Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria GOTHIC  (Przeczytany 89276 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: Seria GOTHIC
    « Odpowiedź #30 dnia: Listopada 04, 2007, 16:27:16 »
    Było tak samo, ale od czego jest net i fora tematyczne. Tam okazało się, że nie można gry uruchamiać z autostartu, bo się rozstraja i ****. Okazało się, że gdy zaczęłem uruchamiać z ikonki wszystko było dobrze.

....... uygh? nie wiem co o tym myslec.... :(

EDIT: acha, co do reszty pytan to odpowiedzi powinienes znalezc w solucjach w jednym z polskich serwisow gothica (a pare ich jest...) W razie czego zapraszam do podanego wczesniej watku.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2007, 16:31:51 wysłana przez [POD]J@$ON »

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #31 dnia: Listopada 04, 2007, 20:23:43 »
    A więc najpierw się wtłumaczę: wpisałem w wyszukiwarce Gothic, ale niestety załorzyciel tego tematu wpadł na genialny pomysł by napisać nazwę topicu wielkimi literami i niestety nic mi nie znalazło. Aha, a co do moich pytań w poprzednim temacie to szukałem odpowiedzi w solucjach, ale czasem wydaje mi się, że są one pisane przez kogoś kto w Gothica w ogóle nie grał i nie mogłem zanleźć tam rzadnej sensowniejszej wypowiedzi. Tak więc dalej utrzymuję prośbę o odpowiedź. Aha, mam jeszcze jedno pytanie, które dołączam do poprzednich: gdy przynoszę książkę rachunkową Lechmara tej pani co stoi tam, gdzie można się przespać za darmo, ona daje mi klucz i wytrychy. A więc do czego ten klucz, bo ani do jednego wejśćia do gildii złodziei, ani do drugiego nie pasuje więc.... Aha, ostatnie pytanie: zawsze wpakowuje Nagura do więzienia, ale niestety pech chciał, ze najpierw odniosłem paczkę Baltramowi, a później poszedłem zakapować do Andre i..... nie mogłem! Jak mam bez Atilly dostać się do gildii? Dziękuję za odpowiedź.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #32 dnia: Listopada 11, 2007, 20:51:47 »
    http://forums.taleworlds.net/index.php/board,37.0.html

Wygląda na to że w marcu następnego roku wyjdzie Gothic 4. Ja tam jednak temu nie wierzę bo premiera na pewno opóźni się o kilka lub nawet kilkanaście miesięcy...

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #33 dnia: Listopada 11, 2007, 20:55:02 »
    A ja wierze, bo gry teraz sie produkuje tasmowo, a nie tak jak kiedys:/ Kurde pamietam jak premiera gry to bylo jakies wielkie wydarzenie a teraz nastala era konsumpcji i wszystko jest nijakie:/

Poza tym juz wczesniej zapowiadano powstanie gothica, w dodatku pod skrzydlem innego studia.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Listopada 16, 2007, 14:03:08 »
    Ja to si z tego powodu smucę. Po 1. nie skończyłem żadnej części Gothica (w 1. zacięłem się na przyciskach w sali śpiocha, a 2. gonię, zaczełem jakiś miech temu) Po 2. Gothic 3. mi niestety nie wejdzie, a na jakiś nagły dopływ kasy się nie zapowiada :(. Po 3. Gothic bez Piranha? To się chyba nie uda...

Offline Pavlos

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:42:30 »
    Ja osobiscie przeszedlem dwie czesci gothica chyba kazda postacia jaka jest grywalna... jest to jedna z najlepszych gier w jakie kiedykolwiek gralem. Jedynie nie gralem w Gothica 3 gdyz moj zlomek na to nie pozwala :(
    Walczymy z alkoholizmem - pijemy więcej, aby inni mieli mniej =]

Offline Ike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 14, 2008, 19:05:02 »
    A ja jednak myśle że system walki jest dużo lepszy w gothicu niż w M&B... powiedziec wam dlaczego ?
    Otóż, w Gothicu ma się jako taką dużo większą swiadomośc walki i jest dużo więcej combo zresztą wogóle są, choc oczywiscie brakuje wierzchowców a w M&B tylko 4 różne ataki i to nie każdą bronią (choc cieżko byłoby wymyślec kombo do kopii)
    (żeby nie było to porównuje Gothic I i II z M&B v8.0.8)
    !!! FOR THE HORDE !!!

