Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89268 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Emil

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #15 dnia: Maja 05, 2007, 10:12:35 »
    Ok, dzieki Kolba. Wracam do mojej ulubionej części sagi...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #16 dnia: Maja 05, 2007, 12:08:55 »
    Kurde, niestety ja tak utknalem, ze zadna solucja mi nie pomoze... przez to ze ci *** zmienili jedno zadanko z kamieniem ogniskujacym, i trzeba je zdobyc od przemytnikow:/ problem w tym ze do tego trzeba wykonac wszystkie zadania u nich, lacznie z tym polegajacym na handlu z quentinem. Niestety tak sie zdarzylo ze wczesniej juz "odwiedzilem" wesola gromadke i niestety zaden z nich nie przezyl... i teraz siedze i nic nie robie bo nie moge przejsc do kolejnego rozdzialu:/ fuck

Offline Error

• Użytkownik
    « Odpowiedź #17 dnia: Maja 05, 2007, 12:28:21 »
    Przyzwij sobie kamień z konsoli.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #18 dnia: Maja 05, 2007, 13:54:20 »
    znasz komende? bo ja znalezc nie moglem, tu chodzi o ten kamien z kanionu trolla.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #19 dnia: Maja 05, 2007, 14:56:54 »
    znasz komende? bo ja znalezc nie moglem, tu chodzi o ten kamien z kanionu trolla.

Komenda to : insert focus_2

Pozdrawiam,
    Kolba

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #20 dnia: Maja 05, 2007, 16:10:51 »
    Wielkie dzieki, znowu sobie moglem pograc .... tzn do pierwszego crasha:/ po godzinie? No ale odpalam znowu, mod udal im sie wyjatkowo.

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #21 dnia: Maja 05, 2007, 16:25:24 »
    Właśnie, nie wiem dlaczego ta gra jest taka niestabilna. Wyłazi mi prawie co pół godziny :(

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #22 dnia: Maja 05, 2007, 18:04:44 »
    To bylo opisane gdzies, w readme chyba nawet, ze to wina GothicStartera ktory jest bardzo niestabilny, poza tym marvinmode tez dziala ujemnie na stabilnosc. (PS: kolejny crash:/)

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #23 dnia: Maja 05, 2007, 20:01:57 »
    Gra ktoś pradawnymi? No bo ja nie wiem jak się teleportować do Kolonii z wyspy. Zabiłem już Uriziela i wziąłem głowę maga ale żadne teloporty mi nie działają. Many mam na full...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #24 dnia: Maja 05, 2007, 20:31:18 »
    jeszcze nie lazlem zabijac uriziela, na razie gram glowny watek i jestem w 4 rozdziale. Apropo, robiliscie to zadanie ze spotkaniem hirosow w gorskiej twierdzy? polega ono na czyms? bo jak dolazlem tam z diego to wlasciwie wszyscy caly czas stoja i nic nie robia.

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #25 dnia: Maja 06, 2007, 10:18:56 »
    Spotkanie rozpoczyna się o 20 a kończy o 6. W tym czasie będą z nami gadać.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #26 dnia: Maja 06, 2007, 12:10:42 »
    I ty tak wlasnie miales? hmm moze u mnie wystapil bug, bo zaden z nich nie mial zadnego dialogu, dopiero Lester o 0.00 zaczal polykac ognie do 2.00 a pozniej po staremu, stoja i nic nie robia...

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #27 dnia: Listopada 04, 2007, 14:52:09 »
    Witam. Z tego co wyczytałem okazało się, że na forum jest wielu fanów Gothiców wszelakich, więc pomyślałem, może założę wątek o tej grze, byśmy wszyscy mogli zamieszczać tu pytania, porady, screeny itd. dotyczące tej gry.
    Moja historia z nią zacząła się od 1. cześci Gothica. Cóż prawie bym ją przeszedł gdyby nie to, że zawsze zacinam się w świątyni Śpiocha na przyciskach:-(. Może pomożecie? Zaś gdy grałem w dwójkę, to po zabiciu drugiego smoka cały Gothic mi się odinstalował (jakimś cudem), więc gdy straciłem te 3 miesiące grania, na dość długo się do niego zraziłem. Ale po tym, już jakiś rok temu kupiłem sobie Noc Kruka i chciałem znów zacząć przygodę z Gothiciem. Niestety wtedy pojawił się kolejny problem, otóż Gothic grał jeden dzień i na drugi już nie działał, robiłem reinstalki i inne takie rzeczy i zawsze było tak samo. No to się zraziłem (znowu), ale jakiś tydzień temu pomyślałem: nie no 50 zł piechotą nie chodzi, spróbuję jeszcze raz. Było tak samo, ale od czego jest net i fora tematyczne. Tam okazało się, że nie można gry uruchamiać z autostartu, bo się rozstraja i ****. Okazało się, że gdy zaczęłem uruchamiać z ikonki wszystko było dobrze. Wieć jestem teraz w Jarkendarze i mam za zadanie iść do Quahodrona, ale się boję bo to grobowiec, a ja nie lubię grobowców jeśli nie zaproszę kolegów:-( Taaa już brechtajcie. Aha no i mam pytanie, czy ja dobrze myślę, że ten grobowiec znajduje się tam gdzie łazą orkowie i inne jakieś tam zębacze i jeszcze jakieś szczury. Jeśli tak to muszę zrobić górniczą dolinę i zostać paladynem, bo w zbroi pirata i z dobrym mieczem daleko nie zajdę chyba. Aha ostatnie pytanie: czy sądzicie tak jak ja, że przesadzili z tym poziomem trudności w Nocy Kruka? Normalnie na 13 poziomie pokonywałem orka i miałem fajniutką broń, a tu? Normalnie tragedia. Ale też trzeba ich pochwalić za poprawienie paru szczegółów, które wcześniej psuły grę, ot chodźby to, że wszystkie wykute miecze sprzedaje się Haradowi hurtowo, a nie po dwa.

PS. To tyle, też coś napiszcie i w miarę możliwości odpowiedzcie na pytania. Dziękuję.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2007, 14:53:54 wysłana przez Kasparus »

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #28 dnia: Listopada 04, 2007, 14:58:42 »
    Hmm, o ile mnie pamięc nie myli o Gothicku był już jeden temat, więc nie widze sensu aby był jeszcze jeden. Ja też jestem fanem Gothicka ale bez przesady ;p
    Następnym razem przed stworzeniem nowego tematu sprawdż czy już taki nie istnieje (opcja Szukaj, na przykład)

Offline Gedus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #29 dnia: Listopada 04, 2007, 15:02:35 »
    http://mountblade.info/forum/index.php?topic=352.0 ..... -.-

Heh, ale go potraktowaliscie... ale swoja droga, oby tak dalej przynajmniej nie musze sam szukac czy temat byl czy nie byl, i zostaje mi tylko go zamknac;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2007, 16:21:35 wysłana przez [POD]J@$ON »