Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #570 dnia: Lipca 13, 2013, 13:56:08 »
    Powstają wraz z wybuchem wojny.

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #571 dnia: Lipca 13, 2013, 15:22:57 »
    dzięki,
    Patch 3.23 różni się czymś od 3.22?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #572 dnia: Lipca 13, 2013, 16:01:34 »
    Nie, po prostu sobie numerek dodali... :|

Jakbyś chciał, to na pewno znalazłbyś changelog. W każdym razie są poprawione bugi i jest lepszy balans.

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #573 dnia: Lipca 13, 2013, 18:36:24 »
    Próbowałem szukać, ale się już w tym wszystkim trochę pogubiłem i wolałem zapytać na forum. W każdym razie dzięki za rozjaśnienie mi tego.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #574 dnia: Grudnia 21, 2013, 23:10:23 »
    A ja mam natomiast taki problem. Gram krasnoludem z Iron Hills. Mam 55 wojowników, 15 LvL, prawie najlepsze uzbrojenie, 34 stosunków z królem i około tyle z Thorinem, itd, i mam już wojne. I czekam na to by krół wysłał mi wiadomość by zostać jego wasalem, ale nic bo bez tego nie będzie kampani wojennej, a np: Dale już ma. Co zrobić?
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #575 dnia: Grudnia 22, 2013, 09:41:59 »
    Przecież w TLD nie można zostać czyimś wasalem w trakcie gry. Skoro wybrałeś że będziesz grał Krasnoludem, to król Dain jest Twym panem od początku rozgrywki. Pozdrawiam.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #576 dnia: Grudnia 22, 2013, 10:31:42 »
    Nie dokońca chodziło mi o coś takiego. Zawsze przed albo po rozpoczęciu wojny miałem jakiś wybór pokazywało mi się coś związanego z królem dainem jakaś wiadomość. A po za tym to krasnoludy nie rozpoczęły żadnej wojny, a wcześniej jak grałem też prowadziły kampanie wojenną przeciw Rhunowi i orką z Gundabadu :( A teraz są tylko ich patrole. A reszta (elfy z mroczne puszczy i dale) prowadzą kampanie wojenne. A krasnoludy? Patrole od 6 do 45 w oddziale....

PS: Juź wiem o co chodzi! Ta wiadomość to propozycja, rozkaz, itd przyłączenia się do kampani wojennej krasnolodów. Więc kiedy ich kampania nastąpi czy jest to generowane losowo???
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 22, 2013, 10:50:53 wysłana przez wisnia2320 »
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #577 dnia: Grudnia 22, 2013, 11:08:26 »
    Te propozycje do dołączenia do kampanii wojennej następują zazwyczaj za pierwszym razem po rozpoczęciu wielkiej wojny, a później chyba losowo. I dziwi mnie fakt że mimo iż jesteś na 15 poziomie jeszcze król jej nie zwołał.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #578 dnia: Grudnia 22, 2013, 11:29:58 »
    King Dain II Ironfoot, Thorin Stonehelm i jeszcze 3-eci z krasnoludów siedzą w Ereborze i jedyne siły krasnoludów to patrole. Więc o co chodzi? Bug?

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #579 dnia: Grudnia 22, 2013, 12:18:16 »
    A czy ma znaczenie to czy jestem z Iron Hills czy z Ereboru by móc brać udział w kampani???

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #580 dnia: Grudnia 22, 2013, 12:22:57 »
    Bardzo wątpię, wszak to część frakcji Erebor. W Gondorze też nie ma znaczenia czy się wybierze, że jest się z Minas Tirith, Dol Amrothu, Lamedonu czy Pelargiru itd. Więc zakładam że i u Krasnoludów jest to samo.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #581 dnia: Grudnia 22, 2013, 12:24:25 »
    A można jakoś sprawdzić w plikach TLD kiedy jest ten raport, itd? Albo inaczej jak oglądałem film naYT o tym jak jakiś koleś grał w TLD krasnoludem z Ereboru. I od razu po wybuchu wojny dostał raport. Może jednak ma to jakieś znaczenie? Chodź nie powinno bo Iron Hills i Erebor mają sztandar Króla Daina II.

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    « Odpowiedź #582 dnia: Grudnia 22, 2013, 12:39:50 »
    Co do plików to nie wiem.
    A w kwestii tego filmiku to nic dziwnego, ja też zawsze jak gram to niedługo po wybuchu wojny dostaję raport. Może spróbuj jeszcze raz grę zacząć?

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #583 dnia: Grudnia 22, 2013, 13:05:38 »
    Spróbuje chociaż mi się trochę nie chce tego od nowa robić, ale spróbuje i wezme Dwarf in Erebor. Albo poczekam w grze w którą aktualnie gram (zapisie).

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #584 dnia: Grudnia 22, 2013, 16:15:08 »
    Ale w sumie co za problem? Nic się nie stanie jak się nie dołączysz do kampanii, a jak jej nie ma to nawet lepiej. Kampanie pojawiają się co miesiąc, a jak odmówisz to co tydzień (do czasu kiedy się nie dołączysz). Ja tam zawsze wolałem chodzić własnymi ścieżkami, a tutaj kampanie przydają się tylko do oblężeń, których nie można samemu inicjować. Ale do oblężenia potrzeba minimum 4000 siły, a Erebor zaczyna chyba od 3500 - sprawdź w raportach ile ma u Ciebie.