Spolszczenie obecnie jest niemal identyczne dla obu wersji. Chodziło o to, że w przypadku 1.011 musiałem ręcznie przeklejać w plikach tekstowych pojedyncze skrypty lub ich części, a było z tym sporo żmudnej roboty. Wątpię, by chciało mi się to kiedykolwiek powtarzać i dalej rozwijać spolszczenie dla 1.011 (poprawki w spolszczonych tekstach może i będą, ale nie będzie nowych zmian w skryptach, czyli większej ilości odmian), jeżeli nie ukaże się module system dla 1.011.
Jeśli nie masz wcześniejszego save'a, z którym nie możesz się rozstać, to ja proponuję wybrać 1.010. Wersja 1.011 została przygotowana tylko po to, by działać z wcześniej zapisanymi grami. No i ponadto nie współgra zbyt dobrze z module system, więc jeśli moderzy przygotują jakieś drobne poprawki czy rozwinięcia niektórych skryptów, to właśnie na 1.010. Plus wersji 1.010 jest taki, że to są idealnie te same pliki, które uzuskuje się ze skompilowania najnowszego module system, więc można je dowolnie podmieniać i wprowadzać zmiany bez obawy, że coś nie będzie grać.