Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142448 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Parę pytań
    « Odpowiedź #510 dnia: Grudnia 28, 2011, 11:17:40 »
    Da się w 1.011 ale nie samodzielnie tzn. możesz się "dołączyć" do oblężenia ale nie możesz go "rozpocząć"... Trochę pokrętnie to napisałem ;D
    Co do flag/bannerów nie możesz mieć swojego :/ I tak by Ci to nic nie dało bo nie ma jednostek które mogą wyświetlać herby na tarczy/ubraniu...
    Jedyne co to możesz właśnie wymieniać itemy za pkt wpływu (influence) i (tylko w 1.011) kupować w sklepie za specjalną walutę u każdej frakcji tzn waluta z gondoru nie jest ważna w mirkwoodzie i vice versa :)

Offline Hammett15

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Parę pytań
    « Odpowiedź #511 dnia: Grudnia 28, 2011, 12:30:18 »
    To z walutą i szczególnymi przedmiotami to wiem ale szkoda trochę że samemu nie można oblegać. Bo to jest mod fabularny? tzn. jakieś tam cut scenki są i po pogawędce z Gandalfem miałem jak najszybciej znaleźć Denethora. Znalazłem go w Minas Tirith ale nie było niczego w opcjach rozmowy. Może to tylko tak dla picu albo zabugowane.

Offline luzak572

• Użytkownik
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #512 dnia: Grudnia 30, 2011, 17:52:40 »
    mam pytanie dotyczące wargów otóż iż zakupuje sobie warga i gdy na nim jeżdżę on się ciągle zatrzymuje czy to da się naprawić?

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #513 dnia: Grudnia 30, 2011, 18:00:56 »
    Tylko orkowie mogą na nich jeździć.

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #514 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:10:04 »
    jakbym nie był orkiem w ogóle nie miałbym warga prawda??ale mam inne pytanie mam ustawione zabijanie wrogich lordów ale im zawsze uda się uciec a mi nawet nie wyświetla się wiadomość że  on uciekł czy da się zrobić coś aby zwiększyć szanse na pojimanie/zabicie wrogiego lorda?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #515 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:14:20 »
    Da się tylko orkiem, urukiem się nie da.
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #516 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:20:00 »
    cóż czyli co do jednego pytania jestem oświecony ale co z tymi lordami?

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #517 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:42:41 »
    cóż czyli co do jednego pytania jestem oświecony ale co z tymi lordami?
    Na pewno się da, ale  nie radziłbym.
    1.Mapa zbyt szybko by opustoszała
    2.opcja ta znajduje sie zapewne w pliku ze skryptami a bez MS to raczej niewykonalne!

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #518 dnia: Grudnia 30, 2011, 19:48:29 »
    że się da to ja wiem gdyż jeden już nie żyje a co do opustoszałej mapy to chyba o to chodzi w wojnie aby eliminować swoich wrogów a nie aby ciągle uciekali zbierali armię na nowo i  w końcu podbili cały Gondor jak narazie ciągle dostaje od sił zła przydałby mi się taki punkt zwrotnikowy w postaci zabicia wrogiego lorda

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #519 dnia: Stycznia 08, 2012, 11:57:41 »
    Co można zrobić w miejscu dead marshes?
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #520 dnia: Stycznia 08, 2012, 17:00:35 »
    Z tego co wiem to nic. Walczył ktoś na tym terenie już? Jak się prezentuje? I czy ktoś próbował tworzyć "drużynę pierścienia v.2" czyli drużynę złożoną z samych bohaterów, wiem że w nativie ludzie tak robili, z bohaterami o 40 lvl. (Po tym lvl'u się b. trudno nabija).

Offline Adams F.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #521 dnia: Stycznia 09, 2012, 13:20:52 »
    Ja mam takie pytanko. Czy da się wyłączyć filmiki w czasie gry? Mnie z nie wiem dlaczego po filmiku (tego po ogłoszeniu wojny) wyrzuca do Windowsa. Z informacją RGL error. (za mała pamięć) i na pewno nie jest to sławetny problem z "windy-flora" przy czym mod chodzi u mnie dobrze.  

Offline The_Witcher

• Użytkownik
    « Odpowiedź #522 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:29:30 »
    Ja mam pytanko odnośnie tego moda. Kiedy wchodzę do zamku lub miasta zostaje mi zabierana znaczna suma pieniędzy. To bug? Jeśli tak to co mam zrobić?

Offline luzak572

• Użytkownik
    « Odpowiedź #523 dnia: Stycznia 20, 2012, 21:43:17 »
    Jeśli chodzi o Adams F to gdy wchodzisz w menu obozu tam jest chyba settings nie jestem pewny gdyż dawno nie grałem powinno tam być cutscene on(nie jestem pewny tego gdyż w tłumaczeniu to wycięta scena i możliwe że tam się inaczej nazywa ale jak już mówiłem dawno nie grałem) i poprostu zmieniasz na off tam jest też zabijanie lordów o ile się nie myle i poziom trudności

Offline Shary

• Użytkownik
    • ,,Ch*j wam w pięty dla zachęty'' Elrond, przeróbka
    « Odpowiedź #524 dnia: Stycznia 20, 2012, 22:06:53 »
    Ja mam takie pytanko. Czy da się wyłączyć filmiki w czasie gry? Mnie z nie wiem dlaczego po filmiku (tego po ogłoszeniu wojny) wyrzuca do Windowsa. Z informacją RGL error. (za mała pamięć) i na pewno nie jest to sławetny problem z "windy-flora" przy czym mod chodzi u mnie dobrze.  
    Wejdź po prostu przez Iron Lauchera, znajdziesz go w pliku z modem.
    Ja także mam pytanie a konkretnie Jak nająć trolle? mam 9rangę w Dol Guldur i mogę u przywódcy kupić jedynie jakiś garnek (Cooking Cauldron) i Orc Brew... Miło by było pograć sobie kiedy się ma u boku trolla. (PS: Chodzi mi o Olog Hai nie o jaskiniowe, ale jeśli wiecie jak je zdobyć, podzielcie się tą informacją. Co do ludzkich spraw, jak nająć enty? Waliłem z nimi w pewnym lesie jako ork ale, ni cholery znaleść ich jako człowiek albo elf nie mogę.
    Edit: Mam problem z zadaniem od Sarumana, konkretnie mam złapać wild trolla ale nie mogę, Pojawia się opcja Disengage jedynie(kiedy zaatakuje) także nie wiem co mam zrobić z klatką na kółkach.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 21, 2012, 15:11:44 wysłana przez Shary »
    Highway To Hell (AC/DC)http://www.youtube.com/watch?v=bNlNZ2T9EeY&ob=av2e

,,Łatwiej znaleźć ludzi gotowych na śmierć niż takich, którzy cierpliwie zniosą ból" -Juliusz Cezar