Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55312 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Warband Beta - Pytanie
    « Odpowiedź #135 dnia: Września 21, 2009, 15:05:24 »
    Atlor, wiesz  gdybyś zagrał to zobaczył byś jak to jest naprawdę, nic nie jest takie proste.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Warband Beta - Pytanie
    « Odpowiedź #136 dnia: Września 21, 2009, 21:19:57 »
    I dzisiaj miałem kolejny szczyt "przepakowania" broni 2H. W krótkim okresie czasu koleś walnął mnie glevią 2 razy, a ja nie zdążyłem wyprowadzić żadanego ciosu scimitarem. Ale ogólnie nie było tak źle.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #137 dnia: Września 23, 2009, 10:15:58 »
    Wczoraj miałem to samo, miecze 2h na automatycznym bloku nie są do zajechania, jedynie dobra lanca z daleka od pola rażenia sobie poradzi i oczywiście łuk i kusza....
    Nie pisałbym o tym jak z tym walczyć, jak nie obawa, że to może zostać do samej premiery i pojawić się w wersji ostatecznej, bo te pomysły tych dzieciaków z TW przebijają nawet niektóre pomysły mojej żonki...:P Ale jest coś, co jeszcze bardziej doprowadza mnie do furii, biore sobie konia, tego najszybszego, białego, nie pamiętam nazwy, rozwijam maksymalną prędkość i z tym całym impetem dźgam dwuręcznego miecznika, a on jakby nigdy nic blokuje moje uderzenie ostrzem....no takich rzeczy w realu nie da się zrobić, a poza tym wygląda to przekomicznie, ale teraz zostaje kwestia wytłumaczenia tego autorom gry, ale jak zdecyduje się nawet wysłać wątek na TW, to te dzieciaki mnie zakrzyczą.....

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #138 dnia: Września 23, 2009, 11:19:35 »
    Była już rozmowa na TW w sprawie szybkości broni dwuręcznej. Ludzie pisali m.in. to, że obiema rękoma szybciej wykonuje się zamachy, pchnięcia itp. Z własnego doświadczenia, z moim bastardem wiem, że po wyprowadzeniu ciosu ustawienie miecza do wyprowadzenia kolejnego zajmuje dużo dłużej niż w przypadku borni jednoręcznej... oczywiście TW wie lepiej, no bo jak inaczej.
    Czy szybciej się wymachuje czymś, co jesz nieco cięższe i dłuższe, nawet oburącz, to nie powiedziałbym... nie trzeba tego testować, by to stwierdzić. :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Września 23, 2009, 11:23:48 wysłana przez NIFN »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Września 23, 2009, 11:23:06 »
    Wyślij, wyślij, ewentualnie wstrzymaj się do następnego patcha. Ja im na pewno jakiś artykulik wyśle :D Co do blokowania lancy jakąkolwiek inną bronią to faktycznie jest przegięcie, tak samo jak to że się ginie gdy dostanie się 2 strzały w dużego palucha od nogi ;D

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Września 23, 2009, 11:25:22 »
    Kalpokor na pewno wyśle, tyle, że czekam na jakiś większy patch, bo to było by bzdurne, gdyby już te zmiany zaszły na plus, bez żadnych dziwactw.....poczekamy jeszcze na dwa, trzy patche i im jebne taką recenzję, że się dopiero te dzieci rozpiszą....

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Września 23, 2009, 14:32:51 »
    przeginają z tą szybkością :/ Jasne, że jak masz sporo pary w łapie i lekki miecz (mówię o mieczach długich) to możesz nim wywijać równie szybko co jakąś jedynką, no ale bez przesady. Z doświadczenia wiem, że trzymasz ten miecz oburącz po to, by go udźwignąć i zadać mocniejszy cios, a nie po to by nim szybciej wywijać. Gdybym znał lepiej angielski to bym te wszystkie dzieciaki na forum z błotem zmieszał, bo widocznie za dużo się nagrały w gry typu prince of persia, czy naoglądały LoTR, widziałem też efekt szarży konia, który (dzięki Bogu nie rozpędził się na całego), w takiego kolesia, co na szczęście miał trochę masy. Koleś odleciał 2-3m i był oszołomiony, zaś koń wyglądał jakby mu to frajdę sprawiło :P

