Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55311 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Warband Beta - Pytanie
    « Odpowiedź #90 dnia: Września 19, 2009, 12:10:45 »
    ale przeciez ty pewnie miales zbroje ? a z tego co pamietam to w jednym modzie tez byli golasi z łukami + 3 kołczany barbedów, i za chiny nie mogłem ich dogonić... w końcu zbroje są najcięższe i wydaje mi się żę nawet piechur bez zbroi by dawał radę, tak np. miecz 1h, 2 tarcze + 2h miecz.

Nie miałem żadnej zbroji, bo to był deatchmatch więc krucho z kasą i jeździ się na podstawowym sprzęcie..... a poza tym nie liczy się zbroja tylko umięjętności, jak pograsz to zobaczysz....:P

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #91 dnia: Września 19, 2009, 12:11:24 »
    Oj pifcio jak zwykle się odezwał :D. Muszę powiedzieć, że na ostatnim patchu to jakieś oszołomy są. Ostatnio wogle nie mam z gry tam żadnej przyjemności. Wczoraj wieczorem grałem jako jeździec i zostałem zabity przez innego jeźdźca mimo, że dystans pomiędzy mną, a jego wyciągnietym mieczem wynosił metr, nie miał prawa mnie zabić, a mimo to jakimś cudem/oszustwem to zrobił. Albo machają 2H broniami 2 razy szybciej niż najszybszy toporek nordów. No to sorry, ale jak tak dalej pójdzie to mi się odechce.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #92 dnia: Września 19, 2009, 12:16:56 »
    Faktycznie tak jest, jak wczoraj graliśmy o 18 to koleś napinał kuszę dwa razy szybciej niż łuk i to cholernie wkurza, już pewnie dobrali się porządnie do tej gry, mi to jakoś nie przeszkadza, większy stopień trudności i jaka satysfakcja jak się takiego czita zjeździ jak padlinę:P

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #93 dnia: Września 19, 2009, 12:19:28 »
    Oj pifcio jak zwykle się odezwał :D. Muszę powiedzieć, że na ostatnim patchu to jakieś oszołomy są. Ostatnio wogle nie mam z gry tam żadnej przyjemności. Wczoraj wieczorem grałem jako jeździec i zostałem zabity przez innego jeźdźca mimo, że dystans pomiędzy mną, a jego wyciągnietym mieczem wynosił metr, nie miał prawa mnie zabić, a mimo to jakimś cudem/oszustwem to zrobił. Albo machają 2H broniami 2 razy szybciej niż najszybszy toporek nordów. No to sorry, ale jak tak dalej pójdzie to mi się odechce.
    Nie tylko tobie :( Z każdym kolejnym patchem Warband staje się coraz bardziej zabugowany różnymi błędami. Nie raz zdażają się sytuacje, że nie trafiasz włócznią/lancą mimo tego, że widzisz jak przechodzi ona przez "objekt" o nazwie koń. Kolejna sprawa to bronie dwuręczne. Po pierwsze są one cholernie szybkie i od wzięcia zamachu do uderzenia przeciwnika mija często mniej czasu, niż przy uderzeniu bronią jednoręczną. Druga sprawa jest taka, że zamachy wyprowadzane są zza głowy i jak staniesz za atakującym to w pierwszej fazie ataku obrywasz jego mieczem/toporem mimo tego, że nie powinien on mieć w tym momencie żadnej siły ataku. Jest jeszcze sprawa taka, że nie wiem co byś nie robił, to dupsko konia jest nietykalne i nie możesz mu zadać obrażeń uderzając w "ten obszar" objektu, ale co dziwne jadąc za przeciwnikiem konno i "dziubając" go lancą koń ataki odczuwa...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #94 dnia: Września 19, 2009, 12:22:00 »
    Eh mnie teraz wywala co 10/15 minut więc zbytnio też nie idzie nic zrobić, ten path wszystko skopał, na poprzednim było już lepiej.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Września 19, 2009, 12:23:29 »
    Proud trochę się z Tobą niezgodzę bo nie raz grając koniem ktoś zrzucił mnie z niego trafiając w jego dupe, jak oczywiście nie używałem tarczy, bo jak się zasłoniłem to zawsze walą w tarczę

