z części ,,Trylogii Wrześniowej,, ..bardzo dobrze oddana sekwencja obrony poczty gdańskiej. Troche historii wam się przyda.

http://www.youtube.com/watch?v=0EPIui3WVyA
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline segurcia

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #382 dnia: Maja 21, 2013, 12:14:35 »
    Obejrzałem Iron Mana 3 i jak dla mnie film jest poniżej oczekiwań. Spodziewałem się czegoś lepszego i bardziej efektownego zakończenia serii przygód Tonyego Starka

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #383 dnia: Maja 21, 2013, 15:51:37 »
    Czyli to już ostatnia była część Iron Mana? Według mnie pierwsza część o wiele wyżej trzymała poziom niż druga część.

Edit: Mam jeszcze takie dwa pytanie - oglądał ktoś horror Nosferatu - Symfonia Grozy? Słyszałem, że jest jednym z najlepszych horrorów, ale wyszedł on w latach dwudziestych. A Wilczyca? Podobno zrobiona w starym, polskim stylu, ale czy dobra?
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2013, 20:08:43 wysłana przez Skarbnik »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #384 dnia: Maja 21, 2013, 20:37:35 »
    A jakie inne horrory, które są uznawane za "klasyki" widziałeś?
    Dobrze jest zacząć od początków... Sam nie widziałem tego filmu, tylko urywki i klimat jest mocny, choć chyba są też inne wersje muzyczne, więc różnie może być. Ogolnie te nieme arcydzieła mają w sobie "to coś", ale też trzeba trochę się przestawić :)

Offline harry

• Użytkownik
    • Piwa: 21
    « Odpowiedź #385 dnia: Maja 21, 2013, 20:45:43 »
    Skarbnik , Symfonii Grozy nnie widziałem...Wilczyce widziałe..coż można powiedzieć..,jak jestem fanem polskiego kina z epoki realnego socjalizmu to Wilczyca wypada przecietnie. Nigdy nie mieliśmy jakiś predyspozycji do robienia kina grozy ..ten film jest tego przykładem..słaby scenariusz przede wszystkim, troche marna gra aktorów..i ,,niedoróbki,, reżyserskie.

Huth, racja te nieme dzieła nieraz bija na łeb terazniejsze produkcje..))
    "W owym czasie przyjaciel zgubi młotek przyjaciela... A dzieci nie będą wiedzieć, gdzie są rzeczy ich ojców, które ci położyli tam około ósmej wieczorem poprzedniego dnia."

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #386 dnia: Maja 21, 2013, 20:54:02 »
    Oglądałem Symfonie Grozy. W skali straszności jest ponad skalę, ponieważ jest pierwszą taką produkcją nakręconą, do tego dźwięk tak mocno oddziałowywuje na widza, że można się naprawdę przestraszyć swojego cienia. Pomimo tego że ta produkcja będzie miała ponad 100 lat, trzyma w napięciu tak samo jak 3ci egzorcysta. Stare filmy jednak mają w sobie to coś...

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #387 dnia: Maja 21, 2013, 22:30:52 »
    Dziękuje za opinię - oglądałem urywki Nosferatu i muszę przyznać, że coś czułem kiedy htabia stanął w drzwiach.

Offline beanshee

• Użytkownik
    « Odpowiedź #388 dnia: Maja 22, 2013, 16:59:53 »
    Symfonia Grozy ma niesamowity klimat. W dodatku, o ile mnie pamięć nie myli, nie jest już chroniona prawem autorskim, więc można ją zupełnie legalnie obejrzeć za darmo.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Oceń kawałek osoby wyżej.
    « Odpowiedź #389 dnia: Maja 30, 2013, 13:56:39 »
    Dyskusja przeniesiona z wątku "piosenkowego"

Strasznie przehypowana seria (oh, batman...), a muzyka Zimmera raz jest jak typowa nawalanka albo śmiertelnie poważne nudy, a wszystko pełne blockbusterowego patosu , innym razem jest coś przekombinowane, ogólnie nie jestem jego fanem :P A sam film to już w ogóle padaka.
    Ja uważam, że muzyka świetnie dopełnia całą trylogię. Dobrze zgrywa się z momentami w filmie. A co do samego filmu... Nie wiem, co Ci się w nim nie podoba. Wolę obejrzeć Batmana po raz któryś, niż jakiś film sensacyjny z Polsatu, w którym kicz wylewa się z telewizora.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 01, 2013, 21:44:16 wysłana przez HUtH »