Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)  (Przeczytany 55397 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Warband- Pytania i odpowiedzi.( zapraszamy do dyskusji beta testerów)
    « Odpowiedź #60 dnia: Września 15, 2009, 09:23:48 »
    Właśnie przed chwilą byłem w trakcie pisania listu do wątku na temat wczorajszej rozruby na serwerach, no
    i nic mi z tego nie wyszło, bo temat już był zamknięty, no i może dobrze, że tak się stało... Co do listu, to
    zamierzałem przeprosić wszystkich betatesterów za naszą arogancję i nie możność grania w wersje testową,
    powtarzam testową Warbanda...Jednocześnie chciałbym przeprosić za wybryki naszych kolegów z klanu, i to
    się tyczy Prouda, Samowara, Mata....Chodzi mi dokładnie o sposób wypowiedzi w temacie o naszym klanie
    na TW....wiecie doskonale, że to zrobi nam złą opinię i zamiast grzecznie przeprosić wchodziliście w durne
    kłótnie z dzieciakami, bez argumentacji, bez zrozumienia (no może za wyjątkiem Samowara)....i teraz pewnie
    spytacie się za co mielibyśmy ich przepraszać...za co?? dzieciaków?? dzieci neo?? tak, za wyrzucanie notoryczne
    z serwera.... faktycznie ja też głosowałem za akceptacją wyrzucenia z serwerów innych graczy, bo z Wami
    fajnie mi się grało, dyskutowało itd. ale nie wiedziałem jakie mogą być konsekwencję i nie chodzi mi tu
    o wyrzucenie z beta testów, ale o opinie jakie będą miały o nas ludziska z TW....a tego bym nie chciał, aby były negatywne
    Powtarzam....głosowałem za, bo fajnie się razem grało, ale z perspektywy czasu i całej tej burzy można powiedzieć
    tylko, że popełniliśmy błąd, wywalając ich, niepotrzebnie dyskutując i nie przepraszając całej tej ekipy...to była nasza
    wina....I szkoda, że co poniektórzy tego nie rozumieją, że np nazywają Alka zdrajcą, bo on chciał postąpić słusznie i
    dojrzale wykazując się odrobiną zrozumienia dla tych ludzi....Wczoraj spieprzyliśmy sprawę i to porządnie....
    Sorki, że tak z rana musicie czytać te moje wypociny, piszę bez porannej kawy, więc bądźcie wyrozumiali:P
    Szkoda, że tak wyszło, musimy to teraz jakoś odbudować, a raczej starać się to zrobić, trochę mniej dumy i będzie
    dobrze....to nic że dyskusje prowadziliście z dziećmi pewnie odemnie młodszymi o 15 lat, ale za to powinniśmy im przykład
    dać jak należy postąpić i czasami tą główkę pod piasek schować..... ja wiem, że na naszym forum są indywidualności, osoby,
    które nie dadzą sobie "w kasze napluć" ale niech te osoby też zrozumieją, że to była nasza wina, moja też, to my popełniliśmy
    błąd, nie oni.... w sumie też bym się wkurzył na ich miejscu jak by mnie wywalali z serwera, bo paru podjaranych forumowiczów
    gra i im nie można przeszkadzać....poczekajmy z tym wszystkim do pełnej wersji, wykupimy własny serwer i będziecie mogli
    hulać do woli....Szkoda mi jeszcze Alka, że co poniektórzy widzą Go w ten sposób, chłopak chce być fair w sosunku do innych i
    do Nas, nawet nie grał w betę a i tak robi wszystko, żeby wyciągnąć nas z tego bagna...Reasumując....chciałbym, aby atmosfera
    u nas betatesterów podczas gry nie została zmieniona, zajebiście Was lubię, może za wyjątkiem Oktawiana, bo się śmieje z
    mojego konia xD, i zżyłem się z Wami podczas gry, ale pamietajcie, że czasami jest lepsze przyznać się do winy i przemilczeć
    kilka rzeczy, przeprosić.... Tyle tych wypocin, nie róbmy tak więcej i będzie ok, jak już dojdzie co do czego to dołożymy tym dzieciakom
    z TW.....no....rżnąć ich, dawać.....::P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #61 dnia: Września 15, 2009, 11:02:34 »
    Ja już wczoraj, na samym początku powiedziałem wam co myślę o tym wykopywaniu ludzi z serwerów. Może gdyby się to skończyło na tym amerykańskim serwerze, to całej afery by nie było wcale. No ale wam było mało... Między innymi dlatego usunąłem zaraz po tej rozgrywce "klanowy" przedrostek z nicka, bo nie chciałem więcej brać w tym udziału. Przyznam się też, że na wszystkie kick-vote'y głosowałem na nie, więc możecie mnie również zaliczyć do "zdrajców".

