Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieoficjalne spolszczenie M&B  (Przeczytany 165186 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Józef Sztacheta

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    Odp: spolszczenie
    « Odpowiedź #255 dnia: Września 21, 2008, 22:57:49 »
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2008, 23:01:31 wysłana przez Józef Sztacheta »

Offline Zagiel

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #256 dnia: Września 22, 2008, 16:12:15 »
    Dzięki wielkie za spolszczenie, od wersji 0.903 nie grałem w M&B czekając na 1.0 a tu już widzę że nowsza sie pojawiła :) , jak znajde jakieś błędy odrazu wrzuce screeny.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #257 dnia: Września 22, 2008, 17:39:39 »
    Na arenach możesz zostać ogłuszony prze Wojownika >W<iszcz. Dążę do tego, że moim skromnym zdaniem powinien się nazywać Mistrz, nie Wiszcz. Dzięki.
    °°° Gras Porasta Mury Mego Miasta, Nielegalna Plantacja Zielonego Chwasta °°°

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Arkito

• Użytkownik
    « Odpowiedź #258 dnia: Września 23, 2008, 11:09:09 »
    Niektóre opowieści bohaterów w gospodach nie są spolszczone. A to się czasem przydaje dla laików którzy nie wiedzą do czego dany bohater może się nam przydać.

Przecież Daedalus mówił, że to jest nie skończone, przejrzyj sobie kilkanaście postów wcześniej rozmowę to zobaczysz

EDIT:Przecież nie mam pretensji tylko mówie co jest jeszcze niespolszczone. A wcześniejsze posty czytałem i wiem o tym.

Edytuj posty.
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2008, 15:23:32 wysłana przez Arcylisz »
    Taki jest losu żart ponoć że nawet jeśli się topisz to możesz spłonąć ;p

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #259 dnia: Września 23, 2008, 15:50:17 »
    Dzięki wszystkim za dobre słowa. ;)
    http://img225.imageshack.us/my.php?image=beztytuuld7.jpg
    http://img221.imageshack.us/my.php?image=beztytuumd0.jpg
    Takie tam drobne, nic nie znaczace błędy...
    Poprawiłem wszystkie trzy błędy. Dzięks.
    Na arenach możesz zostać ogłuszony prze Wojownika >W<iszcz. Dążę do tego, że moim skromnym zdaniem powinien się nazywać Mistrz, nie Wiszcz. Dzięki.
    Było "Wistrz", nie "Wiszcz". :P Musiałem się pomylić, jak zmieniałem wszystkim jednostkom kolejne człony nazwy z małych na wielkie litery.  Poprawione.

Proszę nie zgłaszać błędów, o których istnieniu już wiadomo, czyli powyższych plus:
    - opowieści bohaterów
    - odpowiedzi królów na pytanie o pretendentów do tronu
    - tekstów ze stanu spoczynku - retire (i tak nikt z tego nie korzysta, więc sobie darowałem na razie :P)
    - FAQ w menu początkowym
    - imobitu "champion" dla koni (mogą się pojawić jeszcze dwa inne dla koni i jeden "superb" dla przedmiotów, ale ja ich nie widziałem, więc chyba nie zostały do gry wprowadzone)
    - steppe armor
    - tekstów seneszala, którego i tak nie ma
    - tekstów wójta odnośnie zadania z polowaniem na rabusi i odzyskaniem przedmiotów (z tego co pamiętam, zostało to usunięte i nie trzeba przynosić z powrotem żadnych dóbr, tylko ich najzwyczajniej w świecie zabić)

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    Problem ze spolszczeniem
    « Odpowiedź #260 dnia: Września 24, 2008, 03:52:05 »
    Otóż Panowie mam mały problem z nowym spolszczeniem pod wersje 1.003. Proszę, sami osądźcie

Tutaj opisuj wszelkie problemy ze spolszczeniem
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2008, 10:28:06 wysłana przez Arcylisz »

" Una mors est tragoedia, milia sunt numeratio. " Iosif Wissarionowicz Dżugaszwili

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #261 dnia: Września 24, 2008, 14:52:14 »
    Trochę więcej danych by się przydało. Np. czy na pewno masz wersję M&B 1.003, a nie starszą. Czy na pewno instalowałeś nowe spolszczenie 0.8 i czy sam proces instalacji dobrze przebiegł. Sprawdź, czy utworzyły się odpowiednie foldery i czy nie są one puste (mount&blade/languages/pl [3 pliki] i mount&blade/modules/native/languages/pl [13 plików]). Spróbuj też rozpocząć nową grę i zobacz co się wtedy będzie działo. No i wreszcie - czy tylko z tymi tekstami jest kłopot (zerknij do "zadania" i posprawdzaj wszystkie zakładki, zobacz co tam ciekawego się napsuło).