Offline Misiumen

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Lutego 14, 2008, 21:22:28 »
    Nikomu bym Cie nie polecil jako znawcy really ;D Gothic to zwykle RPG stworzone wg mnie bez jakichkolwiek ambicji,
    Oblivion przy tym to cudenko (a tez swietny IMO nie jest). M&B to symulator walki majacy zapedy rPG-owe raczej, bo rasowy erpeeg to nie jest (chocby brak fabuly).

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #38 dnia: Lutego 16, 2008, 09:51:13 »

Otóż, w Gothicu ma się jako taką dużo większą swiadomośc walki i jest dużo więcej combo zresztą wogóle są,

Kombosy? Gdzie? Jaką świadomość? W Gothicu mam tylko świadomość tego, że muszę szybko naciskać wsady, żeby przeciwnik nie zdążył mi sieknąć. Nie ma porównania. Gdybyś z M&B porównał pod względem systemu walki np. Severance albo Die by the Sword to się zgodzę - jeśli Gothica...no way.

Offline Ike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Lutego 16, 2008, 13:52:42 »
    gdybym się opierał tylko na twoim poście powiedziałbym że nigdy niewidziałeś gothica i niechce mi się już o tym pisac (o gothicu)
    !!! FOR THE HORDE !!!

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #40 dnia: Lutego 16, 2008, 15:58:24 »
    Gothica 1 i 2 skończyłem dawno temu, toteż moje słowa nie są bez uzasadnienia. Kombosy to chyba sobie tylko wyobrażasz (no chyba że tak nazywasz siekanie z różnych stron). Jeśli chodzi o system walki to lepszy od M&B mają tylko dwie wspomniane przeze mnie powyżej pozycje.

Offline Pavlos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Lutego 19, 2008, 22:57:33 »
    (no chyba że tak nazywasz siekanie z różnych stron).

to oznacza ze nie pakowales w statsy do broni... jak siekasz w te i we wte to grasz na poziomie mojego 10 letniego kuzynka ;] no ale nie oszukujmy sie. Widocznie nie wpakowales w bron jedno i dwureczna XD
    Walczymy z alkoholizmem - pijemy więcej, aby inni mieli mniej =]

Offline Ike

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Lutego 20, 2008, 23:21:02 »
    Żal
    naszła mnie wizja siedzącego puzoniksa grającego w Gothica i jak z fista bije w orka :P lol

Dziecko, nie będę się z tobą przegadywał. Raz: naucz się mojego nicka. Dwa: z "żal" i "lol" wracaj na tibię.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2008, 00:41:06 wysłana przez Puzonix »
    !!! FOR THE HORDE !!!

Offline kania92

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Lutego 21, 2008, 15:35:06 »
    Kombosy? Gdzie?
    puzon sa, w M&B sa zwykle ataki w gothic-u masz np obrot
    chyba zapomniales o gothic-u
    W Gothicu mam tylko świadomość tego, że muszę szybko naciskać wsady, żeby przeciwnik nie zdążył mi sieknąć
    mozna sie pobawic i utrudnic zabawe
    w M&B tez niekiedy jest tak ze trzeba szybko wciskac klawisze zeby nie zginac
    a i pamietaj m&b to nie to samo co gothic, moze sie doczekamy kombosow

Ten, kto nie szanuje i nie ceni przeszłości, nie jest godzien szacunku terażniejszości
    ani nie ma prawa do przyszłości.

Józef Piłsudski

Offline Puzonix

• Użytkownik
    • Constable Hater
    « Odpowiedź #44 dnia: Lutego 21, 2008, 16:13:51 »
    Kombosy? Gdzie?
    puzon sa, w M&B sa zwykle ataki w gothic-u masz np obrot
    chyba zapomniales o gothic-u
    W Gothicu mam tylko świadomość tego, że muszę szybko naciskać wsady, żeby przeciwnik nie zdążył mi sieknąć
    mozna sie pobawic i utrudnic zabawe
    w M&B tez niekiedy jest tak ze trzeba szybko wciskac klawisze zeby nie zginac
    a i pamietaj m&b to nie to samo co gothic, moze sie doczekamy kombosow

Ok, tylko że kombos kojarzy mi się z serią wyprowadzanych po sobie ataków, które w sumie zadają gigantyczne obrażenia. I dlatego utrzymuję, że w Gothicu kombosów jako takich nie ma (jakkolwiek obrót nie czyni ataku kombosem). A co do M&B - to nie jest zręcznościówka, tylko imho symulacja, więc kombosów nie potrzeba.