Witam. Z tego co wyczytałem okazało się, że na forum jest wielu fanów Gothiców wszelakich, więc pomyślałem, może założę wątek o tej grze, byśmy wszyscy mogli zamieszczać tu pytania, porady, screeny itd. dotyczące tej gry.
Moja historia z nią zacząła się od 1. cześci Gothica. Cóż prawie bym ją przeszedł gdyby nie to, że zawsze zacinam się w świątyni Śpiocha na przyciskach:-(. Może pomożecie? Zaś gdy grałem w dwójkę, to po zabiciu drugiego smoka cały Gothic mi się odinstalował (jakimś cudem), więc gdy straciłem te 3 miesiące grania, na dość długo się do niego zraziłem. Ale po tym, już jakiś rok temu kupiłem sobie Noc Kruka i chciałem znów zacząć przygodę z Gothiciem. Niestety wtedy pojawił się kolejny problem, otóż Gothic grał jeden dzień i na drugi już nie działał, robiłem reinstalki i inne takie rzeczy i zawsze było tak samo. No to się zraziłem (znowu), ale jakiś tydzień temu pomyślałem: nie no 50 zł piechotą nie chodzi, spróbuję jeszcze raz. Było tak samo, ale od czego jest net i fora tematyczne. Tam okazało się, że nie można gry uruchamiać z autostartu, bo się rozstraja i ****. Okazało się, że gdy zaczęłem uruchamiać z ikonki wszystko było dobrze. Wieć jestem teraz w Jarkendarze i mam za zadanie iść do Quahodrona, ale się boję bo to grobowiec, a ja nie lubię grobowców jeśli nie zaproszę kolegów:-( Taaa już brechtajcie. Aha no i mam pytanie, czy ja dobrze myślę, że ten grobowiec znajduje się tam gdzie łazą orkowie i inne jakieś tam zębacze i jeszcze jakieś szczury. Jeśli tak to muszę zrobić górniczą dolinę i zostać paladynem, bo w zbroi pirata i z dobrym mieczem daleko nie zajdę chyba. Aha ostatnie pytanie: czy sądzicie tak jak ja, że przesadzili z tym poziomem trudności w Nocy Kruka? Normalnie na 13 poziomie pokonywałem orka i miałem fajniutką broń, a tu? Normalnie tragedia. Ale też trzeba ich pochwalić za poprawienie paru szczegółów, które wcześniej psuły grę, ot chodźby to, że wszystkie wykute miecze sprzedaje się Haradowi hurtowo, a nie po dwa.
PS. To tyle, też coś napiszcie i w miarę możliwości odpowiedzcie na pytania. Dziękuję.