Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nieoficjalne spolszczenie M&B  (Przeczytany 165095 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: spolszczenie
    « Odpowiedź #345 dnia: Listopada 08, 2008, 13:03:39 »
    Dwa razy kliknąć. :D

Edit: Aha, potem trzeba jeszcze parę razy kliknąć "Dalej", potem "Zainstaluj" i "Zakończ". :P
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2008, 13:05:54 wysłana przez Daedalus »

Offline AcidWeb

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #346 dnia: Listopada 08, 2008, 20:08:41 »
    Witam,

mam dziwny problem z M&B. Po zainstalowaniu spolszczenia w grze zaczynają dziać sie dziwne rzeczy. W obozie treningowym cele strzelnicze pojawiają się zawsze zaraz koło białej linii (Niezaleznie od wybranej odleglosci), trening jest zawsze nieudany niezaleznie od ilosci zniszczonych celów, podczas potyczek na arenie nie musze nikogo zabić by wygrać (Licznik wymaganych zabić na starcie jest zerem), czasami po zakonczeniu areny pojawiam sie na jakims polu bitwy - TAB przerzuca mnie do ekranu opcji w miescie. Zapewne jest tego więcej ale za mało grałem by coś zauwazyć :)

Reinstalowałem grę, rozpoczynałem rozgrywkę przez/po wgraniu spolszczenia itp. Problemy zawsze występuja PO zainstalowaniu spolszczenia.

Wersja: 1011. Ściągam teraz 1010 i zobacze czy dzieje sie to samo.

EDIT:

nvm. 1010 działa dobrze.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2008, 21:24:16 wysłana przez AcidWeb »

Offline Amon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #347 dnia: Listopada 08, 2008, 23:53:26 »
    To prawda, nie działa poprawnie na wersji 1.011. Po odinstalowaniu spolszczenia wszystko wraca do normy.

Pozdrawiam.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #348 dnia: Listopada 09, 2008, 00:57:47 »
    Ok, dzięki za info. Zainstalowałem sobie 1.011 i faktycznie sporo się różni od 1.010. Błędy były spowodowane tym, że spolszczenie podmieniało niektóre pliki. W 1.010 są one oparte o nowy module system, zaś w 1.011 są bliższe tym z 1.003, by lepiej działały z save'ami ze starszych wersji.

Przygotowałem osobne spolszczenie dla 1.011, które powinno działać bez problemu (nie działa z 1.010!!!). Przed instalacją należy odinstalować stare spolszczenie.

Spolszczenie dla 1.010 jest nadal pod starymi linkam.

Ja osobiście radzę przesiadać się na wersję 1.010. Zwłaszcza jeśli ktoś ma zamiar rozpocząć nową grę, to nie ma sensu instalować 1.011. Spolszczenie na 1.011 nie będzie już raczej rozwijane, bo to wyjątkowo uciążliwa robota (wszystko muszę ręcznie przekopiowywać z wersji 1.010). Ponadto module system działa doskonale z 1.010, więc jeśli ukażą się jakieś mini-mody poszerzające możliwości modułu Native, to najprawdopodobniej właśnie pod tą tylko wersję. Paradoksalnie 1.011 jest tak naprawdę wersją starszą, mimo wyższego numerku.

Edit: Jeszcze raz proszę o aktualizację na stronie głównej i podanie linków zarówno do spolszczenia dla 1.010, jak i 1.011 (z zaznaczeniem, że nie są wzajemnie kompatybilne). Przepraszam za wynikłe zamieszanie.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2008, 01:00:28 wysłana przez Daedalus »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #349 dnia: Listopada 10, 2008, 10:20:53 »
    Mam pytane:
     Czy da się podstawić to spolszczenie do wersji pudełkowej ( jak się nie myle to chyba wersja 1.01 jak nie to niech mnie ktoś poprawi)? Acha a jeśli to nie jest 1.01 to którą wersję spolszczenia instalować.

Offline Kaldraug

• Użytkownik
    « Odpowiedź #350 dnia: Listopada 10, 2008, 19:07:50 »
    A skąd wziąć spolszczenie do 1.003? Bo tutaj ani na waszej stronce go nie widzę :(.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #351 dnia: Listopada 10, 2008, 20:06:36 »
    Dwa posty wyżej (jak i przy każdym moim poście) jest taki tekst, który zapewne bardzo łatwo przegapić, bo jest napisany WIELKĄ CZCIONKĄ i na CZERWONO. Widnieje tam napis "Spolszczenia do Mount&Blade". Gdy się nań kliknie, to wyskakuje nowa stronka, z aktualnymi spolszczeniami i kilkoma katalogami. Wśród tych tych katalogów - co też łatwo przeoczyć, bo jest ich przecież mnóóóóóóóstwo - znajduje się folder "stare spolszczenia". Teraz będzie niespodzianka - spolszczenie do 1.003 znajduje się właśnie tam. Tadaaaaaa!!!