Z własnego doświadczenia, z moim bastardem wiem, że po wyprowadzeniu ciosu ustawienie miecza do wyprowadzenia kolejnego zajmuje dużo dłużej niż w przypadku borni jednoręcznej... oczywiście TW wie lepiej, no bo jak inaczej.
    Poprę Twój argument własnym przykładem, Turniej w Lublinie 2009r. jakaś tam ustawka(bohurcik) po turnieju. Oczywiście huzia na Józia, pierwotny plan taktyczny poszedł się je...ść. Wychaczyłem jakiegoś kolesia ( pewnie to był Ukrainiec) na flance i okładam go moim półtoraczkiem, brzęczy aż miło. Koleś się odwrócił do mnie i zasypał mnie gradem ciosów swoim buzdyganem :P nie byłem w stanie nadążyć z blokowaniem ciosów i w efekcie skończyłem na trawce ^^

Przecie ta gra z założenia miała odpowiadać realiom średniowiecza (ukłon dla Native'a), a nie pojedynkowi ultraśnych rycerzy. Niech to naprawią, bo jakoś narazie się cieszę, że nie mam bety. ^^
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #142 dnia: Września 23, 2009, 22:56:23 »
    http://img246.imageshack.us/img246/3514/beztytuubih.png

zrobiłem dzisiaj screena mojego pięknego deda.

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Września 23, 2009, 22:58:16 »
    Tario jak zwykle w pozycji horyzontalnej :D patrząc na te wszystkie headshooty to spora przeginka z tą celnością.
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #144 dnia: Września 23, 2009, 23:07:09 »
    Heh Tario widzę że Ci dobrze idzie :P. A tak w temacie, to m&b robi się taka zręcznościówką, jak czytam że tyle ciosów idzie w tak krótkim czasie z broni 2h, to nie wiem czy to te dzieci z TW takie pomysły dają, czy twórcy chcą z tego zręcznościówkę zrobić ;/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Września 24, 2009, 08:34:49 »
    Heh Tario widzę że Ci dobrze idzie :P. A tak w temacie, to m&b robi się taka zręcznościówką, jak czytam że tyle ciosów idzie w tak krótkim czasie z broni 2h, to nie wiem czy to te dzieci z TW takie pomysły dają, czy twórcy chcą z tego zręcznościówkę zrobić ;/

Spokojnie, to jest wersja beta i kolejny patch, w którym sprawdzają każdy aspekt gry, wiem, a raczej wierze w to, że autorzy to szybko zmienią, bo na pewno w wersji ostatecznej czegoś takiego nie będzie jak dwuręczne miecze szybsze od jednoręcznych czy strzelanie z łuku jak Robin Hood:P liczy się sprzedaż i zbalansowanie gry, a przecież każdy zły ruch autorów spowodowałby mniejszą sprzedaż płytek....wiecie, narzekanie na forach itd... jeśli macie jakieś propozycje to wypowiadajcie się tutaj http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3344.0 wszystko przetłumaczymy i wyślemy nasze pomysły....a co do Tario...to fajna fotka...przyzwyczaj się do  GLEBA!!!!!:P a tak na serio, to bardzo dobrze zaczyna chłopczyna walczyć i już dokłada niektórym z nas więc traktowałbym jego umiejętności na poważnie....

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Września 24, 2009, 15:55:33 »
    Chciałbym w swoim imieniu [myślę, że Alkhadias się zgodzi] poprosić wszystkich betatesterów, którzy używają pre-nicku "TFW" aby nie stosowali go podczas gry, dopóki klan nie zacznie tak naprawdę funkcjonować. Żeby pewne osoby z TW nie mieli pożywki.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #147 dnia: Września 24, 2009, 15:58:18 »
    Ja nawet nie chciałem abyście używali TFW w nickach. Już od 2 lub 3 dni mówię o tym, abyście to usunęli.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Września 24, 2009, 16:26:15 »
    Ja też nie mogę używać, jako jeden z najszlachetniejszych rycerzy, o którym już legendy krążą i dziewice śpiewają o mnie pieśni..???!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? xD

W sumie pomysł może być, bo później jak już wyjdzie pełna wersja ciężko nam będzie znaleść drużynę do bicia:P a tak to szybko zapomną....:)

Offline nod18

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #149 dnia: Września 24, 2009, 17:48:31 »
    Witam chciałem się pochwalić :P, bo właśnie dostałem Zaproszenie na testy :D jeeeee !
    Jeśli mogę to bym chciał z wami pograć