Ta "klanowa" zabawa fajna była do czasu. W momencie gdy zaczęło się wywalanie ludzi tylko po to, by dostać się do jednej drużyny czy grać samotnie, to przestało mnie to bawić. Nie dziwcie się, że ludzie mają pretensje o to, że jakaś mała 'mafia" przejmuje serwery, bo tak to właśnie wyglądało, nawet moimi oczami. Jeśli o puste serwery chodzi, to jeszcze spoko, bo i tak by nikt na nich nie grał, ale wywalanie dotyczyło też serwerów, na których już toczyły się rozgrywki i to było bardzo nie fair.

Jak zobaczyłem ten wczorajszy temat, to zacząłem pisać długiego posta, w którym chciałem bronić TFW i jakoś załagodzić całą sytuację, pociskając kit o testowaniu różnych aspektów gry, taktyki, ustawionych sytuacji itp. itd. Jak wysyłałem posta, to pojawiło się sporo waszych odpowiedzi. Przeczytałem i anulowałem wysyłanie, bo każdy z was praktycznie pisał o czym innym, jedni o testach, drudzy o czystej zabawie, więc uznałem, że nie ma sensu się już ośmieszać. Następnym razem jak nabroicie, to nie wdawajcie się dodatkowo w ostre i bezsensowne dyskusje z dzieciakami.

Tyle z mojej strony.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #62 dnia: Września 15, 2009, 11:06:22 »
    Jeszcze dodam, że to powinna być nauczka dla nas wszystkich!!! nie wywalamy, gramy normalnie i cieszymy się z tego wszystkiego co było podczas naszych spotkań....mi nadal chodzi o miłe spędzanie czasu podczas gry, a nie kłócenie się i dsykutowanie na TW kto ma rację.....

Offline Pinki

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Taurenarmo
    « Odpowiedź #63 dnia: Września 15, 2009, 16:41:10 »
    Grajmy bez TAGów - nie będzie problemu, bo nikt się nie połapie, że gramy wspólnie ;) A my przecie się połapiemy kto jest gdzie :]
    "What we do in live, echoes in eternity!"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #64 dnia: Września 15, 2009, 17:26:58 »
    Po kolejnych rozmowach z administracją TW, udało się osiągnąć coś takiego. Mam nadzieję, że póki co Wam wystarczy.

" I've persuaded them to rename one of the US servers to a group server where we're going to ask people to let organised groups take priority. They're also thinking about adding in a vote for game type and faction to make things easier too."

Ale na razie mowa jest o serwerach US. Czy Wy na nich gracie?
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #65 dnia: Września 15, 2009, 18:12:36 »
    Dla tych którzy jeszcze chcą zagrać w betę warbanda, a do tej pory nie dostali odpowiedzi z TaleWorlds jest dobra wiadomość. Znów zostały otwarte zapisy, ponieważ okazało się, że serwery są zbyt puste.

Aplikacje można zgłaszać pod tym linkiem: http://beta.taleworlds.com/apply.aspx

Cały temat na TW jest natomist tu: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,76804.0.html

Teraz coś już z bety.
    Parę screenów z pola bitwy po walce. Ile ja się musiałem namęczyć nad zrobieniem tych ss, żeby nie dostać czymś w łeb ;]
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Screen z fajnego meczu. Drużyny ustawiały się po obu stronach równiny i atakowały się jak w prawdziwej bitwie! Na prawdę genialnie to wyglądało, a jeszcze lepiej się w tym uczestniczyło!

