Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142715 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Klosmajster

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #540 dnia: Stycznia 25, 2012, 22:24:51 »
    Ja przeszukałem Morie, (trzeba wejść, iść bodajże prosto, wejść w prawy zakręt, potem prosto i dalej na czuja ^^) i znalazłem przy trupie jakaś książkę opisującą coś tam o krasnoludach. Gdy ją wziąłem pisało, że murze znaleźć wyjście. Tak też zrobiłem. Można z nią zrobić coś innego niż sprzedać za marne 110 ? A i w Fangornie (lesie) można coś zrobić ? Bo gdy tam walczę jest menu z tylko opcją zaatakuj, domyślam, że mogą mi pomoc enty, ale jak ;) ?

Jak wyszedłes z Morii? Bo ja za nic nie moge a gram krasnoludem. Zawsze jest napisane ze zgubiłem ksiege i wychodze z Morii z niczym. Co daje ta  ksiega?

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #541 dnia: Stycznia 26, 2012, 11:36:33 »
    Kiedy wychodzisz z morii (z książką jak już ją znajdziesz) sprawdzasz w menu obozu opcje Dodatkowe opcje. Tam powinno pisać. PS: Nadal nie mogę ukończyć tego questa.
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #542 dnia: Lutego 06, 2012, 17:51:14 »
    Ja mam 211 dzień gram rohanem mam 92 ludzi i rozwaliłem z Theodenem wszystkie campy od isengardu i dunlander camp, już przez jakieś 50 dni Theoden zbiera ludzi i się rozjeżdżają i tak na zmianę u mordoru, haradu i rhun'u (chyba) to samo a gondor już ledwo zipie.
    Ps. Teraz nie mogę sejwa odpalić bo wyskakuje Runtime Error:(
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #543 dnia: Lutego 08, 2012, 17:37:16 »
    Czy wy też macie bugi związane z dialogami i opisami? Pytam się np. kogoś o plotki, wieści (rumors) i dostaje odpowiedź w stylu: STR latest rumor option 14.
    Wchodzę na jakiś obszar i wyświetla się info w stylu: You are entering STR1 Gondor (Gondor).
    Gadam z jakimś npc i przykładowy dialog: Welcome STR Gondor rank1...
    Baraki: coś w stylu Baracs, volounteers STR rank bla bla bla.
    W wielu rzeczach mam to nieszczęsne STR coś tam coś tam, strasznie to denerwujące....

To są jakieś bugi czy może ja coś źle zainstalowałem (choć żadnej filozofii tutaj nie ma, wszystko raczej mam dobrze powgrywane)
    Gram na tym najnowszych patchu 3.1 (ten taki, 200mb +)

/edit

O, super. "Zepsuł" mi się save... Kilkanaście dni w dupę...
    Niezbyt dopracowany ten mod. albo ja mam po prostu pecha.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2012, 17:53:28 wysłana przez Zawisza »
    Wracam do M&B ;)

Offline Zbielski70

• Użytkownik
    • Zakon Templariuszy-Rok powstania 1118.!
    « Odpowiedź #544 dnia: Lutego 08, 2012, 18:53:19 »
    Cześć mam problem otóż taki ,że nie mogę wyjść z morii kiedy mam księgę krasnoludów próbuje uciec dochodzę chyba do wyjścia i pisze opuść pole bitwy czy jakoś tak noi cofa mnie na początek. Czy ktoś z was ma taki sam problem ?

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #545 dnia: Lutego 08, 2012, 20:31:39 »
    Nie da się wyjść z mori jest zbugowana.

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

Offline Derdon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #546 dnia: Lutego 09, 2012, 19:39:20 »
    U kogo można ''kupić'' Sword of the great serpent? (W rohanie i gondorze nie ma).

Offline KrystianBorys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #547 dnia: Lutego 12, 2012, 21:01:29 »
    Mi się wydaje, że wszystko co ma ,,serpent'' w nazwie tyczy się ludzi z południa (Harad), tam poszukaj.

