Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67176 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #135 dnia: Maja 20, 2009, 15:41:19 »
    masz zamiar dodać charakterystyczne wiedźmińskie miecze? nie te z gry tylko z filmów...jeden półtorak ten taki wygiety a drugi prosty jednoreczny
    Dla mnie film wiedźmin nie istnieje...
    Odpowiadając na twoje pytanie, nie będę dodawał nic (ani wzorował się) z takiej szmiry jak ten film.

Nie wiem czy mi starczy czasu i umiejętności, ale zamierzam dodać kilka unikalnych broni, ale jakich to nie napiszę. Mogę napisać tylko, że pomysły będę czerpał jedynie z twórczości Sapka.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #136 dnia: Maja 20, 2009, 16:02:10 »
    Mam kilka pytań dla osób dobrze znających twórczość ASa.

1.Co było herbem Kaedwen? Taki czarny jednorożec? Może jakieś inne symbole bo do reszty państw znalazłem co najmniej po 5 herbów, a przy Kaedwen tylko 1 i sam chciałem coś zrobić żeby było jednym z symboli.
    2.Cintra po pokoju do jakiego należała państwa? Z tego co pamiętam była chyba samodzielnym państwem z seniorem w postaci króla Temerii, ale nie jestem za cholerę tego pewien.
    3.Państwo Toussaint zrboić jako Nilfgaard? Mam na myśli to żeby oddziały nosiły herb Toussaint. Tak do Nilfgaardu "przyłączam" (tak jakby protektorat) Nazair, Maecht. Czy w takiej samej formie może być Toussaint?
    4.Rivia i Lyria mogą być zrobione jako części Aedirn, czy jednak któreś z tych państw jest ważniejsze niż rola wasala. Może to właśnie któreś z tych państw powinno mieć Aedrin jako wasala. Też w tej kwestii potrzebuję pomocy.
    5.Redania oraz Kovir mogą być razem, czy jednak Kovir musi być osobno? (nie umiem za bardzo robić nowych królestw, ale jak to jest ważne to poświęce trochę czasu i się nauczę).

Teraz pytania ogólne dla chętnych.
    1.Mam pomysł żeby wprowadzić osobne drzewka najemników dla każdej frakcji. Działo to by się w ten sposób, że przyłączając sie np. do Temerii mieli byśmy do najęcia w ich miastach np. Free Company. Byłyby one bardzo drogie, ale dobrze spisujące się w walce. Każde z państw miałoby inne oddziały najemne po 2,3 awanse w drzewku.
    2.Robić oddziały "regionalne", np. w drzewku Temerii - Cintras Halabardier, Cidaris Knight, Brugge Infantry, czy raczej "tak normalniej".

Jak mi się coś przypomni to napiszę jeszcze i mam nadzieję, że znajdą się osoby chętne do odpowiedzi;)

1.Nie ma chyba więcej.
    2.Czytam teraz "Pani Jeziora" więc jeszcze nie doszedłem do tego momentu,ale z tego co pamiętam chyba tak.
    3.Dobry pomysł.
    4.Oddzielne państwo fajnie by wyglądało.
    5.W książce Kovir jest neutralny i nie wiem czy się opłaca go robić.

1 i 2 dobry pomysł
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #137 dnia: Maja 20, 2009, 16:05:37 »
    Te miecze z filmu absolutnie nie są "charakterystycznymi mieczami wiedźmińskimi". Jakaś katana bez tsuby i długi srebrny miecz są po prostu śmieszne. Tak samo jak ten pomalowany hełm strażacki w którym trenował Geralt. Film jest nędzny i absolutnie nie należy się nim wzorować i cieszę się że autor uważa tak samo. Fajnie byłoby gdyby w modzie znalazł się ,np. Sihil.
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2009, 16:07:47 wysłana przez Michal »
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #138 dnia: Maja 20, 2009, 17:25:02 »
    1. W książce jest wymieniony tylko ten.
    2. Nie zostało to w książce ostatecznie rozwiązane, z tego, co pamiętam, ale możesz zrobić Foltesta jako seniora (gdyż czarodziejki chciały tak zrobić, więc sądzę, że im się udało).
    3. Nie! To samodzielne księstwo, nie przyłączaj go do Nilfgaardu!
    4. Rivia i Lyria to praktycznie jedność pod władzą królowej Meve. Aedirn miał Demawend, acz górne Aedirn zajęło Kaedwen pod władzą Henselta (strona 404). Demawend nie złożył nikomu przysięgi wierności, Rivia nie ma Aedirn jako wasala.
    5. Kovir jest państwem neutralnym, ale jednocześnie bardzo silnym; nie należy go przydzielać do Redanii.
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #139 dnia: Maja 20, 2009, 17:41:56 »
    To mam problem bo początkowo zakładałem następujące państwa (frakcje): Temeria, Nilfgaard, Redania, Kaedwen i Aedirn. Tyle że piszecie o tym że Kovir oraz Rivia z Lyrią powinny być samoistnymi bytami. Co do księstwa to mniej więcej w tym miejscu będzie kończyć się mapa i nie zamierzałem dodawać go osobno. Moje pytanie miało dotyczyć, czy dać jakimś wojskom Nilfgaardu symbole (herb) Toussaint, ewentualnie jakieś regionalne jednostki w drzewku Nilfgaardu.

