Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67132 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Chodzące zuo.
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 12, 2009, 11:27:57 »
    Gwoli ścisłości ;)
    -Abergard Może być Jarl Crach nie a dowódca wolnej kompanii angreńskiej tak? Trochę konsekwencji. ;)
    -Shani Wg. książki umarła w wieku starczym bez przygód, odpada. Pokaż mi fragment, który mówi o życiu bez przygód. Mam przed sobą książkę ale czegoś takiego w niej nie widzę.
    -Jarre Wg. książki po stracie lewej dłoni osiadł już na stałe.
    Z czego ostatnia piątka nie będzie miała możliwości zmiany wyposażenia, a Jarre nie będzie miał lewej ręki!

Raczej dłoni. ;-)

Rusty amputował "powyżej zmiażdżonego stawu łokciowego". :)

Offline Jamie

• Użytkownik
    • http://www.airrivals.pl/
    « Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 12, 2009, 12:56:07 »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 13, 2009, 14:12:45 »
    Tak wyglądają wstępnie drzewka jednostek (są to tylko założenia!):
    NILFGAARD:
    Tribesman->Tribe Archer->Trained Archer->Experienced Archer
                  ->Tribe Warrior->Tribe Infantry-> Legionnary->Veteran Legionnary->Palace Guard
                                                                                  ->Lagionnary Spearman
                                       ->Tribe Horseman->Light Cavalry->Heavy Cavalry->Impera
                                                                ->Scout
    Ogółnie silna piechota wspomagana przez całkiem dobrą jazdę oraz średnich łuczników. Miałem umieścić jeszcze jednostkę w stylu zabójcy/assassyna wyposażoną w shurikeny, ale jeszcze nad tym rozmyślam.
    TEMERIA:
    Peasant->Recruit->Crossbow Militia->Crossbowman->Sharpshooter
                            ->Infantry Militia-> Poor Fucking Infantry->Soldier->Sergant
                                                                                                ->Halbardier
                                                  ->Cavalryman->Heavy Cavalry->Squire->Knight
                                                                    ->Free Company
    Silna kawaleria wspomagana przez średnią piechotę oraz nienajlepszych, lecz opancerzonych kuszników.
    REDANIA:
    Peasant->Shooter->Crossbowman->Elite Crossbowman
                             ->Javelineer->Heavy Javelineer
               ->Jnfantryman->Man-at-arms->Squire-on-foot->Guard->Royal Corps
                                                                              ->Knight->Royal Cavalry Corps
    Dobrze opancerzona oraz nieźle wyszkolona piechota oraz kwaleria do tego przyzwoite jednostki miotające.
    KAEDWEN:
    Peasant->Militia->Archer->Bowman->Armoured Bowman
                                                    ->Longbowman
                         ->Warrior->Footman->Swordsman->Heavy Swordsman
                                                     ->Axeman
                                      ->Horseman->Scout->Horse Archer
                                                       ->Lancer->Sipahi->Dun Banner
    Dobre jednostki dystansowe wspomagane przez średnią piechotę oraz lekką kawalerię.
    AEDRIN:
    Peasant->Shooter->Archer->Veteran Archer->Longbowman
                             ->Crossbowman->Sharpshooter->Marksman
               ->Militia->Light Infantry->Spearman->Pikeman
                         ->Infantry->Heavy Infantry
                                       ->Condotieri
    Doborowe jednostki dystansowe chronione przez ciężkich włóczników, wspomagane przez dość słabą piechotę oraz najemnych kondotierów.

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #78 dnia: Kwietnia 13, 2009, 15:51:49 »
    Moja propozycja (mogę zrobić kompletne drzewka):

Nilfgaard – wspaniała konnica (głównie ciężka i rycerstwo), mocna piechota (Czarna Piechota plus pobór i najemnicy z prowincji), średnie jednostki dystansowe (słabi łucznicy i nieźli kusznicy). Gwardia Impera dostępna tylko dla cesarza.

Temeria – mocna konnica (zawodowi żołnierze razem z rycerstwem i kondotierami), mocna piechota (doskonali pawężnicy i lancknechci), dobre jednostki dystansowe (dobrze wyszkoleni kusznicy i łucznicy). W stolicy jako smaczek może być Wyzimska Piechota.

Redania – mocna konnica (jak w Temerii), niezła piechota (głównie średni włócznicy i pawężnicy wspierani przez lancknechtów), doskonałe jednostki dystansowe (dobrze wyszkoleni i opancerzeni kusznicy). Jako jednostki dodatkowe Tretogorscy Gwardziści (konni).

Kaedwen – średnia konnica (głównie lekka kawaleria wspomagana przez strzelców konnych plus rycerstwo), mocna piechota (doskonali włócznicy i tarczownicy plus lancknechci), wyśmienite jednostki dystansowe (głównie dobrze wyszkoleni i uzbrojeni w długie łuki łucznicy).