Offline Erkenbrand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #548 dnia: Lutego 15, 2012, 00:26:57 »
    Ja mam taki dość irytujący mnie problem.
    Mianowicie, coś mi nie chcą wrodzy generałowie umierać na polu bitwy, albo uciekają albo... no właśnie zaraz po bitwa wyskakują jeden po drugi czerwone napisy. Czy to normalne i czy da się z tym coś zrobić?

Offline Spytek

• Użytkownik
    • Public enemy no. 1
    « Odpowiedź #549 dnia: Lutego 15, 2012, 07:07:48 »
    Odpowiedź dla kolegi powyżej: Generałów po prostu nie da się zabić, można ich tylko ogłuszyć. No i po bitwie zostają albo twoimi więźniami lub uciekają z pola bitwy.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #550 dnia: Lutego 15, 2012, 07:38:30 »
    W tym modzie można ustawić (zazwyczaj jest to już zrobione) aby lordowie mogli umrzeć, można też ustawić aby i gracza dało się zabić. Każdy ma te czerwone napisy po bitwie z lordem bo jest błąd w skryptach. 

Offline Erkenbrand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #551 dnia: Lutego 15, 2012, 16:02:17 »
    Oczywiście, że pytałem o Last Days. W podstawce to wiem, że nie można odsyłać na tamten świat.
    Ja mam ustawione ON, czyli rozumiem, że mogą umierać. Z resztą na pewno bo już dwóch generałów poległo. Gram sobie elfem i koszę kolejne zastępy orków i jeszcze nigdy żaden mi nie umarł, a już prawie 200 dzień mam.

Offline Gitara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #552 dnia: Lutego 18, 2012, 15:43:22 »
    Witam zgromadzonych, to moj pierwszy post:). Mam takie pytanie gram na patchu 3.1 wydaje mi sie, ze wszystko zainstalowalem jak nalezy, ale mam problem z niektorymi dialogami i napisami... Przy rozmowie z niektorymi NPC mam jedyne opcje dialogowe "str rank bla bla bla", tak samo mi odpowiadaja. Pozatym jak biegam po mapie tez mam "you left str rank 2 bla bla bla" (nie pamietam dokladnie co tam pisze:D). da sie cos z tym zrobic? bo mam wrazenie ze ucieka mi pewna czesc gry:D, to samo mam z ranga u Rohanu.. Mam napisane ze "your str rank 5 Rohan(5)". Prosze o jakies madre podpowiedzi o rozwiazanie problemu.
    I jeszcze odnosnie ksiegi z mori. Znalazlem ksiazke, znalazlem wyjscie z mori, ale w opcjach obozu jak naciskam "use an objcet" nie mam opcji zeby wybrac ta ksiazke. Ona do czegos sluzy? czy mozna ja tylko sprzedac za 110? Dodam, ze gram rohanem... moze zabawna z ksiega to tylko opcja dla kranoludów?
    Czy jest jakis sposob na szybsze zdobywanie "infulence" niz walki ktore daja po 1-2?

Offline Erkenbrand

• Użytkownik
    « Odpowiedź #553 dnia: Lutego 20, 2012, 13:18:29 »
    Ja mogę tylko wypowiedzieć się na temat influence. Rób zadania od króla i od szefów gildii. W niektórych wpadnie trochę więcej punktów.

Ja mam też przy okazji pytanie. Ja np. grając Rohanem miałem możliwość doradzania królowi, ale jednynie jak się miało tytuł haleth, hero of rohan oraz 50 infl. - osiągnąłem to i ja przyszło co do czego to okazało się nie nic nie mogę. Czy to jakoś sensownie działa czy jest tylko bo jest.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #554 dnia: Lutego 21, 2012, 16:09:35 »
    Cześć Miśki...
    Mówi wam to coś? ;)

Miałem Wam to pokazać później, ale z racji iż rozwiązałem problem czcionki, udało mi się załadować TO do gry....

Poczekajcie kilka dni i będzie gotowe ;)
    Zostały mi 3 duże pliki i kilka dni chorobowego :p

PS.Trzymajcie kciuki aby zasilacz mi nie wysiadł do tego czasu.Łożyska wentylatora terkoczą coraz głośniej...:p