Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142450 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #585 dnia: Grudnia 22, 2013, 17:03:06 »
    Ja wole kampanie. Lepiej się walczy u boku krasnoludzkich armii, a nie patroli albo elfów i ludzi z Dale. A ma jakieś znaczenie to, że pojawiło mi się zielone napisy "Erebor it's now new strong" czy jakoś tak i to, że wyniszczam armie (głównie te mniejsze i średnie)?
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #586 dnia: Grudnia 22, 2013, 20:24:50 »
    Oczywiście, że ma znaczenie:
    - "Erebor is now strong" - Siła Ereboru mieści się teraz w przedziale 4000 do 5000 (można to sprawdzić w raportach).
    - To o wyniszczaniu armii to albo osłabienie siły jakiejś frakcji (analogicznie jak powyżej), albo podniesienie progu, od którego miasta (podział na miasto i obóz jest czasami dosyć umowny) mogą być oblegane. W tym drugim przypadku to jest komunikat "The war expands, commanders are getting bolder...".

Ja tam wolałem pomagać patrolom, bo nimi można dowodzić i jest więcej rank points za bitwę.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #587 dnia: Grudnia 22, 2013, 22:20:52 »
    Aha, dzięki. Też jest plus pomicy takiego 45 osobowego patrolu którym można dowodzić :P Moja taktyka gry krasnoludem to piechota 2x stanąć bliżej łucznicy za to zawsze (sami) idą na 15 kroków (tak wyliczyłem) i wszystkich miażdże. A jeśli chodzi o krasnoludzką piechote to dlatego, że wargi i Ruhn ciężko się przebić i się zatrzymują. A łucznicy niestety muszą zawsze nieco podejść gdy wroga mało jest. Ale i tak raz tylko (na 40 bitew wygranych) używając tej taktyki przegrałem (wycofując się) ponieważ Rhunu był ciut za dużo.
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #588 dnia: Grudnia 23, 2013, 10:31:05 »
    Js chciałem się zapytać
    - jakie mają Special Item krasnoludy
    - jak można pożyczyć coś ze zbrojowni

• Użytkownik
    « Odpowiedź #589 dnia: Grudnia 23, 2013, 16:18:34 »
    Z tego co pamiętam, za ostatnią rangę jest hełm króla krasnoludów (56 ochrony głowy), a z niższych rang godne uwzględnienia są:
    - Krasnoludzki topór mistrzowskiego wykonania (to jest ten zwykły krasnoludzki dwuręczny, tylko z dopiskiem "masterwork")
    - Krasnoludzka zbroja o dostojnym wyglądzie (podobnie jak powyżej, zbroja którą noszą dowódcy krasnoludów z dopiskiem "lordly")

Poza tym pamiętam jeszcze następujące przedmioty: zwoje z Gondolinu (+1 do taktyki), Tulcarsil (+1 do siły, to jest pierścień) i krasnoludzka tarcza z wzmocnieniami (nie warto brać).

A z tą zbrojownią, niestety nie wiem o co chodzi :/

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #590 dnia: Grudnia 23, 2013, 16:26:44 »
    I te wszystkie rzeczy za pomocA inflounce czy jakoś tak? A możesz mi powiedzieć ile one dają? Tak około. I ta kolczuga i tarcza. Ja mam tarcze +13, kolczuge +2 do głowy, +40 do tułowia, ok. +20 do nóg, buty +30, hełm +40, rękawice +6 (są jeszcze rękawice +10. Wiem bo widziałem w Iron Hills) i najlepszy u handlarza krasnoludzki miecz. A są jakieś jednoręczne toporki? Prócz tych do rzucania.

PS: Mam Speciak Item +1 do weapon master.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2013, 17:31:11 wysłana przez wisnia2320 »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #591 dnia: Grudnia 23, 2013, 19:29:01 »
    Tak, to są przedmioty za influence, czyli wpływy u danej frakcji. Tylko że aby je otrzymać, musisz mieć odpowiednią rangę. Innymi słowy: płacisz "wpływami", ale żeby w ogóle móc poprosić o dany przedmiot, musisz mieć odpowiednią rangę. U każdej frakcji jest 9 rang o różnych nazwach, później są kolejne, ale one nie odblokowują kolejnych przedmiotów tylko zwiększają ilość pieniędzy, które codziennie dostajesz. Teraz reguła płatności wpływami (influence): od drugiej rangi możesz poprosić o pierwszy przedmiot i płacisz 10 influence, za przedmiot z każdej kolejnej rangi dodatkowe 5. Więc za przedmiot z 9 rangi "płacisz" 45 influence. Tarcza jest za 4 rangę (20 influence), a zbroja za 7 (35 influence).

Jednoręcznych toporków nie dostaniesz chyba nigdzie za rangę, a już na pewno nie u krasnoludów. Jest jeszcze świetny topór dwuręczny za 9 rangę od beoringów, który jest o wiele szybszy od tego krasnoludzkiego i zadaje 60+ obrażeń ciętych, a poza tym przynajmniej normalnie wygląda (a nie jakaś płetwa rekina jak krasnoludzki). Ale niestety na 9 rangę się długo czeka.

Acha, miałem jeszcze napisać ile daje tarcza i kolczuga. Kolczuga to jest pewnie ta co masz, tylko do wszystkiego dodatkowo +6 (pamiętam, że w zwykłej było też +2 na głowę, +40 tułowia, ale chyba +13 na nogi). A tarcza - sprawdziłem i jednak warto brać bo ma opór 28 (!), ale rozmiar tylko 60 i wytrzymałość 800/800. Tylko, że jest brzydka i pewnie może się taka sama trafić w sklepie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2013, 19:44:04 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #592 dnia: Grudnia 23, 2013, 19:47:39 »
    A moge ją (tarcze) upięknić? Nie wiem jak ten program by zmienić te wszystkie grafiki, itd...

