Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67179 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #60 dnia: Kwietnia 09, 2009, 20:10:34 »
    Właśnie, jeżeli wiedźmini mają być jako towarzysze, to nie może zabraknąć Vesemira, Lamberta i Eskela.

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #61 dnia: Kwietnia 09, 2009, 20:40:19 »
    Przeciez nie kazda postac/wiedzmin z ksiazki musi byc NPC w modzie! Proponowalbym dac jakas Driade, jako znakomitego lucznika, jesli juz jakas wymieniles to bardzo przepraszam, zupelnie juz zapomnialem wiekszosc imion z ksiazek (czytalem je chyba z 7 lat temu).

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #62 dnia: Kwietnia 09, 2009, 20:42:59 »
    - Abergard - to dowódca. Towarzysz powinnien być wolnym strzelcem.
    - Eyck z Densele – z tego co pamiętam w grze było powiedziane że zginął. Zygfryd o tym wspominał bodajże.
    - Crach an Craite – jarl Skellige? To władca a nie towarzysz. :)

Ogólnie lista NPC bardzo dobra choć ja chętnie zobaczyłbym jakiegoś elfa (np. Toruviel/Yaevinn/Filavandrel) i Lamberta.
    Właśnie. "Rasistowska" lista. :P

Poszukam kogoś odpowiedniego i zedytuje post.

Edit:

Boreas Mun – niezrównany tropiciel. Wraca na tereny królestw północnych (coś wymyślisz).
    Errdil - kuzyn Chireadana.
    Ivo Mirce – najemnik. Geralt mocno go obił.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 09, 2009, 21:30:04 wysłana przez Carrep »

Offline Jamie

• Użytkownik
    • http://www.airrivals.pl/
    « Odpowiedź #63 dnia: Kwietnia 09, 2009, 21:10:24 »
    Mi brakuje Regisa , Coena , Cahira, Milvy,

PS. Wiem, że zginęli ale jakoś tak fajnie mieć by ich w drużynie.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #64 dnia: Kwietnia 10, 2009, 08:08:28 »
    - Abergard - to dowódca. Towarzysz powinnien być wolnym strzelcem.
    - Eyck z Densele – z tego co pamiętam w grze było powiedziane że zginął. Zygfryd o tym wspominał bodajże.
    - Crach an Craite – jarl Skellige? To władca a nie towarzysz. :)

Ogólnie lista NPC bardzo dobra choć ja chętnie zobaczyłbym jakiegoś elfa (np. Toruviel/Yaevinn/Filavandrel) i Lamberta.
    Właśnie. "Rasistowska" lista. :P

Poszukam kogoś odpowiedniego i zedytuje post.

Edit:

Boreas Mun – niezrównany tropiciel. Wraca na tereny królestw północnych (coś wymyślisz).
    Errdil - kuzyn Chireadana.
    Ivo Mirce – najemnik. Geralt mocno go obił.

Eyck z Densele z tego co pamiętam nie zginął w tym pojedynku tylko został ranny.
    Abergard może z niego zrezygniuje, a zostawie Nohorn'a (był podwładnym Abergard'a)
    Crach an Craite wydaje mi się na fajną postać w roli towarzysza (jakiś skill tactics itp.) i to że niebędzie można zmienić mu wyposażenia bo sypnie tekstem w stylu: "Nikt nie tyka ekwipunku potężnego jarla skellige, więc bierz łapy precz!"
    Tylko to, że był jarlem skellige jakoś tak... Pamięta może ktoś inną postać ze skellig, żeby go zastąpić?

Co do elfów to popełniłem błąd i się do niego przyznaję... elf będzie, tylko nie wiem który.

Vesemir i Lamberd będą w Kaer Morhen i zamierzam dać im questy do zlecania. Przydał by się jeszcze jakiś wiedźmin/i, ale Coen chyba zginął pod Brenną, a innych wymienionych na kartach twórczości ASa nie pamiętam, żeby byli.

