Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142613 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Znany jako Bodziu
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #615 dnia: Grudnia 26, 2013, 19:44:29 »
    Mam pytanie, mianowicie chciałem wysłać prezent do Rohanu (gram Gondorem) i dostałem zadanie "deliver a gift from Gondor to Rohan" tylko nie wiem jak to zrobić :| Wybrałem rogi wojenne ale nic nie dostałem do ekwipunku, a w Edoras u tego władcy nie miałem żadnej opcji dialogowej. Ktoś wie jak to działa?

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #616 dnia: Grudnia 26, 2013, 20:04:42 »
    To zadanie działa jak kantor. Nic nie dostajesz do ekwipunku, płacisz pieniądze w jednym kraju i dostajesz w drugim. U Theodena powinna być opcja dialogowa, a jeśli nie ma to jakiś bug.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #617 dnia: Grudnia 26, 2013, 23:14:42 »
    Ahaa rozumiem, okazało się, że zagadałem nie do Theodena tylko kogoś innego, dzięki za pomoc :) Mam teraz inny problem, próbuję razem z księciem Imrahilem oblegać wrogi obóz, ale trwa to już 5 dni, na dodatek ciągle nadchodzą nowi przeciwnicy z którymi musimy walczyć. Za każdym razem kiedy unicestwię już wszystkich, za niecały dzień przyjeżdżają ci sami lordowie z armią 200+ ludzi na moją, osłabioną ciągłymi walkami. Czy da się ich raz na zawsze unicestwić? I po jakim czasie z oblężenia można przystąpić do szturmu?

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #618 dnia: Grudnia 27, 2013, 13:38:55 »
    Nie wiem jak działają oblężenia, ale masz w opcjach możliwość zabijania lordów.
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #619 dnia: Grudnia 27, 2013, 20:43:36 »
    Podejrzewam, że książę Imrahil i jego lordowie mają razem za mało ludzi. Im większa przewaga liczebna nad obrońcami, tym szybciej oblężenie się zacznie. Lordów można unicestwić na zawsze tylko jednym sposobem: pokonać ich frakcję :) Bo statystycznie to niemożliwe, żeby wszyscy lordowie z jakiegoś kraju zginęli, to się zdarza bardzo rzadko.

Gdy u mnie pod koniec gry Erebor robił oblężenie Minas Morgul, czekali chyba 2 tygodnie przed szturmem. Tylko elfy zawsze jakoś się spieszą z obleganiem, np pamiętam gdy sam Celeborn mając ~90 ludzi przystąpił do szturmu wrót Morii (~500 przeciwników). A zresztą różnie to bywa. Zawsze możesz poczekać 1 dzień, a gdy Książę nie przystąpi do szturmu - wczytać. Zobacz jeszcze, czy ktoś nie siedzi we wrogim obozie, bo to wiele zmienia. W takim wypadku wczytaj aż wyjdzie i Imrahil się na niego rzuci.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #620 dnia: Grudnia 28, 2013, 15:31:58 »
    Nie to bardziej ciekawi jak takowe oblężenie wygląda :P
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline White-Wolf

• Użytkownik
    • Znany jako Bodziu
    « Odpowiedź #621 dnia: Grudnia 28, 2013, 15:35:04 »
    Wydaje mi się, że to bardzo losowe. Teraz grając odbiłem Osgiliath razem z księciem, a do szturmu przystąpiliśmy w tym samym dniu, w którym rozpoczęło się oblężenie. Później ruszyliśmy do oblegania obozu orków i na szturm czekam już 5 dzień, a posiłki wrogich ludzi rozbijają się o nas jak fale o skały. Tyle już razy pomogłem księciu w boju, że mam z nim relacje na 100 :D

Offline Ilinor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #622 dnia: Stycznia 01, 2014, 11:12:38 »
    Zapewne się powtarzam ale mam dwa pytania:
    1.Jak zwiększyć swoje dochody w danym mieście
    2.Czy można "zmniejszyć" inteligencje AI ? Ostatnio dostałem misję zabicia Trolla,szukam szukam i patrze: misja anulowana bo Troll już zabity....:(

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #623 dnia: Stycznia 02, 2014, 15:24:05 »
    1. Poprzez Influence (czy jakoś tak). A Influence zdobywasz poprzez wykonywanie zadań u lordów i wygrane bitwy.
    2. Nie wiem, ale raczej nie. Tylko poziom trudności.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #624 dnia: Stycznia 02, 2014, 22:38:34 »
    1) W tym modzie nie można mieć miast na własność.
    2) Misja była anulowana bo jakiś oddział pokonał trolla. Jak nie chcesz żeby się to powtórzyło to bierz zadania od lordów którzy są w pobliżu jakiejś siedziby i wczytaj, aż troll pojawi się przy tej siedzibie, przy której jesteś (będzie napisane w dzienniku, gdzie się pojawił). Oczywiście pozostają jeszcze kody, czyli przeniesienie od razu do trolla.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #625 dnia: Stycznia 04, 2014, 18:52:49 »
    Tego ostatniego nie polecam ;)

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #626 dnia: Stycznia 14, 2014, 13:54:27 »
    Znalazłem odpowiedź jak wejść i wyjść z Morii. I udało mi sie zainstalować TLD 3.23 ;) Chodź nie jestem pewny bo w menu jest 3.22. A propos Morii to tak ciężko wcale nie jest. Ale tego nie opisze bo nie pamiętam dokładnie.

PS: I dalej mam ten irytujący problem z Kampanią Wojenną u krasnoludów. Tym razem (urodzenie czy jakoś tak) wybrałem Erebor, ale dalej nic. Mam już 17 LvL. Ale przynajmniej lordowie zaczeli podróżować przy Ereborze, Iron Hills, Dale, Esgaroth. Walczą przy obozach Rhuna. Chociaż tyle.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2014, 14:07:04 wysłana przez wisnia2320 »

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #627 dnia: Stycznia 14, 2014, 14:02:51 »
    (...) I udało mi sie zainstalować TLD 3.23 ;) Chodź nie jestem pewny bo w menu jest 3.22. (...)
    Też tak miałem, musisz jeszcze wgrać patcha "TLD 3.23b coldfix".
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #628 dnia: Stycznia 14, 2014, 14:08:14 »
    @sir luca
    Dzięki za pomoc. Ten patch zmieni coś czy tylko w menu będzie 3.23?

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #629 dnia: Stycznia 14, 2014, 14:09:58 »
    Z tego co wiem poprawia parę błędów przy zadaniach oraz rozwiązuje problem z niedziałającym licznikiem czasu na wykonanie misji.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"