Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55661 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Atlor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband Beta - Pytanie
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 20, 2009, 18:01:53 »
    A może łucznicy maja więcej Atletyki albo cos w ty stylu?
    No albo to jakiś błąd gry lub inny szajs

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 20, 2009, 19:39:50 »
    Cheatowanie już się niestety w Warbandzie pojawia i wychodzi na to, że niektóre tricki są dziecinnie proste do zrobienia.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 20, 2009, 19:48:44 »
    Ehh czyli tak jak w innych grach z muli :|. Mam nadzieję że dużo ludzi nie będzie używać kodów. WH, speed hacki i reszta to g***o. Jeśli będzie dużo dzieci neo, to nie wiem czy będzie sens grać na pubach, i pewnie ludzie będą grać tylko grać na prywatnych serwerach z hasłem.

I takie pytanie w temacie. Coś dodał ten nowy patch? Poprawił tylko bugi czy coś dodał?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 20, 2009, 20:04:21 »
    Tiaaa dodał, kolejne bugi...

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 20, 2009, 20:50:42 »

I co wnosisz do rozmowy taką wypowiedzią?  

Na szczęście jest to dopiero wersja beta. Testerzy często w bardzo dosadny sposób opisują bugi i myślę, że dzięki temu zostaną one usunięte. Mówię tutaj konkretnie o oszustwach. Żadna gra nie miała tak rozbudowanej współpracy z graczami- a oni na pewno nie przepuszczą cheatowania  płazem.
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 20:55:16 wysłana przez Oktawian »

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 20, 2009, 21:21:37 »
    I mam taką nadzieję, bo jeżeli będą cheaterzy tu i tam to gra będzie do dup... niczego. I tak pewnie powstaną jakieś aimboty itp. I mam nadzieję że nie będzie idiotów którzy ich będą używać, i nie będą psuć klimatu...

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #126 dnia: Września 20, 2009, 21:24:51 »
    No cóż cheatowanie psuje grę wszędzie...
    No chyba ze ktoś gra sobie z botami na cheatach to jego sprawa
    Cóż może w finalnej wersji zrobią cos z cheatami np jak w Cs na spectator będzie program który za cheatowanie od razu banuje z servera i tyle
    A jak nie to pozostaje granie na zamknietych serverach :\
    Pozatym współpraca w tej grze może być jej zaleta lub największa wada bo jak juz mówiliście
    Jeżeli będą grac dzieci neo to nici i taka gra to syf i latanie za fragami bo jest dość bez sensu w takich trybach jak: Capture The Flag,Battle,Siege
    No chyba ze trafi sie na grupę dojrzałych graczy którzy tez sobie chcą pograć i pozabijać ale podchodzą do tego taktycznie...
    Kto wie może jak wyjdzie prawdziwy warband to znajda sie tacy "Napoleoni" ze taktyka będzie tak ostra ze bitwy będą zażarte a radość z wygranej wielka
    Oczywiscie w takiej grze nie obejdzie sie bez szacunku do przeciwników (nie widze w tym bardzo neosów) ponieważ to przecież zabawa a rzucanie mięsem tylko może zdenerwować innych :]

@UP
    wiesz pewnie powstaną ale jak ludzie juz to kupują i chcą sobie pograć i zobaczyć czy są dobzi to raczej nie będą używać
    « Ostatnia zmiana: Września 20, 2009, 21:27:17 wysłana przez Atlor »

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #127 dnia: Września 20, 2009, 22:08:53 »

I co wnosisz do rozmowy taką wypowiedzią?  

Na szczęście jest to dopiero wersja beta. Testerzy często w bardzo dosadny sposób opisują bugi i myślę, że dzięki temu zostaną one usunięte. Mówię tutaj konkretnie o oszustwach. Żadna gra nie miała tak rozbudowanej współpracy z graczami- a oni na pewno nie przepuszczą cheatowania  płazem.

Jest to po prostu lakoniczno-ironiczna odpowiedź na zadane pytanie, nie wiem czego tu się czepiać...

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #128 dnia: Września 21, 2009, 08:30:25 »
    I mam taką nadzieję, bo jeżeli będą cheaterzy tu i tam to gra będzie do dup... niczego. I tak pewnie powstaną jakieś aimboty itp. I mam nadzieję że nie będzie idiotów którzy ich będą używać, i nie będą psuć klimatu...

Idiotów może narazie nie spotkałem, ale jest kilku, którzy psują rozgrywkę i klimat np Tario :P każdy betatester wie o czym mówię xD
    Cziterzy na pewno będą, ale też pewnie będą zabezpieczenia i bany dożywotnie na dane serwery, np jak w cs'ie...
    Buu154 kolejna nic nie wnosząca wypowiedź, robisz jak narazie tylko syf, a to powinieneś wyjaśnić z Oktawianem przez pw....
    Tak jak wcześniej mówiłem, trzeba zgłaszać te wszystkie bugi, czy tam jak je zwiecie na TW w odpowiednich stworzonych na tą potrzebę wątkach (o cholera ale długie zdanie mi się napisało:P)
    I jeszcze jedno Pablo poćwicz trochę jazdę konną, bo............GLEBA!!!!!!!!! xD

