No to tłumaczenie mam za sobą. Najnowszą wersję spolszczenia (0.9) możecie pobrać stąd:
Nie instalować na wcześniejsze/późniejsze wersje Mount&Blade, bo instalator podmienia niektóre pliki w Native (tworzy kopię zapasową i przywraca ją, gdy odinstaluje się spolszczenie)! Nie radzę też grzebać przy nowo utworzonym katalogu „backup_pl”, jeśli po odinstalowaniu spolszczenia chcecie, by gra Wam prawidłowo działała.
Co do zmian:
- wszystko jest już przetłumaczone
- wprowadziłem zmiany w nazwach jednostek (btw: dzięki za pliczek, TomAschek. Kilka rzeczy bezczelnie od Ciebie zerżnąłem ;) )
- naprawiłem przekonywanie lordów do przyłączenia się do buntu (w oryginale źle były przypisane zmienne tekstowe i czasami gdy odpowiedź była negatywna, to wyświetlał się tekst pozytywny [i vice versa])
- poprawiłem całą masę literówek i sporo wypowiedzi
- dodałem tłumaczenie dla minimoda „Unique Armoury 0.85”, więc jeśli zainstalujecie go sobie do Native, to wyświetlą się polskie nazwy przedmiotów
Teraz biorę się za poprawki i przygotowywanie zmian w skryptach, które będę mógł wprowadzić po ukazaniu się nowego module system.
Pozdrawiam,
Daedalus