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #96 dnia: Września 19, 2009, 12:25:14 »
    No dokładnie. To wygląda tak jakby konie miały tylko niektóre obszary ciała wrażliwe na ciosy. Albo jak szarżuje na siebie 2 z lancami. To jak byk parę razy powinienem gościa zbić albo przynajmniej powinno być obustronne trafienie......ale potem to zawsze ja gryzę trawnik. Co do kuszników, to nawet nie dojadę do kusznika, bo mój koń juz jest martwy. W nativie przeładowanie kuszy trwało jakoś dłużej i prawie zawsze zadawałem cios zanim załadował.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Września 19, 2009, 13:26:37 »
    Ladowanie kuszy trwa chyba 2 razy dłużej niż luku bo to naciągniecie i włożenie bełtu...
    Czyżby w najnowszym patchu cos im nie wyszło o.O?
    A co do wagi to według mnie powinło być tak ze ten co ma mniej cięższego sprzętu lata szybciej a nie wszyscy tak samo bo to by było bez sensu...
    Bo niby skąd sie wzięły okreslenia ciężka piechota i ciężka jazda...

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #98 dnia: Września 19, 2009, 13:55:16 »

Oczywiście ci co mają zbroje ,miecz, 2x tarcze, oraz lance to są tak wolni jak żółw ale ten koleś  jest tak szybki bez ekwipunku , oraz strzela tak szybkoz najwolniejszego łuku ,że nie da rady go zabić.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #99 dnia: Września 19, 2009, 13:56:58 »
    Musicie mi pokazać który! Juz ja go wysmieję....Napiszcie chociaż jaki nick ma...

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #100 dnia: Września 19, 2009, 14:10:12 »
    Chwile temu, koleś ADD2_Test.
    Golas z najlepszych łukiem. Nie dało się go dogonić, nawet na golasa mając tylko miecz. Biegnie obraca się strzela i dalej biegnie,a odległość nie maleje. Przebiegłem tak kilka x za nim 3/4 mapy i ani x nie był na odległość miecz, a potem nawet z piką. Speedhack czy co? To jest jakieś pomylone. Albo łuki zepsuli (za szybko namierzają) albo ja nie wiem. Nie wyobrażam sobie sytuacji żeby 2 kolesi mających to samo tempo biegu i jeden się obraca i strzela - powinien stracić z 2-3 kroki, a tu nic. Finalnie wyszedłem, bo to nie zabawa jak się pojedynkujesz, a tu ci strzała, a do tego nie da się ubić kolesia z tym lukiem.
    Widziałem kiedyś gościa jak stosował podobny "trick"... biegł odwrócony plecami podskakiwał, w locie okręcał się do nas i oddawał strzał, a przed upadkiem zdążył się jeszcze obrócić do nas plecami. Różnica była taka, że miał chyba podstawowe ciuszki. To jest typowy przykład ludzi rujnujących rozgrywkę... Prędzej, czy później, jak tego nie naprawią, to co 2-3 gracz będzie walczył podobnie i gra zmieni się w Rune, gdzie ludzie nonstop skaczą i używają lamerskiego tricku. Nie mam nic do "golasów", ale powinny być pewne granice przyzwoitości, jak i czerpania przyjemności z gry... Wprowadzenie Staminy byłoby wręcz wskazane.

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2009, 14:11:49 wysłana przez NIFN »

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #101 dnia: Września 19, 2009, 14:12:43 »
    Chwileczkę....To w warbandzie da sie podskoczyć w podskoku wycelować i jeszcze trafić?
    Przecież to graniczy z niemożliwością.
    Oby jak najszybciej cos z tym zrobili bo tryb multi może sie okazać klapa stulecia