Edit: nie podobają mi się też kolory jednostek. Na pewno jest to czysty Native? Nie instalowałeś czasem jakiegoś moda, lub nie grzebałeś może w plikach modułu?
    « Ostatnia zmiana: Września 24, 2008, 14:54:50 wysłana przez Daedalus »

Offline tul

• The Deluge dev
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Problem ze spolszczeniem
    « Odpowiedź #262 dnia: Września 24, 2008, 15:01:42 »

Taki efekt się otrzymuje, jeżeli w 'module.ini' ustawimy 'show_party_ids_instead_of_names' na '1'.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #263 dnia: Września 24, 2008, 15:04:33 »
    Czyli jednak grzebał, albo instalował coś. Sam sobie winien. ;P

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #264 dnia: Września 24, 2008, 17:49:06 »
    Daedalus, bardzo Ci dziękuję, za pracę spędzoną przy tym spolszczeniu. Jest świetne. Wystarczy poprawić kilka błędów, oraz literówek i praca ukończona. Historie też oczywiście. Znalazłem po krótkiej grze błąd na arenie "Wojownik Wistrz został ogłuszony przez Zwykły Wojownik" i na razie to wszystko. Jeszcze raz dziękuję.
    Pozdrawiam.
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Arathorn

• Użytkownik
    • 5'nizza
    « Odpowiedź #265 dnia: Września 24, 2008, 20:06:26 »
    Cr3d0 fajnie, że wgłębiasz się w temat z sercem. Popatrz kilka postów wyżej apropo 'Wistrza'.

Co do problemu, to reinstalacja lekiem na wszystko =) Jednak przed dokonaniem jej wszystko sprawdzałem po kilka razy. O dziwo nie zauważyłem jakichkolwiek błędów. Dobrze zainstalowane, brak przeróbek z mojej strony, a jednak tak to wyglądało.

Co do koloru jednostek, to były to po prostu bandy, które musiałem unieszkodliwić według zaleceń burmistrza miasta. Krócej mówiąc quest =)

Tak więc sprawa załatwiona. EOT

Offline radorf

• Użytkownik
    « Odpowiedź #266 dnia: Września 25, 2008, 01:10:44 »
    Gratuluję, moim zdaniem, bardzo udanego spolszczenia. Mam drobniutką propozycyjkę, co do dwóch pozycji w pliku item_mdifiers dotyczącą koni:
    Primo: lame przetłumaczyłbym jako ochwacony(wykastrowany(w różne miejsca konik może obrażenia przyjąć)).
    Secundo: swaybacked - kulawy.

Powodzenia.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #267 dnia: Września 25, 2008, 07:03:20 »
    Jest dobrze tak, jak jest. Gram bez spolszczenia, ale tam chyba jest lame- słaby, więc dobrze. Poza tym konie robią się "lame" jak padną w bitwie, a Ty chyba nie myślisz, że żołnierze, którzy go powalili obcinali mu... no wiesz. Moim zdaniem konie powinny znikać z eq, ale to już inna sprawa. I jeszcze dodam, że wykastrowane konie biegałyby tak jak każde inne konie no chyba, że kastracja przebiegałaby mniej humanitarnie, ale z drugiej strony ogiery zawsze miały większą wartość bojową, bo były bardziej eee no nie wiem jak to ująć "grożne, napalone" i biegły za przywódcą stada, a klacze nigdy by nie zaszarżowały na tłum ludzi, więc nie wiem jak by się zachował koń bez swojego "sprzętu". Tak czy inaczej Lame przetłumaczony jako słaby jest jak najbardziej w porządku. A teraz będzie głupio jeżeli jednak nie jest przetłumaczony jako słaby :D
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Messer

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #268 dnia: Września 25, 2008, 09:04:54 »
    a w wersji najnowszej występuje tajemnicza postać Wielkiego Wistrza :-D

Offline Emil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #269 dnia: Września 25, 2008, 11:05:36 »
    a w wersji najnowszej występuje tajemnicza postać Wielkiego Wistrza :-D

A ja gratuluję Tobie wspaniałej bystrości umysłu...

Daedalusie (chyba dobrze napisałem), dziękuję Ci za trud, który wkładasz w swoją pracę. Niestety, na razie raczej nie będę mógł skorzystać z Twojego spolszczenia. Mam 34 lvl i nie chce mi się za bardzo wszystkiego rozpoczynać od początku. Ale i tak respect ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 25, 2008, 11:46:52 wysłana przez Emil »