Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142409 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline damianb

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #645 dnia: Sierpnia 15, 2014, 05:01:49 »
    mam pytanie czytałem gdzieś że w tym modzie są olog-hai czy wie ktoś może skąd można go dostać

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #646 dnia: Sierpnia 15, 2014, 08:38:23 »

Offline damianb

• Użytkownik
    « Odpowiedź #647 dnia: Sierpnia 19, 2014, 09:27:54 »
    nie nie moda tylko olog-hai skąd można go rekrutować

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #648 dnia: Sierpnia 19, 2014, 11:04:00 »
    Olog-hai możesz zdobyć jedynie wykonując misję dla Saruman'a. Zleca on pojmanie jednego trolla, jednak jeżeli pojmiesz dwóch lub więcej to dostaniesz możliwość wcielenia jednego trolla do swojej armii. Za punkty influence możesz wyposażyć go w pancerz. Misja ta jest powtarzalna.

Offline Cahal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #649 dnia: Lutego 19, 2015, 07:52:09 »
    Gram Khandem, moje pytanie jest następujące, czy w przyszłości mogę zostać liderem owej frakcji, oraz co mogę zrobię by moja gra nie była taka monotonna gdyż, mam ok 100 tury, raz po raz widzę że jakaś bitwa się toczy, oblężeń ze stron moich sojuszników nie ma, czy są na to jakieś sposoby czy też nie? Liczę na szybką odpowiedz.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #650 dnia: Lutego 19, 2015, 15:44:56 »
    Zostanie liderem jest niemożliwe. Tak ogólnie niemożliwe.
    Granie Khandem musi być rzeczywiście dosyć nudne... Ich obóz jest w totalnej dziurze na skraju mapy, dopiero trzeba czekać aż coś zdobędą(właściwie niemożliwe, bo do zdobycia jest tylko Pelargir i Osgiliath) lub po upadku Gondoru założą wysunięty obóz... Mają też za mało siły, żeby łatwo oblegać, nie mówiąc już o szturmach... Mają natomiast bardzo fajne uzbrojenie i porządne ludzkie wojsko.

Co mogę poradzić... uaktywnić w konfiguracji cheaty i odkrywać sobie mapę ctrl+T, bo zasięg widzenia w tym modzie jest tragicznie mały i mało się dzieje, przez co gracz traci mnóstwo okazji na zdobycie punktów i zasobów. Teleportowanie się też wskazane... (ctrl+lpp na mapie).
    Poza tym robić questy dla Khandu i Mordoru/Dol Guldur, skupić się na wspomaganiu swoich, np. dodając im żołnierzy. Warto skupić się na eliminowaniu wrogich scoutów, to "oślepia" wrogie nacje. Wytrenowane wojsko zostawiać w bazie(brać na kampanie) i trenować ciągle nowe jednostki kiedy wykonuje się questy.
    TLD po stronie złych to powolna, nużąca i często frustrująca gra... Grając Khandem ma się chociaż normalne wojsko, a nie orkowe mięso armatnie, ale i tak jest ciężko. Na szczęście im dłużej trwa kampania tym niższe wymagania co do możliwości oblegania, więc potem wszystko dzieje się trochę szybciej.

Offline Pablo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #651 dnia: Września 29, 2015, 03:39:05 »
    Witam, mam pewien problem. Gram już około 100 dni w Mordorze i nadal nie mogę rekrutować troli. Wiem, że jest taka opcja jak posiadanie superjednostek w drużynie typu enty czy właśnie trole. Bardzo proszę o odpowiedź, ponieważ szukałem bardzo długo odpowiedzi na moje pytanie, ale nigdzie nie znalazłem ;(
    Zauważyłem. że z upływem czasu dochodzą nowe jednostki, a trole nadal uparcie nie dają się rekrutować. ;(

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #652 dnia: Września 30, 2015, 00:16:02 »
    nie wiem czy to nie było związane z rangą albo influence. Może to trzeba kupić od Ust Saurona albo jako osobna opca u gościa od rekrutacji w Morannon.
    ja nie pamiętam już, nie zawracalem sobie głowy trolami. Najważniejsza jest ciężka jazda Czarnych Numenorejczyków.
    Enty na pewno sa tylko dla 'dobrych'.
    Trolle u Sarumana są dostępne dopiero przy wyższej randze u niego i po jakimś quescie(nie wiem czy nie chodzi o ten, gdzie musisz zbadać Fangorn, czyli wyciąć 2-3 enty).
    Wszystkie odpowiedzi są na forum last days mbx, tutaj możliwe że też, ale trzeba się naszukać