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #102 dnia: Września 19, 2009, 14:25:55 »
    Chwileczkę....To w warbandzie da sie podskoczyć w podskoku wycelować i jeszcze trafić?
    Przecież to graniczy z niemożliwością.
    Ah... tak.. zapomniałem dodać, że to było jeszcze na wersji 0.5x. W obecnej wprowadzono kary dla celności w czasie podskakiwania, wg mnie podskok w czasie celowania powinien całkowicie anulować to celowanie... W obecnej wersji z kusz i łuków zrobili hipercelną broń... w tym temacie zgłaszałem ten problem: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,77213.0.html
    Oby jak najszybciej cos z tym zrobili bo tryb multi może sie okazać klapa stulecia
    Nie rozpędzałbym się z tym tak.. nawet jeśli twórcy pozostawią kilka niedociągnięć wyjdą mody/nieoficjalne patche, które je będą naprawiać. Poza tym będzie istniała możliwość postawienia własnego, zabezpieczonego hasłem serwera, do którego dostęp będą mieli wybrani. Póki co projekt jest w fazie beta, więc miejmy nadzieję, ze w ostatecznej wersji nie będzie żadnych niedociągnięć...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 19, 2009, 14:28:39 wysłana przez NIFN »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Września 19, 2009, 14:36:29 »
    Ale Wy jesteście marudy:P Pamiętajcie, że to jest beta, ile ta gra ma ?? dwa tygodnie?? po to są beta testy i wątki na TW, żeby uświadomić autorom gdzie są niedociągnięcia i z czym mają problemy podczas gry...wczoraj porządnie przewertowałem TW i tematów na temat złego działanie jest mnóstwo i jak każdy widzi patche są prawie codziennie lub co drugi dzień, autorzy cały czas silnie pracują nad tą grą i chwała im za to, muszą to porządnie zbalansować, szczególnie jednostki i sprzęt, aby nikt nie miał faktycznej przewagi ( bierzmy np szybkostrzelnego kusznika). Jak dla mnie to trzeba czekać, czekać i czekać, ja sam się biorę za porządną notkę błędów, ale aktualizuje ją na bierząco jak wychodzi kolejny patch, zrobiło się z tego małe podanie na kilka stron, więc później umieszcze swoje żale na TW w jakimś wątku... Z tymi golasami to jest faktycznie najtrudniej, ale faktycznie oni powinni mieć jak największą mobilność ze względu na brak pancerza, sam na koniu nie dawałem sobie z nimi rady bo często uciekam mi spod "ciachnięcia" ale to nie znaczy, żeby ich nie było, bo oczywiście jest na nich dobry sposób chociażby w postaci łucznika czy pieszego czy konnego lub konnego z lancą, który ma większe pole rażenia, nie mówię tu oczywiście o strzale w podskoku, jak dla mnie to jest chore, nikt nie byłby wstanie czegoś takiego wykonać oddawając przy tym precyzyjny strzał, nawet Robin Hood (prawdziwy pseudonim pif-paf:P, stawał w obronie dziewic itd:P)
    Mam taki pomysł, że może Wasze jak i moje uwagi moglibyśmy wysłać lub utworzyć jakiś wątek na TW, na pewno oni to przeglądają i analizują, jak kiepsko piszecie po angielku to przyślijcie mi tekst na pw, a ja go przetłumacze i wsadze do wątku. Reasumująć po prostu trzeba czekać i interweniować, opisywać bugi i problemy... pozdro...joł:P

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #104 dnia: Września 19, 2009, 15:04:14 »
    Ladowanie kuszy trwa chyba 2 razy dłużej niż luku bo to naciągniecie i włożenie bełtu...
    Czyżby w najnowszym patchu cos im nie wyszło o.O?
    A co do wagi to według mnie powinło być tak ze ten co ma mniej cięższego sprzętu lata szybciej a nie wszyscy tak samo bo to by było bez sensu...
    Bo niby skąd sie wzięły okreslenia ciężka piechota i ciężka jazda...
    Teraz mała lekcja historii.
    Określenie ciężka piechota i ciężka jazda nie określa wagi uzbrojenia.

Jednostki cieżkie, to jednostki walczące z zwarciu, natomiast lekkie - dystansowe.
    Na wagę uzbrojenia jest inne nazewnictwo - ciężkozbrojny oraz lekkozbrojny.