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #65 dnia: Kwietnia 10, 2009, 09:40:10 »
    Vesemir i Lamberd będą w Kaer Morhen i zamierzam dać im questy do zlecania. Przydał by się jeszcze jakiś wiedźmin/i, ale Coen chyba zginął pod Brenną, a innych wymienionych na kartach twórczości ASa nie pamiętam, żeby byli.

O dawna kołacze mi się w głowie taki pomysł, że może po jakiś trudnych questach od wiedźminów z Kaer Morhen moglibyśmy otrzymać w nagrodę np. Sihill czy jakiś pancerz wiedźmiński itp. Oczywiście jeśli będziemy grali jako młody wiedźmin.

Edit
    A propo kogoś ze Skellige to może Hjalmar, syn Crach an Craite?
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 10, 2009, 09:45:51 wysłana przez bogusz »
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #66 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:25:21 »
    Po wykonaniu quest'ów mam zamiar dodać jakieś bonusy w postaci unikatowych broni, ale co do zbroji to jeszcze nie wiem. Może ukryje ją w jakichś skrzyniach, ale chyba nie...

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #67 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:36:50 »
    Hm a tak wogule to gdzie u Ciebie jest Cintra? Wiem, że została zniszczona, ale w książce (o ile dobrze pamiętam) Cesarz Nilfgardzki(niepamiętam imienia) chciał poślubić Ciri aby zdobyć poparcie wśród mieszkańców, a więc jedna Cintra była więc mógłbyś ją zrobić.
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #68 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:48:25 »
    Stwórz nowych bohaterów. Mogą być powiązani ze znanymi postaciami. Choćby wojownik ze Skellige, przyboczny sławnego Cracha an Craite. Wystarczy stworzyć odpowiednie tło fabularne i gotowe. :)

Eyck faktycznie przeżył starcie ze smokiem. Miałem na myśli to, że Zygfryd, jego syn w grze, wspominał o tym (chyba) iż jego ojciec poległ w walce. Informacja wartościowa o ile bazujesz także na wydarzeniach z gry.

Zrezygnowałbym jednak z tej postaci na rzecz któregoś z błędnych rycerzy księstwa Toussaint. Może Milton de Peyrac-Peyran lub Palmerin de Launfal.

Offline Elas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #69 dnia: Kwietnia 10, 2009, 10:57:52 »
    Cintra po pokoju Cintryjskim z tego co pamiętam, była wolna i niepodległa ;>
    Popieram pomysł z Milvom, Regisem i Cahirem w książce ich UWIELBIAŁEM ;P
    A Coena zostawcie już w tym grobie xd

Offline Jamie

• Użytkownik
    • http://www.airrivals.pl/
    « Odpowiedź #70 dnia: Kwietnia 10, 2009, 11:56:32 »
    Przydały by się krasnoludy strasznie ich lubiłem w książce np. Zoltan Chivay, Sheldon Skaggs,

PS. http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Kategoria:Postaci

Bardzo dużo rzeczy może się z tej strony przydać w robieniu gry np.herby państw wygłąd poniektórych jednostek,historie bohaterów, itp.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2009, 16:12:15 wysłana przez Jamie »

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #71 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:29:24 »
    Eyck faktycznie przeżył starcie ze smokiem. Miałem na myśli to, że Zygfryd, jego syn w grze, wspominał o tym (chyba) iż jego ojciec poległ w walce. Informacja wartościowa o ile bazujesz także na wydarzeniach z gry.

Tak bylo w grze a nie ksiazce, to po pierwsze. Po drugie z tego co wnioskuje akcja moda ma sie rozgrywac podczas najazdu Nilfgardu czyli przed czasami o ktorych opowiada gra.

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #72 dnia: Kwietnia 10, 2009, 22:42:26 »
    Tak bylo w grze a nie ksiazce, to po pierwsze. Po drugie z tego co wnioskuje akcja moda ma sie rozgrywac podczas najazdu Nilfgardu czyli przed czasami o ktorych opowiada gra.
    O postaci Eycka pisałem w dwóch postach. Łącznie w oby wypowiedziach trzy razy zaznaczyłem że mówię o wydarzeniach z gry.