Wracając jeszcze do Rivi z Lyrią. Jeśli zrobię takie państwo to ono jak i Aedirn będą bardzo słabe ponieważ dostaną raptem po kilka zamków i 1,2 miasta. Nie wiem czy nie lepiej zrobić je razem?
    Jeśli Kovir z Poviss również będzie osobno to Redania straci znaczną część terenu jaki zakładałem że będą mieć i może mieć problemy z sąsiadami (jeszcze nie wiem, czy zrobić tak żeby na wstępie państwa północy walczyły z cesarstwem), Temerią od południa, Kaedwen od wschodu oraz z Kovirem od północy.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #140 dnia: Maja 20, 2009, 21:27:01 »
    Te miecze z filmu absolutnie nie są "charakterystycznymi mieczami wiedźmińskimi". Jakaś katana bez tsuby i długi srebrny miecz są po prostu śmieszne. Tak samo jak ten pomalowany hełm strażacki w którym trenował Geralt. Film jest nędzny i absolutnie nie należy się nim wzorować i cieszę się że autor uważa tak samo. Fajnie byłoby gdyby w modzie znalazł się ,np. Sihil.
    nie katana tylko szabla birmańska... to chociaz jakies nowe miecze dla wiedźminów...może wybór rasy??

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #141 dnia: Maja 21, 2009, 13:27:45 »
    Ostatnio zrobiłem kilka tarcz więc wrzócę tu linki dp screenów. W native brakowało mi trochę większej różnorodności we wzorach tarcz więc mam zamiar zamieścić kilkadziesiąt nowych tarcz.

I.Redańskie tarcze rycerskie. (Różne modyfikacje herbów Redani, Novigradu oraz Talgaru, jak będę robił kolejne tarcze to wykożystam również herb Ellanderu oraz Naroku)

II.Temerskie tarcze rycerskie. (Różne modyfikacje herbów Temerii, Cidaris, Brugge oraz Verden, przy następnych wykorzystam jeszcze herb Cintry)

III.Okrągłe tarcze Nilfgaardu. (Tarcze na screene są tarczami podstawowych jednostek piechoty, lepsze jednostki będą używały tarczy na wzór rzymskiego Scutum; tu wykorzystany jest tylko herb Nilfgaardu, ale kolejne będą ozdobione również herbami Maechtu oraz Nazairu)
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 13:31:04 wysłana przez proud »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #142 dnia: Maja 21, 2009, 13:30:55 »
    Miodzik dla moich oczek te tarcze.....dobra robota proud i oby tak dalej

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #143 dnia: Maja 21, 2009, 15:18:47 »
    Redańskie są najlepsze.GRATULACJE

Co do Toussant to możesz zrobić najemników,bo tam byli błędni rycerze
    « Ostatnia zmiana: Maja 21, 2009, 15:27:13 wysłana przez misiekmmj »
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #144 dnia: Maja 21, 2009, 16:13:25 »
    Okrągłe tarcze Nilfgaardu świetnie się prezentują a temerskie tarcze rycerskie tez niczego sobie.
     Powodzenia!!!

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #145 dnia: Maja 21, 2009, 18:42:13 »
    Mam pytanie.
    Robiłem pierwsze próby tarczy piechoty Nilfgaardu i napiszcie, która jest lepsza. Ta z widocznymi zniszczeniami, czy bez takowych.
    P.S. Jakbyście mieli pomysły co jeszcze dodać na tej tarczy to piszcie. Może jakieś żelazne pasy przechodzące przez nią, albo metalowe uwypuklenie na środku? Czekam na propozucje.

Offline wojownik22312

• Użytkownik
    « Odpowiedź #146 dnia: Maja 21, 2009, 18:57:33 »
    Mi bardziej podoba sie ta druga.
    Jestem z wami od 06.05.2009 :)
    Powrót do M&B,mam nadzieję,że szybko i się nie znudzi...
    Władca M&B : Powrót Trolla.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Maja 21, 2009, 19:04:00 »
    Obie dobre,i mógłbyś zrobić poziomo i pionowo żelazne paski.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #148 dnia: Maja 21, 2009, 19:05:31 »
    Zrobiłem tak na szybko te paski jakie miałem na myśli. Co do tych tarcz to chyba jakimś słabym jednostkom dam te zniszczone, a lepszym te zadbane.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #149 dnia: Maja 21, 2009, 19:12:20 »
    Wszystkie są świetne i tak jak mówiłeś dobrze by było gdybyś uszkodzone dał słabszym jednostkom a lepsze mocniejszym.