Aedirn – średnia konnica (jak w Kaedwen), mocna piechota (pawężnicy i pobór mający wsparcie w lancknechtach), dobre jednostki dystansowe (dobrze wyszkoleni kusznicy).

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 14, 2009, 19:29:09 »
    zauważyłeś, że nikt u Ciebie nie ma słabej konnicy i wszyscy mają mocną piechotę o prucz Redanii która ma niezłą. Ja tam bym zmienił conieco, ale nie będe bo niepamiętam sagi.
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 14, 2009, 19:47:35 »
    W świecie Sapkowskiego wszystkie królestwa kładły duży nacisk na posiadanie dobrej i mocnej konnicy (to samo piechota). Masz słabą konnice = dostajesz automatycznie w d.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 14, 2009, 20:12:02 »
    Zauważ ,że nie wszystko może być zachowane tak jak jest w książce bo to przecież m&b coś musi frakcje różnić

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 14, 2009, 20:28:34 »
    Owszem, ale jeżeli tworzyć już moda to powinno się w miarę wiernie odtworzyć panujące w danym świecie realia. A różnić się mogą choćby uzbrojeniem czy ilością danych jednostek.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 14, 2009, 20:45:07 »
    Tylko, że wówczas staje się to trochę dziwne, bo do kogo byś się nie przyłączył to czeka cię ten sam styl walki (kawaleria, kawaleria i tak do us***ej śmierci), a są gracze którzy lubią np. zrobić swoją postać jako łucznika i z pagórka zasypywać wroga strzałami, inni natomiast biorą dwuręczny topór i machają na prawo i lewo. Po za tym AS nie opisywał, aż tak dokładnie wojsk każdego z państw, a te co są w miarę opisane tj. Temeria, Redania i Nilfgaard w moich drzewkach są jakoś odwzorowane.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 14, 2009, 20:54:52 »
    Co do drzewka rozwoju Temerii to myślę że "Biedna Pier****na Piechota" nie było nazwą oficjalną tylko żartobliwą nazwą nadaną przez żołnierzy więc nie za bardzo nadaje się do drzewka. Jednak jest to tylko moje zdanie i mogę się mylić.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 14, 2009, 21:00:12 »
    Świta mi taki pomysł żeby w Wyzimie i innych miastach Temerskich zamieścić tekstury z takimi tekstami jak w wiedźminie o BPP.

Offline Michal

• BANITA
    • Użytkownik
    • Arrrr
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 14, 2009, 21:14:50 »
    To byłby świetny pomysł! Plakat z żołnierzem który wskazuje na ciebie palcem a pod spodem napis: "Czy już się zaciągnąłeś?". Takie drobiazgi są bardzo ważne w budowaniu tego wspaniałego klimatu książek Sapkowskiego.
    Nie ma mnie
    Dezaktywowane konto. Nowe konto -> (klik!)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 14, 2009, 21:34:11 »
    A zarazem całkiem łatwe w zrobieniu bo tylko potrzebna jest modyfikacja tekstury.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 14, 2009, 21:35:22 »
    Najważniejsze wg. mnie są graffiti w stylu 'Nieludzi do obozów'. ;)
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 20, 2009, 13:52:07 »
    Przez ostatnie półtora tygodnia prace niestety stały w miejscu, ale z dniem dzisiejszym ruszają dalej.
    Wiec na razie sprawa przedstawia się tak, że niemal skończony jest ekwipunek zakonu (tak ok.90%, pozostaje rigging czterech zbroji oraz oteksturowanie jednaj tarczy).
    Zacząłem już dobieranie ekwipunku dla wojsk poszczególnych frakcji oraz przeprowadzałem pierwsze testy na sucho na mapie i powiem szczerze, że nie jest najlepiej i prawdopodobnie mapa wymaga przemodelowania lub zrobienia jej od nowa (są miejsca równinne, które niestety zachowują się jak góry, tj. nie można na nie wjechać, w niektórych miejscach źle dobrane są tekstury podłoża). W tym miejscu rozmyślam jednak (jeśli będę mapę budował od początku) nad wykorzystaniem mapy innej niż ta dołączona do gry wydanej przez CD Project, ponieważ mapa ta wygląda trochę na za bardzo "poukładaną". Państwa są ułożone tak jakby symetrycznie licząc od góry w układzie 2:2:1, tzn. dwa kraje sąsiadują ze sobą oraz z państwami bardziej na południe tworząc tak jakby czworokąt podzielony na cztery niemal równe części (dla uzmysłowienia odsyłam na pierwszą stronę forum do pierwszego screena).
    Podsumowując od dziś prace ruszają:)