W pierwszym poście tematu widnieje taka informacja:
    "Akcję moda planuje tuż po zakończeniu sagi."

Dziękuje za uwagę.

EDIT:

Nie chcę zaśmiecać tematu.

No ale właśnie o to chodzi, że w moim przekonaniu gra (choc swietna) nie jest żadnym wyznacznikiem tego co działo by się "potem". Scenariuszu do gry nie pisał Sapkowski i powinno się jej traktowac jako ciągu dalszego sagi.
    Gdzie sugerowałem coś podobnego? Informacja o Eycku została podana dodatkowo (powiedzmy bonus). W założeniu: jeżeli proud bazuje także na wydarzeniach z gry. JEŻELI.

Pozatym akcja gry dzieje się trochę więcej niż "tuż po zakończeniu sagi". 5 lat i ilę się nie mylę a może i więcej, tak więc mod "historycznie" będzie tak czy inaczej bardziej zbliżony do realiów książek niż gry.
    To:
    W pierwszym poście tematu widnieje taka informacja:
    "Akcję moda planuje tuż po zakończeniu sagi."
    Jest odpowiedzią na to:
    Po drugie z tego co wnioskuje akcja moda ma sie rozgrywac podczas najazdu Nilfgardu czyli przed czasami o ktorych opowiada gra.

Logika.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 11, 2009, 08:55:30 wysłana przez Carrep »

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #73 dnia: Kwietnia 10, 2009, 23:01:10 »
    Ja wiem, że Ty wiesz, że to jest z gry ;) No ale właśnie o to chodzi, że w moim przekonaniu gra (choc swietna) nie jest żadnym wyznacznikiem tego co działo by się "potem". Scenariuszu do gry nie pisał Sapkowski i powinno się jej traktowac jako ciągu dalszego sagi. Pozatym akcja gry dzieje się trochę więcej niż "tuż po zakończeniu sagi". 5 lat i ilę się nie mylę a może i więcej, tak więc mod "historycznie" będzie tak czy inaczej bardziej zbliżony do realiów książek niż gry.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #74 dnia: Kwietnia 11, 2009, 22:18:32 »
    Mam pytanie w sprawie towarzyszy (NPC) w grze.
    Wybrałem następującyą 14, ale nie mam pomysłu kto by mógł jeszcze zostać umieszczony w takiej roli, więc jeśli macie jakieś pomysły to piszcie (postaci znane z twórczości ASa,nie z gry):
    -Eyck z Densele Tutaj trzebaby wprowadzić linijkę, by chciał się przyłączyć od dużej wartości honoru, wszak miał na nim bzika.
    -Nenneke Odpada, Nenneke zajmuje się adeptkami w świątyni Melitele.
    -Dudu (Tellico Lunngrevink Letorte) Odpada również, gdyż on zajmuje się teraz handlem.
    -Abergard Może być
    -Nohorn Ten też
    -Triss Odpada, wątpię, by Triss poszła za byle rycerzykiem w bój, poza tym pozostaje kwestia czarów.
    -Shani Wg. książki umarła w wieku starczym bez przygód, odpada.
    -Kenna Raczej odpada, nie była ważną postacią.
    -Jaskier Zaraz, zaraz, a co on by robił na polu bitwy? Poza tym Jaskier zajmuje się poezją, a nie wojowaniem.
    -Tea, Vea Odpadają, one podążają za Trzy Kawki, a ten jako smok raczej nie pójdzie w bój.
    -Crach an Craite A co ma jarla obchodzić nasz los?
    -Jarre Wg. książki po stracie lewej dłoni osiadł już na stałe.
    -Eskel Wiedźmini są neutralni, odpada
    Z czego ostatnia piątka nie będzie miała możliwości zmiany wyposażenia, a Jarre nie będzie miał lewej ręki!

Raczej dłoni. ;-)

Poza tym odpadają Milva, Regis i cała spółka wiedźminowska, bo nie żyją...

Można dodać Yarpena i Zoltana, ale pozostaje kłopot tekstur. Chyba, żeby wprowadzić zbroję, której góra byłaby przezroczysta, ale to raczej niemożliwe...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.