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #129 dnia: Września 21, 2009, 12:08:11 »
    Nie zapominajcie, że bez potrzeby nie wymyślono możliwości wykopywania danego gracza z serwera... jeśli trafi się cheater, to co za problem puścić ankietę.. a jak jest administrator na serwerze, to i nawet bana? Oszuści są wszędzie, przed tym się nie ucieknie.. można im tylko życie uprzykrzać, a jest to o tyle wygodne, że społeczność M&B aż tak ogromna nie jest, jak np w CS-ie.
    Ostatnio napisałem do TW, by zmniejszyli celność broni dystansowych, bo mając celownik na 99% skupienia gra jest zbyt łatwa i taki łucznik, kusznik staje się uber-wymiataczem. W odpowiedzi dostałem m.in. to, że łucznicy byli tak wspaniali, że potrafili określić oddziaływanie grawitacyjne, kierunek wiatru i oddać perfekcyjny strzał nawet na daleką odległość (link). Już miałem tam pisać, ale ostatecznie dałem sobie spokój... kretynów, którzy myślą, że postradali wszystkie zmysły nawet w administracji TW nie brakuje. To nie pie***ony turniej i strzelanie do tarcz w odległości 20m, tylko cholerna wojna, w której potęgą łuczników była ich ilość...
    Za dużo bajek typu "zestrzeliwanie jabłka z głowy dziewicy"... eh...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2009, 12:11:20 wysłana przez NIFN »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Września 21, 2009, 14:08:35 »
    No wiecie czasem może sie zdarzyć ze bezczelnie jakiś gracz walnie zażalenie na forum ze "wykopują go z serwera"...
    No ale cóż tacy ludzie sie zdarzają.
    Pozatym co do celności łuków to maja racje lecz nie wzięli pod uwagę takich rzeczy jak stres i zmęczenie...
    Wkoncu przez zmęczenie łucznik może nie naciągnąć cieciwy do końca co spowoduje ze silą uderzenia w cel będzie mniejsza..
    Pozatym łucznik sie raczej stresuje jak na niego leci koleś zasłaniający sie tarcza i łucznik juz ma stresa ze to może być jego ostatnia strzała

Offline Pinki

• Użytkownik
    • Taurenarmo
    « Odpowiedź #131 dnia: Września 21, 2009, 14:17:31 »
    grawitacja... wiatr...

Chciałem odpisać w tym temacie: zatem dodajcie w grze wiatr (gdyż na razie jedyną trudnością w trafieniu jest - pojęcie o celowaniu użytym w grze - i - ew. ruch celu - , jednak nie da się postować bez rejestracji, a dla jednego posta nie będę na kolejnym forum się rejestrował ;)
    "What we do in live, echoes in eternity!"

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #132 dnia: Września 21, 2009, 14:20:17 »
    Stres??? to może jeszcze wprowadzić wskaźnik wilgotności, zawartość moczu w pęcherzu, wpływu lini magnetycznych ziemii, brak szkieł kontaktowych, wspomnienia straty przez łucznika psa za młodu....
    Przypominam, że to m&b a nie simsy czy inne badziewie....

Zmęczenie natomiast mogli by wprowadzić, po długim biegu, walce itd

Raczej ten co czituje nie napisze wątku w sprawie żalów, że został wywalony, najlepsza metoda to nagrać takiego na filmik i go ośmieszyć

Edit: No ja mam stresa, jak widzę Nifn-a przed sobą z tą kuszą:P a tak to wiecie, kozak jestem xD
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2009, 14:25:39 wysłana przez pwi7aaf »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #133 dnia: Września 21, 2009, 14:32:08 »
    Jeśłi mieliby dodać zmęczenie, to przypuszczam, że nikt piechurem by nie grał.. bo nie dość, że musi przebiec pół mapy to jeszcze być w stanie walczyć, skoro już myślicie o staminie, to wg mnie to byłby bez sensu... po raz kolejny kusznikom twórcy poszliby na rękę. Nie będę wyjaśniał dlaczego, ale powiem tyle: prawa ręka ładuje, lewa kuszę podtrzymuje...

Co do celności łuków zacytuje siebie:
    Za dużo bajek typu "zestrzeliwanie jabłka z głowy dziewicy"... eh...
    Po cholerę robić z każdego strzelca Legolasa z "Władcy Pierścieni"? Rozumiem, ze w historii zdarzały się wyjątki co do łuczników, którzy naprawdę potrafili strzelać itp... również zdarzały się silne osoby, które potrafiły obciąć łeb, nadziać na lancę 3 ciała etc... jeszcze jedno.. skoro "wszystkim" tak dogodzili jeśli chodzi o celność, to czemu zapomnieli o khergitach? Ci nadal mają niezmieniony celownik, ba.. skoro robią z dystansowców US Sniper, to khergit na pełnym galopie z Cursera powinien również mieć 99% skupienia w czasie strzelania...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 21, 2009, 14:34:03 wysłana przez NIFN »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Września 21, 2009, 14:39:24 »
    Taki Hitman na koniu? :]
    Nie no według mnie powinli zrobić zmęczenie na takiej podstawie ze zrobili by sprint i jak sprintujesz to sie meczysz proste..
    Pozatym do walki tez powinli trochę staminy zrobić żeby nie zasypywać przeciwnika gradem ciosów bo to bez sensu :(