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #66 dnia: Września 15, 2009, 19:57:58 »
    Mam pytanie i wstydze sie za siebie....
    Poniewaz mam wersje z neta <nie biczujcie mnie>
    Czy myslicie ze rozpatruja na rowni osoby ktore w aplikacji dadza ze nie maja seriala do mounta ?
    (nie zabijajcie mnie!)
    I taki problemik...
    Confirmation code is incorrect. Make sure that you have clicked on the confirmation link only once. If you have clicked more than once, then most probably your application has already been confirmed.
    A nie wchodzilem 2 razy ;(

Przykro mi, ale na piractwo nie ma usprawiedliwienia. Mam dobry humor, więc 2 warny.
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2009, 20:10:25 wysłana przez Alkhadias »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Września 15, 2009, 20:20:02 »
    To, że nie podajesz seriala zmniejsza twoje szanse o jakieś 99% :)
    zawsze jest szansa, że ci się uda, ale jest to nikła szansa.

Podanie można złożyć tylko raz z danego adresu e-mail. Miałem tak samo jak teraz chciałem złożyć po raz drugi podanie, to odrzuciło.
    Zapewne jeżeli złożyłeś podanie na bete podczas 1 rekrutacji to mają te twoje podanie w bazie danych.
    Inne wyjście, pozakładać kilka adresów e-mail i zaspamować ich podaniami ^^
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #68 dnia: Września 15, 2009, 20:52:02 »
    A ja nie składałem podania nawet na 1 rekrutacji...
    Może sie to wiązać z brakiem seriala ?
    Dziękuje za odpowiedzi na mój problem..jutro mam zamiar stać sie dumnym posiadaczem gry ze sklepiku
    Pozdrawiam Admina :]
    (gratuluje cierpliwości :D)
    (P.S heheh ja to zawsze mam jakieś problemy )
    « Ostatnia zmiana: Września 15, 2009, 22:14:13 wysłana przez Atlor »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #69 dnia: Września 15, 2009, 21:06:01 »
    Możliwe, że nie udostępnili osobom nieposiadającym klucza możliwości składania podań. W mailu, który przysyłają żadnego klucza nie dają, więc wg mnie i tak bez sensu to by było... M&B za free?

Pozdrawiam!

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #70 dnia: Września 15, 2009, 21:28:31 »
    ja wysłałem teraz podanie bez seriala z innego maila i przyjęło. Więc nie wiem co jest przyczyną.
    www.chzg.pl

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Września 16, 2009, 11:38:02 »
    Na TW tłumaczyli OCB z podaniami bez seriala.
    W poprzedniej turze NIKT kto nie podał seriala - nie dostał się do bety.
    Po prostu - żeby móc autoryzować betatestera, trzeba autoryzowac jego klucz.
    W założeniu było tak, że gdyby zgłosiło się za mało ludzi z kluczami, to mieli nadawać klucze ludziom co swoich nie podali/nie mieli.
    Po prostu - mieli dać im klucze. Z dużym prawdpopodobieństwem działałyby one w podstawce 1.011...

Ale że zgłosiła się wystarczająca ilość (jak sądzili) testerów z kluczami - nie było potrzeby robić akcji "rozdawania" kluczy, czyli de facto - rozdawania gry.

Offline Atlor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #72 dnia: Września 16, 2009, 16:18:07 »
    Dziękuje za dojrzale beszty w moja strone :]
    Kupiłem orginała i z cd-keyem wszystko śmiga
    Pozdrawiam :]

P.S pozatym jak sie nie mylę pisze sie "łud"
    « Ostatnia zmiana: Września 16, 2009, 19:07:42 wysłana przez Atlor »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Września 16, 2009, 16:22:33 »
    Masz pirata, nie masz cd-keya, kradniesz czyjąś pracę, z resztą cholernie ciężką, i jeszcze piszesz głupiego posta.....

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #74 dnia: Września 16, 2009, 16:37:51 »
    hehe, jak masz pirata to się lepiej nie przyznawaj :)
    Zawsze możesz liczyć na ten łut szczęścia, że uda ci się dostać betę bez podawania seriala.
    I radzę, przestań zadawać głupie pytania tylko rusz makówką i pokombinuj :)
    www.chzg.pl