• Użytkownik
    « Odpowiedź #593 dnia: Grudnia 23, 2013, 19:53:30 »
    Możesz podmienić teksturę, albo edytować tą co masz, ale najpierw lepiej sam zobacz tą tarczę. "Brzydka" to pojęcie względne, jakby coś to jest ta owalna, zielono - żółta. Ta w lewym dolnym rogu w tym linku: http://synnaskole.sweb.cz/noveTLD/DwarvenShields.jpg

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #594 dnia: Grudnia 23, 2013, 19:56:05 »
    Mi to bardziej ta pierwsza od góry wygląda jak drzwi :P I masz racje jest takich od groma w sklepie. Ale są ciemno niebieskie. Gdzie można kupić tarcze u elfów (te które nie mają napisów i czy u każdego można?) I to normalne, że jak jestem krasnoludem to jak miałem zadanie od guildmaster (tam gdzie galadriela) to, że mam tylko atak? Bo jak na to kliknąłem to normalnie sobie z nimi gadałem.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #595 dnia: Grudnia 23, 2013, 20:00:22 »
    Edytowałem posta, bo wcześniej myślałem, że to właśnie ta w kształcie drzwi jest za rangę, ale sprawdziłem w grze i okazało się, że ta owalna.

Tak naprawdę to żadna elficka tarcza nie ma napisów, znaki szczególne to tylko drzewo na tej okrągłej (swordsman's shield od leśnych elfów). No i kupisz je w każdej siedzibie elfów u kowala o ile się danego dnia wylosuje.

A z tym zadaniem u guildmastera to o które dokładnie chodzi?

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #596 dnia: Grudnia 23, 2013, 20:04:27 »
    Przepraszam nie opisałem tego. To eskortowanie karawany. Lecz do miasta mogłem wejść bez żadnych problemów. I czy hełm króla jest taki jak ma Dain II? I czy jest za influence kupić miecz, buty, rękawice, łuk i strzały? I czy tarcza elfów nie będzie zbyt duża jak na krasnoluda? I czy to prawda, że jak złożymy hołd na jakimś grobie to dostajemy nowego questa? Czy to tylko obowiązuje w Minas Tirith?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 23, 2013, 20:16:52 wysłana przez wisnia2320 »

• Użytkownik
    « Odpowiedź #597 dnia: Grudnia 23, 2013, 20:21:10 »
    No nie wiem, ja nigdy czegoś takiego nie miałem, że klikam atak i normalnie gadam. Ale ten problem był jak gadałeś do guildmastera, czy do karawany? W każdym razie, tutaj raczej nie pomogę, bo nigdy czegoś takiego nie miałem, ale zauważyłem np. że jak kiedyś grałem krasnoludem to większość guildmasterów i handlarzy była... łysa.

A hełm jest taki jak u króla Daina II, zgadza się. Tarcza nie będzie za duża jak na krasnoluda, właściwie to tylko z tym elfickim łukiem krasnolud wygląda nieco groteskowo. Butów chyba nigdzie nie ma za influence, rękawice są u beoringów za którąś z wyższych rang (+8 ochrony tułowia i +1 power draw), miecze są w kilku krajach, ale najlepszy chyba jest w Gondorze za 8 rangę (zadaje 40 kłutych obrażeń w zamachu i ma prędkość 130). Strzał też nigdzie nie ma za rangę, a łuk możesz dostać w Lorien za 5 rangę (36 obrażeń kłutych, tylko jest zbugowany i ma standardowo prędkość lotu pocisku jak w orkowych łukach, czyli 50) oraz w Dalii za 9 rangę - Łuk Barda (32 obrażeń kłutych i bez żadnych bugów). W sumie to może za jakiś czas wstawię spis tych przedmiotów za rangi, bo mam zapis, w którym chyba w sześciu frakcjach mam maksymalną rangę.

Z tym grobem to nie tak. Jest w Minas Tirith grobowiec po lewej stronie od tronu Denethora (trzeba przejść przez drzwi). Tylko że ja go zobaczyłem tylko w trybie edycji, bo komnata z samym grobem jest zamknięta. A to zadanie, o którym piszesz to oathkeeper, które polega na złożeniu przysięgi na grobie poległego lorda, że pomścisz jego śmierć. Musisz mieć włączoną opcję "permanent death of lords and companions" czy jakoś tak. W każdym razie ja tego nigdy nie robiłem, ale z tego co czytałem na forum moda, musisz sam pokonać odpowiednią liczbę przeciwników z frakcji która zabiła lorda.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 24, 2013, 14:39:00 wysłana przez Czarnoksiężnik z Angmaru »

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #598 dnia: Grudnia 23, 2013, 20:53:52 »
    Dobrze dziękuje. Czyli zadanie z zabiciem lorda jest w każdej frakcji? I czy można spotkać Gimlego?

Offline Kayuree

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Valar Morghulis
    « Odpowiedź #599 dnia: Grudnia 23, 2013, 22:32:04 »
    1. Tak, zadanie z lordem jest w każdej frakcji.
    2. Co do Gimliego, to chyba nie, jedyni członkowie, których można spotkać to: Gandalf (po rozpoczęciu wojny), Pippin i Meriadok (w któryś miastach Gondoru lub Rohanu, nie pamiętam dokładnie :P).