Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142460 razy)

Opis tematu:

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #555 dnia: Lutego 21, 2012, 17:46:42 »
    Czekamy z niecierpliwością ,  i trzymamy kciuki .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Husar

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #556 dnia: Maja 13, 2012, 17:56:42 »
    Ja mam pytanie nie czytałem wcześniejszych postó bo jest ich strasznie dużo. Gdzie mogę znaleźć Gandalfa albo Aragorna ? Bo spotkałem samotnego jeźdzca i on pojechał do minas trith a w winas trith go szukałem i nie ma go . Ogólnie gdzie jest bractwo ?  Bo tylko radego i pipina znalazłem.
    Jam to uczynił.

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #557 dnia: Maja 14, 2012, 00:01:15 »
    Aragorn i Gandalf są niedokończonym wątkiem fabularnym jak np Merry i Pipin.
    Możesz spotkać także Nazgula ale na tę chwilę oni dla ciebie nie mają znaczenia może przy następnym patchu ale na tą chwilę nic.
    A mówi ci coś słowo WyspaPL?

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #558 dnia: Maja 14, 2012, 08:50:42 »
    Wyspa PL nie
    Jam to uczynił.

Offline Husar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #559 dnia: Maja 15, 2012, 21:50:13 »
    grałęm i było oblężenie tej wyspy koło osgiliatu ( nie chce mi się nazwy patrzeć) i jakoś orkowie mogą oblężenia a ja nie ... Czytałem niby w tej wersji będzie można a tu nie można a co do spolszczenia raven nawet ma fajne ale w tym modzie nie ma pl znakówi ma np śmierć dla ludzi to mier dla ludzi. I gdzie jest brigand fort ?
    Jam to uczynił.

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #560 dnia: Maja 17, 2012, 17:13:11 »
    Nie rób double postów. Brigand fort? Nie znalazłem. Chyba usunęli. Wszyscy z wyjątkiem gracza mogą oblężenia.

Offline Borys

• Użytkownik
    « Odpowiedź #561 dnia: Października 08, 2012, 15:50:08 »
    Witam, mam problem Windy flora, patrzałem i włączam przez IronLauchera jak każą na forum i nic. Mam wersje 1.011 i TLD 3.0. Przeszukałem forum i nie znalazłem pomocy bo co inni piszą nie działa.

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #562 dnia: Stycznia 12, 2013, 16:35:04 »
    Mam najnowszą obecnie wersję modu z patchem ( 3.2) i dołączyłem do Lothorien. W pewnym momencie gry przyjechał do mnie Gandalf i poprosił bym zrobił coś takiego: "find lady Galadriel's whereabout immediately and speak with him. Good luck!". Po angielsku słowo whereabout w znaczeniach które znalazłem oznacza miejsce pobytu kogoś/czegoś. Nie jest to rzeczownik w tym znaczeniu, że oznacza jakąś osobę, więc nie rozumiem co oznacza to polecenie "speak to him". Rozmawiać z kim? Nie znalazłem żadnej nowej linii dialogowej u Galadrieli ani Celeborna itd. Nie wiem co zrobić? Jeśli ma to jakieś znaczenie to Gandalf podjechał do mnie gdy wykonywałem zadanie oczekiwania na wyruszenie na patrol z Celebornem. Teraz już mineło wiele dni od tego wydarzenia ( w grze) i nadal nie wiem czy można coś pchnąć naprzód.

Pytanie dodatkowe nt. ścieżki dźwiękowej.
    (click to show/hide)

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Bane

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #563 dnia: Stycznia 12, 2013, 22:19:52 »
    To pewnie dlatego, że gdy Galadiela poprosiła cię o dołączenie do wyprawy wojennej (czy coś takiego) ty odpowiedziałeś że tego nie zrobisz. Wtedy pojawia się Gandalf i każe ci iść wspomóc władcę.

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #564 dnia: Stycznia 13, 2013, 00:26:26 »
    Prawdopodobnie to dlatego, że się oddaliłem kawałek. Gdzieś już czytałem o podobnym momencie w którym pojawia się Gandalf. Może coś w tym być. Do tej pory poza zwykłą wojną.

1. Znalazłem książkę w Morii ( jest oparta o grobowiec). Nie wiem co z nią zrobić. U krasnoludów nikt nie ma opcji dialogowej na jej temat. Nie da się jej użyć jako obiekt w obozowisku.

2. Nie wiem gdzie na początku gry można zmienić poziom trudności ( jest ponoć taka lokacja, gdzie w pierwszy dzień można zmienić ustawienia niedostępne później). Gram i jest za łatwo. Zacząłbym może jeszcze raz.

3. Proszę pamiętać o spoilerze w poprzednim poście - tzn. czy mogę to zrobić czy nie? Naprawdę zrobiłem kompletny i b.dobry w moim przekonaniu zamiennik ścieżki dźwiękowej. Spodobałby się wam. Pytanie - czy można czy nie można tego tu zamieścić?

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #565 dnia: Stycznia 15, 2013, 22:01:42 »
    Tego patcha trzeba porostu wypakować do tld czy co ?

Offline spike123.72

• Użytkownik
    « Odpowiedź #566 dnia: Stycznia 21, 2013, 02:49:01 »
    Witam mam pytanie związane z polskimi znakami w spolszczeniu do tego modu.w spolszczeniu są polskie znaki a gdy uruchamiam grę nie ma ich np zamiast ,,Rozpocznij nową grę'' jest ,,Rozpocznij now gr''.Słyszałem że może to mieć związek z inną czcionką(bez polskich znaków)w tym modzie.Jeżeli jest  ktoś kto wie jak zmienić tą czcionkę bez pl znaków typu ś,ę,ą,ć na czcionkę z pl znakami bardzo proszę o odp.Jest to możliwe bo widziałem zdjęcie z napisami z tego modu i było tam wszystko spolszczone z pl znakami.Pozdrawiam
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 23, 2013, 23:25:18 wysłana przez spike123.72 »

Offline bulcia1233

• Użytkownik
    « Odpowiedź #567 dnia: Lutego 28, 2013, 14:53:04 »
    Witam,
    Mam pytanie gdzie moge sprawdzic ile mam rank points

Offline ggpaw

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    « Odpowiedź #568 dnia: Marca 16, 2013, 17:48:16 »
    Witam,
    Mam pytanie gdzie moge sprawdzic ile mam rank points
    Wchodzisz w raporty
    Ja mam inne pytanie mianowicie pobrałem tld 3.23 i zainstalowałem w menu misze że mam wersje 3.22 trzeba pobrać jeszcze jakiegoś potcha żeby mieć 3.23 czy co

Offline gracjan118

• Użytkownik
    « Odpowiedź #569 dnia: Lipca 13, 2013, 13:07:12 »
    Ja mam 105 dzień i mam na mapie różne obozy (Camp) i placówki (Outpost). Ale gdy zacząłem grę od nowa to tych obozów nie było. Powstają one z upływem czasu czy jak?