Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55358 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Macie jakieś pytania odnośnie rozgrywki w dodatku Warband?

« Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 15:05:19 wysłana przez Oktawian »

Offline Shrama

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Kto otrzymał dostęp do werjsi beta?
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2009, 14:30:23 »
    Przyznam się :P. Dostałem maila z linkiem do bety. Pierwsze wrażenie, jakiego doświadczyłem nie było przyjemne, gdyż gra mi się nieco cięła, ale po późniejszym poprawieniu opcji graficznych, drugie wrażenie było już o niebo korzystniejsze ;P. W sumie nie wiem co tu powiedzieć, bo gra się bardzo przyjemnie i nie licząc niektórych bugów, gra robi na mnie dobre wrażenie. Mogę mieć nieco zastrzeżeń, jeśli chodzi o dobór ekwipunku. Mam na myśli dość skąpy, w niektórych przypadkach dobór uzbrojenia. W tym momencie wyleciało mi z głowy, w której frakcji, ale wybierając w niej grę łucznikiem, ma on dostępny tylko jeden łuk do zakupu, podczas, gdy inne frakcje mają ich po cztery. Ogólne uzbrojenie praktycznie nie różni się zbytnio od tego z podstawki, ale przecież to beta i zakładam, że po wydaniu pełnej gry, będzie to zupełnie inaczej wyglądało. Aha, jeśli chodzi o jazdę Rhodocką, to mnie osobiście do gustu nie przypadła. Psuje ich klimat i w ogóle. Patrząc na innych graczy, grających tą frakcją, bardzo rzadko można zaobserwować wybór konnych. To samo dotyczy się Nordów, choć u nich jako tako mogę znieść tę ich jazdę.

Niech teraz się wypowiedzą inni betowcy :P
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

"Pusty wóz hałasuje najbardziej"

Offline Samowar

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2009, 14:36:42 »
    Jezu, jak ja wam zazdroszczę! xD
    Mi pozostaje tylko quick battle na pare miesięcy ;p

Nie wiem czy mam tylko takie wrażenie głupie, ale jakoś trudniej wchodzą ataki mieczem z konia.

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2009, 14:39:30 »
    Tak, to prawda. Trudno jest się na początku przyzwyczaić do tych nowych animacji ataku. Szczególnie z konia musiałem się natrudzić, żeby odpowiednio przymierzyć w przeciwnika.
    "Gdy ktoś Ci zarzuci brak profesjonalizmu, powiedz mu, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanica profesjonaliści..."

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2009, 15:06:52 »
    Zmieniłem nieco nazwę tematu na bardziej funkcjonalną. Czy rozdawanie rozkazów przypomina to z single?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2009, 15:31:20 »
    Na razie tylko dodam, że piechórzy czy piesi strzelcy nie mogą dodać sobie w ekwipunku koni. Konnica w zasadzie jest zrównoważona. Ale porównuję tylko uzbrojenie. Jak wiecie, zdobywa się kasę, więc to decyduje, ale tak naprawdę jak prezentuje/będzie się prezentować jazda zależy od graczy. To jest multiplayer więc nie można mówić, że któraś ma przewagę. Jedno co mogę obiecać, to fakt, że khergity w płytówce i na warhorsie nie zobaczycie. Najwyżej na hunterze. Tak ogólnie to są pozmieniane statystyki broni, niektóre przedmioty odblokowane z podstawki, trochę nowych. Nowe tekstury niektórych starych przedmiotów.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 18:07:06 wysłana przez Kalpokor »

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 05, 2009, 15:51:25 »
    Zmieniłem nieco nazwę tematu na bardziej funkcjonalną. Czy rozdawanie rozkazów przypomina to z single?

Tak. Są chyba identyczne te co w single. Osobiście nie sprawdzałem, ale brat coś mi tam nabąknął.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 05, 2009, 16:11:43 »
    Kalpokor, mi z ta konnicą chodziło czy jest udupiona tak jak powinna być. Dając konnicę już i tak bardzo napakowanym Nordom robimy z nich najlepszą frakcję. A do Rhodoków konie po prostu nie pasują... :/ Jeśli ta konnica u nich już MUSI być to powinna być odpowiednio słabsza od pozostałych.
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 05, 2009, 17:08:53 »
    A ja takie noobowskie pytanie zadam ;p Można jeszcze się zgłaszać na beta-testy? No bo poprzednie zgłoszenie zapisałem na maila, który usunąłem...

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 05, 2009, 17:13:30 »
    Nie, nie można. Ale ja chyba napiszę petycję na 10 kartek a4 do talewords żeby mi dali wyjątkowo ;p

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 05, 2009, 18:15:46 »
    Niektórym na serwerach się nudzi :) Walka na pięści.
    (click to show/hide)

edit down: Nie ma rozwoju :) Wybierasz sobie frakcję, odpowiednią jednostkę, masz 1000 denarów na wydatki, w trakcie danej rozgrywki za zabicie przeciwnika dostajesz kasę i możesz sobie kupić lepszy ekwipunek. Jak potyczka się kończy to wszystko jest resetowane. Stały jest tylko profil postaci, który mozna edytować.
    « Ostatnia zmiana: Września 05, 2009, 19:07:42 wysłana przez Kalpokor »

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 05, 2009, 19:03:31 »
    Ja bym ich pogonił! Dostali betę a tak to marnują. Ja za ten zaszczyt zapłaciłbym chyba z 50zł! ;p

Takie pytanko małe... Jak wygląda rozwój postaci do multi i zdobywanie uzbrojenia?

Offline Shrama

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 05, 2009, 19:16:47 »
    Postaci niestety nie da się rozwijać. Ma ona już do pewnego stopnia rozwinięte umiejętności. Jeśli Ktoś miał na prawdę dobrze rozwiniętą postać w podstawce, to grając w tę betę odczuje różnice w szybkości ataków itp. Może Twórcy będą to zmieniać i pozwolą na rozwijanie swojej postaci w multi od podstaw. W takim razie, jeśli chodzi o zdobywanie uzbrojenia, jedynym ogranicznikiem są pieniądze, których przybywa Ci po zabiciu gracza i jak dobrze zauważyłem, to również po wygranej rundzie. Czyli cała drużyna może się przyczynić do Twojego wzrostu konta, bądź też jego spadku.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 05, 2009, 20:08:33 »
    Jak to jest z zakupionymi przedmiotami?
    Po zakupieniu mamy je dopóki ktoś nas nie zabije, czy wykupujemy je na cały mecz, czy może po pokonaniu przed respawnem automatycznie owe przedmioty są zakupywane, czy też co każdą rundę musimy od nowa kupować?

Na filmikach wyraźnie tego nie widać, bo pokazywane są urywkami ;x

Pozdrawiam!

Offline Samowar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 05, 2009, 20:30:25 »
    A czt nie jest przypadkiem tak ,że jak kupimy to mamy je na zawsze? Albo jakieś takie zurzycie oręża? Bo to by było najrozsądniejsze.