Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142418 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #630 dnia: Stycznia 14, 2014, 14:13:43 »
    Aaaa...Bo zauważyłem, że jak mam zadania to dni nie są liczone.
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #631 dnia: Stycznia 16, 2014, 17:22:40 »
    Na szczęście patch jest kompatybilny z savemia. I udało mi się dostać propozycje dołączenia do kampani. Z tym też mam pytanie bo kampanie zakończyłem i czy moge dostać kolejną taką propozycje?
    Nie ważne czy jesteś biały, czarny, czerwony czy żółty. Ważne, że jesteś miły dla mnie to ja będę miły dla Ciebie.

Offline JjForcebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #632 dnia: Stycznia 18, 2014, 19:19:22 »
    Czy istnieje jakiś konkretny sposób przy TLD na problem "unable to restore vertex buffer fix"?
    Zmiana samego rozmiaru bitwy na 40/50 rozwiązała sprawę ale w walce gdzie wróg ma 300+ jednostek to męczące trochę i zbija klimat.

Jest jakiś fix na to w tym modzie?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #633 dnia: Stycznia 18, 2014, 21:28:52 »
    chyba chodzi o crash z powodu zbyt dużej ilości ciał, trzeba ich ilość zmniejszyć/wyłączyć.
    Poza tym grasz na tej wersji M&B Enhanced czy zwykłej?

Offline JjForcebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #634 dnia: Stycznia 18, 2014, 22:00:59 »
    Huth=> właśnie sporo o nim czytałem i tu jest kwestia silnika M&B, sporo widziałem porad o zmniejszaniu szczegółów itp. ale z tego wszystkiego największy wpływ ma właśnie wielkość bitew a potem ilośc ciał &ragdolle.
    Aczkolwiek one mają i tak o wiele, wiele mniejszy. WSZYSTKIE crashe miałem zanim padł choćby jeden żołnierz. Po prostu sekundę po załadowaniu pola bitwy crashowało, ewidentnie silnik sobie nie radzi.

O jaką wersję enhanced pytasz? Wersja gry 1.011, sam TLD, żadnych innych modów. Sprawdzałem sporo ale postanowiłem zostać przy najlepszym, co innego Warband- tu sprawdzam sporo i pewnie będę okresowo grał w różne.

Enhanced kojarzę tylko przy F&S ("With Fire and Sword Enhancement Mod ") ale też z nim chyba cosbyło nie tak, nie testowałem za dużo.

Do jedynki gdzieś znalazłem polepszacz grafiki, http://www.nexusmods.com/mountandblade/mods/891/? ale nie używam.
    O to chodzi? Można go używać czy jest jakiś inny?
    Do Warbandu mam coś podobnego i jest okropne :P Choć bardzo lubię polepszać gfx to jednak musi mieć to ręce i nogi.

Poza tym witam, przez Ciebie mam już z 4gb modów, a miałem tylko sprawdzić TLD :>

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #635 dnia: Stycznia 18, 2014, 22:27:00 »
    Taleworlds zrobiło wersję M&B, która była nieco lepiej zoptymalizowana i poprawiała trochę technicznych błędów. To właśnie ta wersja "enhanced", która - nie wiadomo czemu - nie została jednak oficjalnie wydana (tzn. była dostępna na stronie Taleworlds, ale szybko z niej zniknęła).

http://www.moddb.com/games/mount-blade/downloads/mountblade-1011-fall-2009-enhanced-version

Tą wersję polecam jeszcze upatchować, aby obsługiwała 4GB pamięci.

Offline JjForcebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Stycznia 18, 2014, 22:43:35 »
    Daedalus=> pierwszy raz o niej słyszę, wielkie dzięki za info. Sprawdzę, mam nadzieję że TLD nie będzie się z nią gryzł.

Upatchuję tą obsługę 4GB i zobaczymy, dzięki za info. Właśnie ostatni crash miał miejsce jak kończyłem potyczkę z 210 oddziałem Mordoru. Eh :/ Zostało dosłownie 37 jednostek i bum.

ed: BTW- czy captcha przy dodawaniu postu się kiedyś wyłączy? :)

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #637 dnia: Stycznia 18, 2014, 23:06:45 »
    Wyłączy się właśnie teraz ;)
    Captcha jest do pięciu postów.

Offline JjForcebreaker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Stycznia 18, 2014, 23:31:09 »
    Świetnie, czysty reinstall> WB Enhanced> TLD. Wielkość bitwy ustawiona na max (100), zero problemów :> Mam nadzieję że tak zostanie.

Jakby co, upatchowałem go programem do Fallouta 3, dosłownie kilka sekund: http://www.nexusmods.com/fallout3/mods/6510/?tab=2&navtag=http%3A%2F%2Fwww.nexusmods.com%2Ffallout3%2Fajax%2Fmodfiles%2F%3Fid%3D6510&pUp=1

Wystarczy skopiować do jego folderu .exe, zamienić nazwę i uruchomić :)

================================================

Wciąż jestem w pierwszym przejściu TLD, mam pytanie- czy jest dla Morii jakaś mapa, czy fabularnie później zostanie 'przerobiona' ta lokacja?  Pobłądziłem trochę po korytarzach ale dałem sobie spokój.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 19, 2014, 10:51:25 wysłana przez JjForcebreaker »

Offline gracjan118

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 28, 2014, 11:32:32 »
    Czy wie ktoś, czy twórcy planują zrobić wersję na Warbanda albo Bannerlord?

AdamOr dzięki za info
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 28, 2014, 16:23:09 wysłana przez gracjan118 »

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 28, 2014, 11:46:17 »
    Najpierw niech Bannerlord wyjdzie... co do Warbanda, twórcy pracują teraz nad skonwertowaniem moda na Warbanda. (Edit: Przynajmniej jedna osoba w ich teamie nad tym pracuje)

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 29, 2014, 14:59:24 »
    Czy jeśli zdobędę wraz z lordami i Królem Gundabad albo Morie to zostaną zniszczone? Wkońcu krasnoludy wkońcu powędrowały do Morii pod wodzą Durina VII Ostatniego (ostatnie wcielenie Durina Nieśmiertelnego), a Gundabad został po wojnie otoczony należytą czcią przez krasnoludy (wkońcu tam podobno przebudził się Durin Nieśmiertelny).

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 29, 2014, 18:55:39 »
    Gdy ja pomagałem Celebornowi zniszczyć Gates of Moria, to po walce wyskoczył komunikat, że Moria została pokonana. Troll Cave też było oznaczone na mapie jako Ruins of Troll Cave (chociaż nie zostało zniszczone) Co do pytania to raczej tak, skoro u mnie tak było.

Offline wisnia2320

• Użytkownik
    « Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 30, 2014, 21:19:43 »
    Szkoda. Obie te budowle powinny zostać tak jak chciał Tolkien w swojej powieści. Dla krasnoludów Gundabad to świete miejsce. Tam przebudzil się Durin Nieśmiertelny. A Khazad-Dum (Moria) to pierwsze i największe miasto krasnoludów nie powinny być zniszczone. Tak myśle przynajmniej ja.

EDIT: Chyba, że to tylko krasnoludy mogą nimi władać???

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 31, 2014, 20:41:49 »
    Tego nie wiem, ale chyba jest to możliwe (skoro twórcy moda zrobili tak, że niektóre miasta się niszczy, a inne przejmuje).