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #352 dnia: Listopada 13, 2008, 11:13:34 »
    Jak by ktoś miał jakieś teksty angielskie do spolszczenia to jestem tłumaczem :)

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #353 dnia: Listopada 13, 2008, 22:25:35 »
    Wypalilem ladnie plyte gra+dozbrojenie(mody i spolszczenie) a tu 2 zonki. 1.011 gorsza od 1.010 a spolszczenie z http://www.mountblade.info/ ktore powinno wedle nazwy dzialac z 1.011 niestety nie dziala. :(
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #354 dnia: Listopada 13, 2008, 22:36:21 »
    Fakt, teraz sprawdzałem i ta wersja na www.mountblade.info jest błędnie podpisana jako przeznaczona dla 1.011 (w rzeczywistości jest pod 1.010). Ale to już nie moja działka, nie ja uploaduję i opisuję tam pliki. :P Linki do odpowiednich wersji masz albo w moim podpisie, albo w prawym górnym rogu forum, albo na stronie głównej.

Offline el_hombre_loco

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #355 dnia: Listopada 13, 2008, 22:48:45 »
    ''- odmiany!!! Dzięki zastosowaniu module system mogłem wprowadzić dodatkowe wartości w niektórych skryptach, menusach i dialogach, co pozwoliło mi rozwiązać wiele błędów z polskim odmienianiem wyrazów.''

Wspominales ze 1.011 ma starszy 'module system' czyli to powyzsze usprawnienie w 1.011 nie jest obecne? Wlasnie dostaje p***lca nie mogac sie zdecydowac na ktoras wersje gry.Dobija mnei perspektywa sciagania 1.010 teraz :PP
    « Ostatnia zmiana: Listopada 13, 2008, 22:51:02 wysłana przez el_hombre_loco »
    dancer,feint spam noob, hammer time biacz

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #356 dnia: Listopada 14, 2008, 14:34:32 »
    Spolszczenie obecnie jest niemal identyczne dla obu wersji. Chodziło o to, że w przypadku 1.011 musiałem ręcznie przeklejać w plikach tekstowych pojedyncze skrypty lub ich części, a było z tym sporo żmudnej roboty. Wątpię, by chciało mi się to kiedykolwiek powtarzać i dalej rozwijać spolszczenie dla 1.011 (poprawki w spolszczonych tekstach może i będą, ale nie będzie nowych zmian w skryptach, czyli większej ilości odmian), jeżeli nie ukaże się module system dla 1.011.

Jeśli nie masz wcześniejszego save'a, z którym nie możesz się rozstać, to ja proponuję wybrać 1.010. Wersja 1.011 została przygotowana tylko po to, by działać z wcześniej zapisanymi grami. No i ponadto nie współgra zbyt dobrze z module system, więc jeśli moderzy przygotują jakieś drobne poprawki czy rozwinięcia niektórych skryptów, to właśnie na 1.010. Plus wersji 1.010 jest taki, że to są idealnie te same pliki, które uzuskuje się ze skompilowania najnowszego module system, więc można je dowolnie podmieniać i wprowadzać zmiany bez obawy, że coś nie będzie grać.

Offline soner

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 150
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #357 dnia: Listopada 14, 2008, 20:13:52 »
    teraz juz spolszczenie na stronie jest takie byc powinno :P www.mountblade.info/download <- tutaj jest kilka spolszczen do roznych wersji.

Jak deadlusie chcesz to moge je usunac jezeli robi Ci to konkurencje.
    ~Już Cię nie rozumie liżę komuż dupę ale jestem arogancki.Zastawienie wyrazów podobne do tego Jaś jest wysoki ale trochę niski. - acoaco122

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #358 dnia: Listopada 14, 2008, 21:03:08 »
    Konkurencję? Ja się cieszę, że się tak przyjęło i że można je ściągnąć z kilku innych lokacji. :) Nie dostaję żadnej kasy za nabicie jak największej ilości ściągnięć z serwerów, na które je wrzuciłem. Gdybym dostawał, to byłaby już inna sprawa. ;)

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #359 dnia: Listopada 15, 2008, 10:10:21 »
    Pytania do twórcy spolszczenia lub do innych graczy, którzy mają już to cudo zainstalowane....
    1. Mówiłeś o zmienionych kosztach za naszych więźniów, w jakich widełkach są kwoty, jeśli się ich sprzedaje ze względu na ich wartość bojową itp
    2. Czy po zainstalowaniu spolszczenia na wersje płytową trzeba zaczynać od początku rozgrywke?
    z góry dzięki